БАРИКАДЕ

ВЕСТИ СА ОКУПИРАНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ: Куд год да пођем теби се враћам поново – ко да ми отме из моје душе Косово?


01.01.2013.

СРБИ НА ОКУП: Од четничког војводе до ЕУ и шиптарског поданика
У новогодишњем броју политике, Томислав Николић изјавио је да нема проблем да чак оде и у шиптарску скупштину у Приштину и да им тамо изложи платформу Србије, показајући самом том изјавом да самопроглашене, квазиинституције, шиптарске монструм Републике Косово и сам признаје. Не треба ништа друго да каже нити да преговара, сама изјава да нема проблем да оде на место где се сакупља крем шипарских монструма који су вадили српске органе и везивали наге српске цивиле бодљикавом жицом и тако их држали док не издахну, говори о психолошком профилу Томислава Николића. Још је додао и да је упутио позив ткзв. председници Косова за сусрет који би могао да се одржи највероватније у Бриселу.

Има ли краја српском понижењу и  да ли владајућа елита примећује да циљ запада није да нас само физички окупира, што је већ на КиМ и урађено, већ да и ми сами ту окупацију не само признамо него и прихватимо и чак шта више похвалимо и заволимо. Сусрети са људима који су починили зверске злочине према нашем народу, преговори са њима и признавање њихових квазиинституција представља морални, национални, духовни пад какав се није десио у историји рода српског.

Овде можете прочитати вест агенције ТАНЈУГ о Николићевим “плановима за будућност Срба и Србије”

Косово и Метохија - куд год да пођем

10:10 Глас Косова и Метохије

 Танјуг: Пантић и Митровић заменици Александра Вулина

БЕОГРАД – Влада Србије именовала је за заменике директора Канцеларије за Косово и Метохију Крстимира Пантића и Малинку Митровић, објављено је у најновијем броју „Службеног гласника“.
Влада је претходно изменила Уредбу о Канцеларији за Косово и Метохију, тако да директор Канцеларије за Косово и Метохију има два заменика које сам предлаже, а које поставља влада на пет година.

Влада је донела и решења о престанку рада помоћника министра за Косово и Метохију Слађане Радовић, Круне Каличанин и секретара тадашњег министарства Весне Коковић.
Влада је истовремено дужности најпре разрешила помоћника директора Канцеларије за Косово и Метохију Александра Стојановића и поново га именовала на ту функцију, коју ће обављати и Бранка Гајић и Мирко Кркић, наведено је у „Службеном гласнику“.

 

*********

10:05 САВАНКо да ми отме из моје душе Косово

Саван - Ко да ми отме из моје душе Косово

**********

10:00 Глас Косова и Метохије

Косовска Митровица

Мирно и тихо јутро у нашем граду. Скоро никог на улици. Спава град.
Ноћас је одређени број грађана славио тзв. Нову Католичку годину. Ресторани су за неке незнатне новце, уз песму и мрсну храну, организовали дочек. Млади једва чекају било какав повод да се лепо обуку и искачу уз популарну музику и добро друштво, па су и кафићи имали посла.
Најгоре је ипак било с петардама које су већ од 18 часова кренуле да излуђују све редом, јер је јачина тих мини експолозија била равна бомбама.
Деца су, без знања родитеља, могла да купе, буквално, на сваких два метра, за само два динара, петарде, а оне веће већ од 10 и 20.
Неки су и били толико малоумни да су петарде бацали са тераса солитера на улицу, не гледајући да ли неко хода испод.
Шиптари из јужног такође су лудовали уз „најлуђу ноћ“, али за њих није ни чудо, они немају своју веру, нити знају ко су ни шта су, али се убрзано американизују.
Па ипак и Тачијеви грађани државе Косова, скромније и то доста скромније су дочекали деда Мраза. Ватромет је трајао тек 10 минута, нимало налик оном од претходних година који би засенио ватромет у Сиднејској луци! Само прошле и предпрошле године трајао је по 45 минута и то су биле неке импозантне светлеће представе на небу. Ове године тек мало кинеске пиротехнике.

Није ми тешко да појмим шиптаре, а ни јадне Србе који не знају да се не слави ништа у посту, јер и патријарх није се потрудио да никад изађе и каже „Православци, Срби, децо моја, престаните да славите те паганштине, ми имамо своју Нову годину и још битнији свој Божић“ и онда би се неколико Срба бар тргло, али овако.. тешко.

Ето Срби, прошла вам је и најлуђа ноћ! А каква ће нам бити цела 2013.? Само Бог свети зна…
Како ћемо се изборити са великим захтевима Еу окупатора, и са много ниским прагом отпора наших тзв власти?
Да ли ћемо и ми лудовати целе године у Држави Косова ? Или ћемо добити колону од Србијице?
Али све то није битно празним главама које славе, а не знају ни шта славе.
Хоће ли деда Мраз да вам плати струју, или да обезбеди редовно снабдевање струјом и водом?
Хоће ли деда Мраз да вам храни децу или ослободи цркву од Ватиканаца?
Е моји Срби…
а1

***********

Иницијатива „Никад граница“ коју сачињава више родољубивих удружења, међу којима и СНП Наши, одржаће у петак 4. јануара у 13 сати у Кнез Михаjиловој улици акцију „Улица затвореног срца“ која има за циљ да укаже на тежак положај Срба на Косову и Метохији после успостављања тзв. интегрисаних прелаза и царине. Позивамо све који сматрају да су београдски политичари, а и многи Београђани, у „слављеничкој атмосфери“ затворили своје срце према Косову и Метохији – да сви заједно направимо манифестацију „Улица затвореног срца“ и сложно поручимо „Никад граница према Косову и Метохији“

 

*******

09:50 Глас Косова и Метохије: ПОМОЋ ЗА ПОРОДИЦУ ЂУРИЋ

Трочлана породица Ђурић живи у Лозишту, општина Звечан. Породицу чине отац Иван, мајка Достана и четворогодишњи Младен. Иако је отац запослен, већ седам месеци није примио плату, тако да живе од социјалне помоћи. Потребно им је доста тога, али им је најпотребније купатило, пошто Достана зими топи снег, како би опрала веш. Ова група направљена је с циљем да се помогне малом Младену, како не би наследио сиромаштво својих родитеља. Они који желе да помогну, могу их добити на бројеве телефона:

– Иван – 065 581 78 07
– Достана – 066 17 77 50

Адреса је:

село Лозиште
38 216 Бањска

Отворен је и текући рачун на који можете уплатити новац за помоћ породици Ђурић.

Број рачуна у „Unicredit“ банци је: 170001019076100280, на име Ана Регоја.

 

**********

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

Вести са КосМета: ПРЕДСЕДНИЦИ ОПШТИНА ОЧЕКУЈУ ГАРАНЦИЈУ МИРА У ПОКРАЈИНИ И УСВАЈАЊЕ ПЛАТФОРМЕ КОЈА ЋЕ ГАРАНТОВАТИ СИГУРНОСТ ЗА СРБЕ