Биљана Диковић

Пајантић: ГЛАСНО КАЖИ СРБИЈО – Мир Божији, Христос се роди!


КОМЕНТАР ДАНА: СНИСХОДЉИВИ ПОЛИТИЧАРИ И ОСТАЛИ ЧЕСТИТАЈТЕ ПОНОСНО СВОЈИМ СРБИМА СРБСКИ БОЖИЋ!

07.01.2013. ФБ коментар Драган Пајантић – на данашње извештавање тзв. србских информативних кућа о Божићу, највеселијем србском празнику…

Dragan Pajantic

Dragan Pajantic
Могао бих о овој теми рећи и много и премного. Божић је. Задржаћу се само на нечему што нам је промакло, или није? Јавни медији, сви или углавном сви, усплахирено и „ослобођено“ упућују, са ТВ екрана поготово, Божићне честитке: „Свима онима који данас славе Божић… итд., итд…“  То је та заробљена и снисходљива Србија.
То је Србија која и у Божићној честитци води рачуна да не повреди оне „друге“.

Уместо да каже слободно и поносно: „Православна Србијо, Христос се роди!“, иста та и таква Србија се и овом приликом удвара и додворава „свим оним другима који… нису Срби“.
То је одсуство Православља, одсуство управо патриотизма и родољубља, одсуство мере да се не повреди сопствена нација, одсуство сопствене државности, чак. Да, додворавање онима, на Србским просторима, који управо Божић користе да исту ту Србију унизе, понизе и громогласно је пљуну, као што је забрана присуства Председника на Косову у „верској мисији“ (мада је његова стварна улога да буде у политичкој мисији) или Божићно хапшење оног сиротог Вулина (који својим боравком ни сам није сигуран жта жели да постигне).
То смо ми, нажалост. Ми, који смо и били једини опредељени за Југословенство, а као „поновљени“ Срби, а јесмо Срби, не умемо и да се понашамо као Срби.
Зато и иритира таква честитка са медија којом се у ствари честита право несрбима да не славе Божић, који је између осталих, и државни празник, и у дане којега се и не ради.
СРБИ: МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ – ВАИСТИНУ СЕ РОДИ!
rodzdestvo hristovo