ИЗДВАЈАМО

НИКАД ГРАНИЦА – КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! Србија се умирити неће док граница не падне!


 

10. децембар 17ч.

 НИКАД ГРАНИЦА СА КОСОВОМ И МЕТОХИЈОМ!

Никад Граница са КиМ

Пристајући на успостављање граничних прелаза са Косовом и Метохијом, Влада Србије отворено крши Устав. Обавеза је свих грађана Србије да заштите Устав и успротиве се успостављању такве границе.

Нећемо да будемо уписани у историју као они који су ћутали и седели док су спољни и унутрашњи непријатељи повлачили границу са Косовом и Метохијом.

За 100 година ће се знати ко је устао, дигао глас и успротивио се. А – знаће се и ко није. На којој страни ћете бити ви? Како ће вас запамтити историја? Потомци?

Ми смо се већ определили. За Косово у слободној Србији. За Косовски завет наших бесмртних предака. За заштиту уставног поретка.

Позивамо председника Србије и Уставни суд да заштите Устав.

Позивамо све родољубе да нам се 10. децембра 2012. придруже у 17:00 испред Саборне цркве, одакле ћемо се упутити ка председништву, влади и Уставном суду Србије. да заједно са севером КиМ захтевамо укидање анти-уставне, анти-историјске, анти-народне границе са Косовом и Метохијом.

И објављујемо: Србија се умирити неће док граница не падне!

НИКАД ГРАНИЦА
СА
КОСОВОМ И МЕТОХИЈОМ!

Организатори

ПОКРЕТ ДВЕРИ • СРБСКИ ОБРАЗ • СРПСКИ САБОР ЗАВЕТНИЦИ • СРПСКИ НАРОДНИ ПОКРЕТ НАШИ • ПОКРЕТ 1389 • САВЕТ САБОРА ДИЈАСПОРЕ • ПОКРЕТ ЗА СРБИЈУ • СЛОБОДНА СРБИЈА • СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА • ПОКРЕТ ЖЕНА СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ — ЖЕКИМ • ВЛАДА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ КРАЈИНЕ У ПРОГОНСТВУ • ИСТОЧНА АЛТЕРНАТИВА • НАЦИОНАЛНИ ПОКРЕТ • НОВИ СТАНДАРД • СРПСКИ КЛУБ • СРПСКИ ИНТЕЛЕКТУАЛЦИ И ЈАВНЕ ЛИЧНОСТИ

Правила понашања током Протестног марша

 

 

 

 

 

Организациони одбор предлаже свим учесницима скупа да поштују правила понашања која на својим окупљањима поштују сви грађани Косова и Метохије.

Протесни марш „Никад граница” треба да прође без инцидената, гандијевски миран и достојанствен.

Да бисмо у томе успели треба испоштовати правила са Јариња:

1. Скуп је миран

2. Без алкохола

3. Без провокација сукоба

4. Без физичких обрачуна

5. Без скандирања која позивају на расизам, мржњу…

6. Без скандирања која позивају на линч, убиства …

7. Без салутирања које подсећа на нацизам, фашизам …

Ако желимо да помогнемо народу на Косову и Метохији бићемо гандијевски мирни и достојанствени. Било какав инцидент који се деси на протесту биће контрапродуктиван

У Београду, 8.12.2012

Организациони одбор

***

субота, 08 децембар 2012 21:10
СНО „Срби на окуп“
 

У организацији неколико патриотских покрета, јавних личности, интелектуалаца 10-ог децембра 2012.год. биће одржан протестни марш под називом „Никад граница“ између Србије и Косова и Метохије. СНО „Срби на окуп“ подржава поменути марш и позива све своје чланове и симпатизере да узму учешће у овом протестном маршу.

На овом линку (овде) можете добити све информације као и промотивне спотове у вези поменутог марша

***

Позивамо све родољубе да нам се 10. децембра 2012. придруже у 17:00 испред Саборне цркве, одакле ћемо се упутити ка председништву, влади и Уставном суду Србије. да заједно са севером КиМ захтевамо укидање анти-уставне, анти-историјске, анти-народне границе са Косовом и Метохијом.

