Биљана Диковић

КОМЕНТАР ДАНА: Саша Касаловић – СРБСКИ НАРОДЕ СЛОБОДА СЕ ОСВАЈА!


КОМЕНТАР ДАНА: Саша Касаловић – СРБСКИ НАРОДЕ СЛОБОДА СЕ ОСВАЈА!

Тај ”новопечени експерт” заборавља да је народ на Косову и Метохији устао у одбрану Устава Републике Србије тако што је организовао РЕФЕРЕНДУМ и тако још једном потврдио оно што и сам Устав Србије каже… ДА ЖЕЛИ ДА ЖИВИ У САСТАВУ СРБИЈЕ, и да никада ни под којим условима неће признати Приштинске институције.

11.01.2013. ФБР Саша Касаловић, КОМЕНТАР ДАНА на текст Дрецун за РТВ: Нудимо признање косовских институција за аутономију Срба

Косово је Србија

У неком од мојих ранијих коментара који је био везан за поступке и изјаве појединих ”политичара”, изјавио сам да је мајка Србија у браку са комунизмом израђала толико изрода и издајника србских да је просто невероватно каквом нам се брзином и у којој количини изнова неки нови ликови свакодневно сервирају као ”експерти који ће спасити Србију”, а нас Србе са Косова и Метохије од даљег страдања.
Констатовао сам тада, да када би смо побили све те изроде и издајнике који уништавају ову државу и овај народ, да би смо се изнова изненадили и запрепастили колико их је и како опет навиру и појављују се. Да то моје писаније није било само празна прича једног Косовско-Метохијског несретника који у очају оптужује све и свакога око себе јер му у животу не иде онако како би требало да буде, потврда је и ово ново ”кадровско решење” које нам власт из Београда нуди како би нас ”оно” спасило од даљег страдања и нестајања јер је по њима уместо Срба, Косово и Метохија настањено, изгледа, неком безличном гомилом која не уме да живи, размишља и да се бори!
То ”кадровко решење” Владе у издаји, тај г-дин Дрецун, занесен и одушевљен том новом спознајом о себи да је преко нићи постао ”експерт за нека нова питања”, заборавља једну чињеницу која ће га на крају, као и све оне друге ”експерте” пре њега коштати (у најмању руку) личне слободе.

Овај нови ”експерт” г-дин Дрецун, још један у низу плејаде издајника, је заборавио да Србија има свој Устав, да је статус србског народа на Косову и Метохији уписан и решен у том Уставу, да он сада, као и Влада у чије име говори – КРШИ УСТАВ ОВЕ ЗЕМЉЕ – и да ће кад тад за ово што чине одговарати и то пред најстрашнијим судом, који се зове НАРОД!

Тај ”новопечени експерт” заборавља да је народ на Косову и Метохији устао у одбрану Устава Републике Србије тако што је организовао РЕФЕРЕНДУМ и тако још једном потврдио оно што и сам Устав Србије каже… ДА ЖЕЛИ ДА ЖИВИ У САСТАВУ СРБИЈЕ, и да никада ни под којим условима неће признати Приштинске институције.
О кршењу Устава многи су говорили, а ја ћу издвојити речи академика Косте Чавошког:

 „Ова власт је успоставила праву државну границу на покрајинској линији разграничења између Косова и Метохије са једне, и остатка Србије с друге стране. То је по мом суду НАЦИОНАЛНА ИЗДАЈА! И то не било која издаја, него оно што су Римљани означавали као ВЕЛЕИЗДАЈА!“

велеиздаја

За овог ”експерта” г-дина Дрецуна, изгледа да Устав и Референдум нису правно обавезујуће ”работе” и очигледно је да он, као и многи пре њега, себе види као надљудско биће. Он очигледно верује да поседује толику моћ која превазилази моћ народа. Међутим ја сам убеђен да ће се он врло брзо уверити у супротно, да једну државу не чине само политичари него да сваку, па и нашу државу чини народ, а један део тог народа кога Устав ове земље признаје као свој ће га у то врло брзо уверити. Волео бих да на крају могу нешто друго да напишем као завршну реченицу, или мисао… али једноставно само ми се намеће и не могу заобићи а да не напишем следеће.

