БАРИКАДЕ

Дачићеви жандарми „бране“ „границу“ са КиМ од Срба


Три аутобуса пуна полицајаца-специјалаца стигла су јуче ујутро у међузону између Руднице и Јариња да чувају раднике Нови Пазар-пута који припремају терен за постављање контејнера и друге опреме на интегрисаном прелазу који би, према најавама из Београда и Приштине, требало да заживи од 10. децембра, пишу Вести.

01. 12. 2012. Вести, ФБР са терена, за ФБР уредник Биљана Диковић

Данашње вести са Косова и Метохије можда је најбоље почети речима које је на свој ФБ статус поставио Станислав Бранковић– Из православног војничког молитвеника, а зашто, па закључите сами… кад прочитате вести…
Из православног војничког молитвеника:„Издајник није човек, није хришћанин, није Србин, није син своје Отаџбине. Издајник или бегунац – то је изрод. Према издајици не треба имати милости ни сажаљења. Јер издајица није достојан да ходи по земљи коју је издао. Издајица – то је враг Божији, то је одступник од Cвете вере и Цркве своје. Издајица је крвни непријатељ своје Отаџбине и свога дома. За издајицу се може рећи да би боље било да се није ни родио ни на свет појавио.“
 ********************************************************
Уместо да чује глас Срба са Косова и Метохије: председника четири општине и посланика у Народној скупштини Марка Јакшића,  да зауставе радове на постављању границе у међузони Рудница и Јариње, такозвана српска власт одлучила је да да зелено светло такозваној српској полицији да данас појача мере обезбеђења радова оних који постављају камен темељац њиховој издаји.
Јуче смо од ФБ репортера са терена добили вест да је у близини места где се гради царински пункт између Косова и Метохије и Србије, на административној граници примећен велики број припадника Жандармерије, чак борбених возила за разбијање демонстрација. На брдима око прелаза је велики број припадника полиције под пуном ратном опремом!?
Испоставило се да је ова вест потврђена данас у дневним листовима, и потврдило се и то да је такозвана српска власт решила да истраје и до краја спроведе у дело издајнички чин постављања границе са својом покрајином, својим делом територије – изгледа по сваку цену!
Опет су они који нису домаћини у Србији на страни србомрзитеља, а цена је превисока – мало ли је србских глава остало на Светој србској земљи… Буни се Србин који се родио на Косову и Метохији у Србији, буни се Србска глава која је потпуно свесна да по Уставу Србије живи у Србији и неће да преко ноћи – нечијом одлуком због „пута у нигде“ – осване у некој другој – овај пут – држави коју води највећи злочинац и криминалац Тачи, неће да освану у држави коју не желе и која није природна – у којој је највећи криминалац и убица Харадинај такозвани премијер…
у наставку оригинал вест од 30.11.2012.:
17:00 Међузона Рудница Јариње: Борбена возила Србске Полиције јединице Жандармерије и осталих органа Јавне Безбедности РС су довезли своја борбена возила за разбијање демонстрација и герилску борбу! На брдима око административних прелаза видљиви припадници МУП Србије под пуном ратном опремом, не може ни мува да пролети!
Американци први заустављају пред Јарињем са стране Севера КиМ, па административни прелаз, па МУП Србије који обезбеђује радове како би се у понедељак отпочело заједничко распарчавање Србије!
**********************
ПОСТАВЉА СЕ ПИТАЊЕ: ШТА ЧЕКА УСТАВНИ СУД ЗА ОЦЕНУ УСТАВНОСТИ „ДОГОВОРЕНИХ СПОРАЗУМА СТЕФАНОВИЋ-ТАХИРИ“ – ДА  НИКОЛИЋ ДАЧИЋ И ВУЧИЋ НАПРАВЕ ГРАНИЦУ И САМИ СЕ У ИМЕ СРБА ОДРЕКНУ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ НА ШТА НАРАВНО НЕМАЈУ ОВЛАШЋЕЊЕ ЈЕР ТО НИЈЕ ЊИХОВА ЛИЧНА ОЧЕВИНА НА КОЈУ ИМАЈУ ТАПИЈУ ВЕЋ ВЛАСНИШТВО СРБСКОГ НАРОДА ОД МНОГО ПРЕ НАС, ЗАШТО НИЈЕДАН „ДОМАЋИН“ ПРЕДСЕДНИК СРБИЈЕ ДО САДА НИЈЕ ПОКРЕНУО ПИТАЊЕ И ИНСИСТИРАО НА ПРИМЕНИ УН 1244 ДА СЕ СРБСКА ПОЛИЦИЈА И ВОЈСКА ВРАТИ НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ И БРАНИ СРБЕ И СРБСКУ ЗЕМЉУ, ЗАШТО…

********************************************************

КЛИКНИТЕ ОВДЕ ЗА ВИДЕО – СРПСКА МАШИНЕРИЈА ГРАДИ ГРАНИЦУ (!!) НА ЈАРИЊУ!