И објављујемо: Србија се умирити неће док граница не падне!

***

Александар ПАВИЋ, политички аналитичар:

Или одбрана Устава или – диктатура

НАС је окупило Косово. Граница коју садашња власт у Београду покушава да успостави. Границу насред Србије. Окупља нас не само што то власт ради већ и то што то ради мимо институција и Устава земље. Договори се праве на релацији премијер Србије-Брисел-Хашим Тачи. Они одлучују да ли ће граница да буде усред Србије. Граница између Космета и остатка Србије.

Окупила нас је одбрана наше историје, идентитета, наших предака и потомака, али на првом месту – одбрана Устава.

Ово што се ради је неуставно. Ради се пре него се Уставном суду дала прилика да се изјасни и да оцену уставности свих бриселских договора, а поготову о споразуму о такозваном интегрисаном управљању границама.

Тај споразум се кроје од српске јавности, није прошао никакву демократску процедуру нити је ико оценио његову уставност.

Ово је покрет одбране Устава од – власти земље. 

Или ће се све завршити по Уставу и закону или победом диктатуре коју власт – у име страних чинилаца – очигледно жели да успостави у Србији.

Ми нећемо одсутати од одбране Устава Србије.

Милица ЂУРЂЕВИЋ, Заветници:

Ово је велики испит и питање нашег опстанка

ОВДЕ смо се окупили као српски родољуби свесни ситуације у којој се налазимо да саборно и сложно укажемо колики је значај данас косовског питања. Успостављање граница данас између Србије  и Косова и Метохије представља прекид котинуитета наше државотворности и свих досадашњих тековина српског народа. Као што знамо, и са правног аспекта суверенитет је недељив, једна земља може бити слободна или окупирана. Ако је окупиран њен и један милиметар у целости је окупирана.

Пред нама се само од себе поставља питање: да ли ће наредна граница можда бити на Панчевачком мосту или негде на Расини. Из тих разлога ми смо се данас овде окупили под паролом „Никад граница, Косово је Србија“. Под паролом под којом стојимо сви и која је наш став који сигурно дели већина грађана у Србији.

Српска држава се налази пред великим искушењима. Ово је питање нашег опстанка: заслужујемо ли да претрајемо или не.

Ово је велики испит. У нашој историји, врло трагичној, Косово и Метохија су више пута били окупирани, али света српска земља никада није била предата.

Зато подсећамо власт у Србији на паролу: да граница неће бити тамо где је Грачаница.

***

Студент Немања НЕДЕЉКОВИЋ, покрет Двери:

Широки национални фронт против границе

ТРАЖИМО да се моментално  прекину преговори са Хашимом Тачијем и да се моментално распишу ванредни парламнетарни избори ако се настави са изградњим границе између централне Србије и Космета.

У циљу стварања националног јединстава, наш покрет је протествовао испред згарде Европске уније. Тада смо позвали на широк национални фронт против успостављања ове границе. Такође смо подржали проглас ДСС и протесте СРС-а против  Хашког трибунала, као и писмо СПЦ-а у коме се недвосмислено тражи да се прекине са изградњом границе између Србије и Космета. Подржали смо и студентске протесте.

Ми ћемо свакодневно пратити ситуацију на Космету, а тренутно се доле налази група људи из повереништва Двери.

Пратимо ситуацију и у складу са потребама нашег становништва доле ћемо и  реговати.

 ***

Младен ОБРАДОВИЋ, Србски Образ:

 Држава да брани и народ и уставни поредак

ПОЗИВАМО српски народ и све добронамерне грађане да дођу испред Саборне цркве и да одатле у достојанственом реду и миру кренемо према Председништву Србије, Скупштини Србије, Уставном суду. Према свим оним државним установама које су дужне да бране уставни поредак и да бране сопствени народ.

Послаћемо јасну поруку да нико нема право да се игра са светињама које су равно пре сто година коначно ослобођене од турског јарма. Ако неко жели да се наруга милионима Срба који су страдали за слободу и крст часни, мора да зна да ће се кад тад суочити са правдом. Правда јесте можда спора али је достижна.