Врло брзо доћи ће дан када ће се србски народ обрачунати са свим издајницима који су нас довели у овако очајну позицију. Ови који живе и зарађују од издаје државе и народа, нека буду сигурни да количина народног гнева већ прелази ниво где се ствара ”критична маса” која ће им стати на пут. Оно што ће посла тога уследити, није и никако не може бити неконтролисана народна реакција већ оно што су пред људима и пред Богом као издајници заслужили!

СРБИ БРАЋО… ВРЕМЕ МОБИЛИЗАЦИЈЕ ЈЕ У ТОКУ… ПРИПРЕМИМО СЕ ДА ОДБРАНИМО СРБИЈУ ОД ОКУПАТОРА И ДОМАЋИХ ИЗДАЈНИКА!

————————–

 

5 replies »

 1. Слажем се са братом Сашом, кад каже да ће брзо доћи дан обрачуна са домаћим издајницима.Па то је и Месић рекао на почетку распада Југославије,да се проблем распада Југославије завршава међусобним сукобом Срба са Србима.Дали смо довољно паметни и зрели као народ па да нам се не понови 1941 год. али обрачун је неминован или нас као народа неће бити.У сваком случају, ја лично, узимам учешће у будућим дешавањима и бићу на Сашиној страни и то као првопозивац.

  Свиђа ми се

 2. Да оваквима као што је Дрецун треба ј…-истина је треба. Или што би мој Кум реко у овим градовима је довољно бандера да се на сваку може окачити по један скот за пример. Али…
  Ми Срби морамо схватити да смо у задње време је*ена страна, да извинете на изразу, те сходно томе онај други диктира што му је воља. На нама је тренутно да се опиремо или не и то је оно што је до нас. А тако је било и кроз векове-победник пише и историју и закон какому је воља.
  Душан Силни је освајајући толико далеко дошао да је на једном постао не само Цар негои већи од њега, па се и сам Цариград уплашио где и куда тада. Па ако неко мисли да су га потлачени народи волели – грдно се вара, али сила закон мења и поствља свој.
  Да не идемо толико далеко…факат да нас моћници светски мрзе те у том смислу треба порадити на тој „работи“. Да би смо опет ако Бог да среће, поново завладали (али у правом смису те речи) целим Косовом и Метохијома а не само Ибарским Колашином,Митровицом и Лепосавићем(нервира ме што уопше ово зовемо Северно Косово јер то никад није ни било док га Тито није припојио),ми морамо да будемо део јаче стране.Е сад у овом моменту је то Запад, а да ли ће кад бити Исток… па сигурно је да хоће. Али до тада и сам Исток мора да се додвори Западу(додуше све мање). Е где смо уцелој тој причи ми? – па што би Свети Владика Николај реко „ми смо међ Исток и Запад, Запад на Истоку и Исток на Западу“. И заиста то је потпуно тачно.
  Тако да се донекле слажем са овим текстом и много ми више прија од ових Владино-не владиних организација и њихових депеша. Али молим за разум када је у питању ратовање са другима. Да смо ближе Русији као Осетија па да кренемо јер ће Путин да загрми и толико о томе. Али ми смо довољно близу дасе Руси секирају, али опет довољно далеко да не могу лако војно да помогну – ФАКАТ.

  Свиђа ми се

 3. Drecun može kao privatno lice da priča šta mu padne na pamet.
  Nije delegiran i nema pravo da u ime nas -onih koji ga nismo glasali, i nismo mu dali mandat, nudi skotovima koji prebijaju decu, i ubijaju Srbe nikakvu nagodbu. Kome se sa arnautima dogovara, slobodno mu je da ode na „Kosovo“ i sa zmijom poživi neko vreme, a na kolima zadrži beogradske tablice..

  Свиђа ми се