Рудница – Јариње: Радници „Нови Пазар пута“ припремају терен за контејнере

Недалеко од места где се изводе радови, своју базу има и жандармерија (копнена зона безбедности), а додатне снаге ангажоване су након што су одборници и челници српских општина са севера Космета, после седнице у Косовској Митровици, обишли ову локацију и затражили од извођача да одмах прекине радове јер српски народ у Лепосавићу, Звечану, северној Косовској Митровици неће дозволити да се прави граница између Србије и Косова. Извођачу је речено да ће се, ако наставе с радовима, следећи пут суочити с народом северног Космета.

Митраљези на готовс

Под пуном ратном опремом: Нема мира на Косову

Новинари су јуче могли само да фотографишу извођаче радова, али им није дозвољено да сликају и полицију. Део полиције стациониран је у Рудници и држи се „у резерви“ за случај да Срби са севера покушају да силом прекину радове.

Јуче је било видно и појачно присуство Кфора са косовска стране, испред пункта у Јарињу било је паркирано пет-шест америчких хамера с митраљезима на готовс окренутим према Косову.

У међувремену, премијер Ивица Дачић и потпредседник Владе Србије Александар Вучић „објаснили су“ да се интегрисани прелази морају успоставити јер је то део договора с међународном заједницом који је Србија дужна да испоштује. Вучић чак је упозорио да би Србија, у случају да одустане од интегрисаних прелаза, могла остати без знатних финансијских средстава, а пензионери без пензија.

Зашто се премијер жури

– Да сам премијер Србије, одложио бих имплементацију споразума о интегрисаним прелазима јер просто нису сазрели услови. Нема потребе за журбу, никакву кандидатуру, нити датум нећемо добити у догледно време – сматра Оливер Ивановић, доскорашњи државни секретар у Министарству за Косово и Метохију.
Ивановић је нагласио да Срби немају никакве гаранције да интегрисани прелази неће бити – граница.

Нисмо ни слутили да ће нас блокирати наша – српска полиција, и да ћемо вероватно и против ње морати да протестујемо, са Шиптарима смо лако излазили на крај, са нашима ће бити много теже – каже Србин који дежура на контролном пункту поред пута Лепосавић-Јариње.

Какви ће бити даљи потези Срба остаје да се види: Београд, Приштина и међународна заједница су одлучни да стартују с интегрисаним прелазима, Срби на северу су такође одлучни да спрече свако успостављање границе. Да ли ће бити протеста и каквих знаће се наредних дана.

Постоје и предлози да се „пусти“ изградња интегрисаних прелаза и да се они игноришу, као што се последњих месеци игноришу Брњак и Јариње, а да се за комуникацију са Србијом користе алтернативни правци. Мада Београд тврди да се то неће догодити, Кфор се спрема да додатним снагама из Немачке и Аустрије затвори и главне алтернативне прелазе изнад Јариња, преко Врачева и Тресава, као и преко Рогозне.

 

 

5 replies »

  1. Само се нешто подуго чека ….али ко зна шта се иза брда ваља? можда се власти и опамете на вријеме ….Ако издајници нису унапријед узели паре ,па морају да заврше оно што су обећали.

    Свиђа ми се

  2. КАО ШТО СЕ ПРИЧАЛО РАНИЈЕ У СВИМ ДОСАДАШЊИМ КОМЕНТАРИМА, ДА ЋЕ КОМУНИСТА ДА НАХУШКА СВОЈЕ ЖАНДАРЕ-ЉОТИЋЕВЦЕ НА СОПСТВЕНИ НАРОД У КООРДИНАЦИЈИ СА ОКУПАТОРОМ КиМ-а И КАКО СЕ ВИДИ СПРЕМНИ СУ И ДА ПУЦАЈУ НА ГОЛОРУКИ НАРОД, И ЈЕДНИ И ДРУГИ. КОМУНИСТА ВИДИМ ИЗЈАВЉУЈЕ ДА ЋЕ ДА ПРИЧА И СА ТЕРОРИСТОМ ХАРАДИНИЈЕМ, САМО ДА БИ СЕ ОДРЖАО НА ВЛАСТИ, ЈЕДНОСТАВНО РАДИ СВЕ КАО И ЊЕГОВ ПРЕТХОДНИК МИЛОШЕВИЋ. КАО СТО САМ ВЕЋ РЕКАО РАНИЈЕ, КОМУНИСТА ЋЕ СА СВАКИМ ДА СЕ СПАНЂА САМО РАДИ ОДРЖАЊА СЕБЕ НА ВЛАСТИ И СПРЕМАН ЈЕ И ДА ПУЦА У СОПСТВЕНИ НАРОД.
    УСТАШЕ И КОМУНИСТИ СУ ДВА НАЈВЕЋА ЅЛА ЗА СРПСТВО!!!
    НАДАМ СЕ ДА НЕ НЕЋЕ ДА ДОЂЕ ТО УПОТРЕБЕ ОРУЖЈА, ЈЕР КО ЗНА ДОКЛЕ БИ ТО ОТИШЛО, УОСТАЛОМ СВЕ ЋЕ СЕ ВИДЕТИ НА ТЕРНУ НАРЕДНИХ ДАНА.

    Свиђа ми се