БАРИКАДЕ

Синоћ претучен српски дечак у Косовској Каменици


Председник општине Косовска Каменица Бобан Јевтић изјавио је данас да је већа група албанске деце сачекала петоро српских ученика на повратку из школе, као и да су једног дечака стигли и тешко га претукли, преносе агенције.

20.12.2012. cafe.ba, данас у 14:04, smedia.rs

Јевтић је изјавио да се инцидент догодио синоћ у 19.20 часова испред Основне школе “Десанка Максимовић” у Косовској Каменици, а да су деца која су нападнута ученици седмог и осмог разреда.

Према његовим речима, нападача је било око 20.

– Инцидент се догодио у дворишту које дели три школе. У групи од петоро српске деце коју су почели да јуре албански ученици налазила се и једна девојчица. Једног од њих, Марка Станојевића из Беривојца Албанци су сустигли и претукли на око 50 метара од школе док су остали успели да побегну – казао је Јевтић.

Према његовим речима, деца су на изласку из школе одмах приметила већу групу албанских ученика и покушала да их избегну кренувши другим путем, али су их нападачи пресрели и појурили.

– Није било никаквих добацивања нити провокација од стране српске деце, нити се они међусобно познају, једноставно група албанске деце се окупила са циљем да их претуче. Деца која су успела да побегну позвала су помоћ, а Марко Станојевић је са тешким повредама пребачен прво у амбуланту у Ранилугу а касније у Здравствени центар Врање – рекао је Јевтић.

Према његовим речима, дечак је након указане помоћи пуштен на кућно лечење.

У последње три недеље су учестали инциденти у којима албанска деца школског узраста насрћу на српску децу, сваки случај је пријављен Косовској полицији али изгледа да не постоји воља да се српска деца заштите – казао је Јевтић.