ИЗДВАЈАМО

БРАНКО ПАВЛОВИЋ: 10. децембра почиње стварање нове Србије!


 БРАНКО ПАВЛОВИЋ: ПРВИ КОРАК

недеља, 09 децембар 2012 17:03

Ми сад ступамо и нећемо стати док се не изборимо за власт која ће срушити све границе између Косова и Метохије и Србије.

Протестни марш у понедељак, са почетком у 17 часова испред Саборне цркве, почетак је стварања једне нове Србије. Србије која зна где иде и зашто је устала. Србије која се неће уморити после прве акције. Србије која ће сваким чином свог самоосвешћивања јачати, разгранавати се и, још јача и бујнија, уједињавати у новим акцијама.

Сви ми који дођемо пред Саборну цркву сведочићемо као учесници о стварању покрета који је срушио неоколонијализам у Србији. И нисмо ми једини. Свуда је сазрела свест о томе да је сада доста. Да је превршена мера. Многи потоци слиће се у једну велику реку, набујалу и незауставну, која ће однети све што јој стане на путу слободе.

У понедељак ће бити хладно. Могуће је да ће вејати и снег. Убеђен сам да ће нас баш ти лоши услови веома зближити. Одмах ће нам бити драго свако лице које видимо, ту поред нас, како корача исто тако смирено и одлучно као и ми. Зближаваће нас то што у хладној ноћи знамо тачно шта хоћемо, ко нам је саборац, ко непријатељ и да је то само почетак пута на коме ће нам се придружити још многи.

Мислићемо на наше сународнике на Косову и Метохији и несвесно померати усне, као да им говоримо да нам је јасно, да не могу они да проведу зиму на барикадама стешњени, између албанских сецесиониста, Еулекса и Дачићеве и Вучићеве владе. Да потпуно разумемо да, изморени и измрцварени, морају да штеде снагу и чувају се за непредвидива искушења које живот на Косову собом носи. Тако и треба да буде. Ми остали морамо да решимо проблем званичног Београда. Морамо да их одменимо и преузмемо барјак борбе за слободу. Они нека одморе, нека се чувају. Ми сад ступамо и нећемо стати док се не изборимо за власт која ће срушити све границе између Косова и Метохије и Србије.

Баш као што се сви радују када дете начини први корак, зато што знају да ће убрзо прерасти у хитар ход и лаган скок, неумитно, по дубљим законима, тако ћемо се и ми осећати пред Саборном црквоми, корачајући наш први корак, после кога је усправан ход известан.

___________
http://www.standard.rs/branko-pavlovic-prvi-korak.html

2 replies »

 1. Господ са свима Вама који сте синови Цара Лазара и Косовског Завета: „земаљско је за малена царство, а Небеско увек и довека!“

  С’нами Бог разумјејте јазици и покарјајте сја јако с’нами Бог!

  o. ђакон Стефан Икономовски

  „О светом послушању и светом непослушању“:

  Свиђа ми се

 2. Jao jao cita li bre ovo neko ko treba, sta ces ti da stvaras govedo jedno de si bio ovolike godine. ovo li te Djilas naucio da radis bagro jedna bezobrazna, samo si se zajebao vise niko nije tako naivan kao ti sto mislis.

  Свиђа ми се