Покажимо да Косово и Метохија заиста јесте образ Србије.

***

Адвокат Горан ПЕТРОНИЈЕВИЋ, потпредседник Покрета за Србију:

Ништа пре одлуке Уставног суда!

ОБРАЋАМ се у двоструком својству. Као предстваник једне од организација које су организатори овог протеста – Покрета за Србију и као правни заступник  Заједнице општина Косова и Метохије.

Основно да све протекне у реду и миру. Овај скуп треба да буде  упозорење власти да су је добили управо на овом питању, јер вара се свако ко се заварава да је власт изгубио или добио на неком другом питању а не на питању Косова.

Ако неће да мисле о Косову – онда нека мисле о власти. Нико не сме и неће смети да се према Космету понаша на овај начин јер је ово кршење Устава, успотављања државе унутар државе, што је кривично дело.

Као предствник Заједнице, 2011. године сам поднео кривичну пријаву против Борислава Стефановића који је у то време био некакав опуномоћеник државе да постигне некакве споразуме за које се данас власт качи. Зато упозоравам: кривично дело је нарушавање граница држава а они су то учинили!

Без промене Устава, без рефередума нема промена граница!

Ово што се данас ради је успостављање границе не према Космету већ према Великој Албанији! То морају сви да знају!

Једва ће дочекати да се деси нешто: да пукне једна петрада да би проузроковали сукоб. Зато мора све да се одвија у миру и реду, јер дешавало се – кад год су организовани оваки протести – да се убацују људи споља да би изазвали сукоб што би им дало повод за интервенцију полиције.

Против Срба са КиМ су сви: и Брисел, и Вашингтон, и Приштина, а изгледа и Београд. Покажимо да је уз њих – српски народ.

Главни захтев мора да буде: ни једна мера не може да се спроводи док Уставни суд не донесе одлуку!

 

***

Срђа ТРИФКОВИЋ, професор и публициста:

Прави термин за ово је – велеиздаја

ВЕЛЕИЗДАЈА је прави термин за кршење Устава и закона које је у току.

Оно што је шири проблем који мени остаје необјашњен јесте: зашто се ова власт овако понаша? Јер, нити ће Србија у ЕУ икада ући, нити је лоше што се то неће десити јер је опстанак и очување идентитета и самопоштовања условљен неуласком у ту карикатуру квази Европе коју данас представља Брисел.

Неулазак у такву Европу предуслов је опстанка Србије.

Америка има пуне руке посла и неће јој падати на памет да на  Србији вежба дисциплину кичме, поготову кад је Русија на овим теренима присутна у много другачијем облику него девдесетих и кад је на челу Русије много другачији човек него што је то био деведесетих.

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++

 ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

СНП НАШИ: ХРОНОЛОГИЈА ВЕЛИКОГ НАРОДНОГ ПРОТЕСТА “НИКАД ГРАНИЦА – КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!”

НИКАД ГРАНИЦА! КОСОВО ЈЕ СРБИЈА! Протест, 10.12.2012 (видео)

 

 

//

3 replies »

 1. ТРИ МУСКЕТАРА ПАЛА НА ТЕСТУ ИСКРЕНОСТИ ПРЕД ЦЕЛИМ НАРОДОМ !
  http://www.vestinet.rs/tema-dana/spc-protiv-drzavne-politike-o-kim

  RAZVRAT I KANIBALIZAM KAO MORALNE NORME NOVOG SVETSKOG PORETKA

  ТРИ МУСКЕТАРА СТАЛНО НАМ НУДЕ ЕВРОПУ – ДАЛИ ЈЕ ДИВЉАШТВО ЛАИТ МОТИВ ЦЕЛЕ ПРИЧЕ ?
  ПРОЧИТАЈ ЛИНК !

  http://www.vestinet.rs/pogledi/razvrat-i-kanibalizam-kao-moralne-norme-novog-svetskog-poretka

  —-

  Свиђа ми се