Биљана Диковић

Србин.инфо открива: СНС уочи превремених избора – Странку воде атлантисти


Србин.инфо открива – СНС уочи превремених избора: Странку воде атлантисти, чланови бесни!

У Србији се све чешће помињу превремени избори, као и намера Српске напредне странке да “капитализује велику подршку у народу”.

Ипак, оно о чему руководство СНС ћути је чињеница да се страначки избори по месним одборима већ месецима не одржавају из страха од реакције бесних чланова, као и податак да део лидера напредњака има чланску карту и познатих НАТО фондација!

Редакција Србин инфо је још пре месец дана писала о одлуци врха Српске напредне странке да у 2013. години распише ванредне парламентарне изборе (види: Србин.инфо открива: Вучић не смењује Ђиласа, напредњаци расписују нове изборе!). Да ли ће се Александар Вучић и дефинитивно одлучити на овај потез остаје да се види (као термини фигурирају април и септембар), али оно што је сигурно СНС тренутно као странка практично и не постоји!

Странку воде Вучић и чланови председништва, који су већином атлантисти школовани на Западу и чланови фондација у којој су учлањени и највећи антисрпски и НАТО лобисти.

Тако је Зорана Михајловић, министарка енергетике члан ISAC фондације (види: Doc dr Zorana Mihajlovic – Milanovic, ISAC Fund-a Energy Advisor, Docent at Megatrend University;), чији су чланови и Соња Лихт, Милица Делевић (бивша супруга Драна Ђиласа и шеф канцеларије за европске интеграције), Мирослав Лајчак, активни антисрпски лобиста, НВО Европски покрет у Србији…

Министарка Зорана Михајловић је и члан East West Bridge друштва (види: Member Zorana Z. Mihajlović), која је огранак Трилатералне комисије, формиране да гаји блиске односе између Америке, Европе и Јапана. Ова установа је основана на иницијативу Дејвида Рокфелера, а на идеју Збигњева Бжежинског. Њени чланови су још и Марко Благојевић из Цесида, као и пионир другосрбијанског новинарства Бошко Јакшић (тренутно уредник Политике). (види: Members East West Bridge)

Такође, документа Викиликса из 2007. и 2008. године, показују да се Небојша Стефановић, председник Скупштине Србије, нудио амбасади САД да омекша ставове тадашње Српске радикалне странке око Космета.

Тренутно, НАТО лобисти помажу Вучићу у борби против корупције, како би скренули пажњу са Косова и Метохије. С обзиром на то да се ускоро очекују “завршни потези” Владе у вези са Косметом, најављују се и нова спектакуларна хапшења попут оног Мирослава Мишковића.

Због самовоље врха партије, као и катастрофалне политике на Космету, незадовољство међу члановима расте из дана у дан. Главни одбор се само једном састао после избора, страначки лист “Правда” је укинут чим су дошли на власт, а страначки избори по месним одборима се не одржавају из страха од реакције чланова странака.

Саша Суботичанин
__________

(Isac-fund: Members of the International Advisory Board)

Members of the International Advisory Board  
Alojz PETERLE Member, European Parliament
Alpo RUSI Ambassador, MFA Finland
Amadeo WATKINS Head of Strategic Development Unit, OSCE Belgrade
Chris LANGDON European Stability Initiative (ESI), Senior Analyst
Dušan RELJIC Senior Research Associate, SWP
Erhard BUSEK Coordinator, Southeast Europe Cooperative Initiative (SECI)
Gerald KNAUS President, European Stability Initiative (ESI)
István GYARMATI Director, International Centre for Democratic Transition (ICDT), Budapest
Ivan VEJVODA Vice President, Programs, the German Marshall Fund of the USA, Washington, D.C.
Jan BRAATHU Ambassador of Norway to Bosnia and Herzegovina
Judy BATT Professor at Birmingham University
Kim TRAAVIK Ambassador of Norway to the UK
Michael SCHAEFER Ambassador of Germany to the PR of China
Michel FOUCHER Director of Studies, IHEDN, Paris (former Ambassador, French MFA) and geopolitical researcher
Milica DELEVIĆ Director, Serbian EU Integration Office
Miroslav LAJČAK Managing Director for Russia, Eastern Neighbourhood and the Western Balkans, EU European External Action Service (former Minister of Foreign Affairs, Slovakia)
Patrick ROCK Policy Advisor, Prime Minister’s Office, United Kingdom
Sonja LICHT President, Belgrade Fund for Political Excellence (BFPE)
Stefan LEHNE Political Director, Austrian MFA

1 reply »