Биљана Диковић

ОЧЕКИВАНО И ВАН ПАМЕТИ: ХАГ ОСЛОБОДИО РАТНОГ ЗЛОЧИНЦА И УБИЦУ СРБА ХАРАДИНАЈА


ЈОШ ЈЕДНА ПРЕСУДА ПРОТИВ ЗДРАВОГ РАЗУМА, ПОСЛЕ ПРЕСУДА ЗА ГОТОВИНУ И МАРКАЧА ОЧЕКИВАНА У СРБИЈИ, ИАКО ЈЕ ТУЖИЛАШТВО У ЈУНУ ОВЕ ГОДИНЕ ЗАТРАЖИЛО КАЗНУ ОД НАЈМАЊЕ 20 ГОДИНА ЗА СВАКОГ ОПТУЖЕНОГ! ОСЛОБОЂЕН ПО СВИМ ТАЧКАМА ОПТУЖНИЦЕ!

Харадинај, Баљај и Брахимај су у шест тачака оптужени за убиства, окрутно поступање и нехумане поступке, кршење закона и обичаја ратовања 1998. на Косову и Метохији. Они се терете за злостављање, мучење и убиство најмање осам притворених у Јабланици, од којих су двојица били Срби, а остали Роми и Албанци. Суђење Харадинају и саоптуженима је први поновљени процес у историји Трибунала.

ЗВАНИЧНО ИЗ ХАГА: Haradinaj, Balaj, and Brahimaj Acquitted on Retrial
The Trial Chamber today acquitted of all charges Ramush Haradinaj, a former commander of the Kosovo Liberation Army (KLA) in the Dukagjin area in Western Kosovo; Idriz Balaj, a former member of the KLA and commander of a special unit known as the Black Eagles, and Lahi Brahimaj, a member of the KLA stationed at Jabllanicë/Jablanica and for a short period Deputy Commander of the Dukagjin Operative Zone. The Trial Chamber ordered their immediate release.

29. 11. 2012. Tanjugpressonline.rs, агенције,
приредила ФБР уредник Биљана Диковић

Харадинај ослобођен оптужби

Против Харадинаја, Баљаја и Брахимаја, поступак се на поновљеном суђењу водио због злочина над албанским, српским и ромским цивилима у логору ОВК у Јабланици 1998. године.

Пресуду је донело веће којим председава судија Џастис Баконе Молото из Јужне Африке, а чланови већа су Бартон Хол са Бахама и белгијски судија Ги Делова.

Према процедури Хашког трибунала, ако Судско веће закључи да оптуженика треба ослободити оптужбе, та особа се одмах пушта на слободу после обављања појединих формалности, а ако утврди да је оптужена особа крива, она се пребацује у притворску јединицу где ће чекати да се одреди место издржавања казне, с тим што се период који је оптужени већ провео у притвору рачуна у период издржавања казне.

***

САМИ ТЕРОРИСТИ И УБИЦЕ ИЗ УЧК СУ ПРИЗНАЛИ ЗЛОЧИНЕ, ДА СУ БИЛИ У ТАКОЗВАНОЈ ОСЛОБОДИЛАЧКОЈ ВОЈСЦИ КОСОВА, ДА СУ ИМ НАРЕДБОДАВЦИ ФАТМИР ЉИМАЈ КОМАНДАНТ КЛЕЧКЕ ОБЛАСТИ, ГАНИ КРАСНИЋИ И ХИСНИ КИЉАЈ ИЗ МАЛИШЕВА, А САМ РАМУШ ХАРАДИНАЈ ЈЕ ПРИЗНАО У СВОЈОЈ КЊИЗИ КАКО ЈЕ УБИЈАО СРБЕ НА РАДОЊИЋКОМ ЈЕЗЕРУ… ЗЛОЧИНЕ СУ ИНТЕНЗИВИРАЛИ НАРОЧИТО У ВРЕМЕ НАТО ГЕНОЦИДНОГ БОМБАРДОВАЊА СРБИЈЕ, А ТРАЈУ И ДАНАС…

***

Сви хашки сведоци против Харадинаја зверски убијени!

Аутор: Информбиро, 29.11.2012
Чак 19 сведока против Рамуша Харадинаја који је данас ослобођен у Хагу брутално је убијено, уз накнадно оверавање хицем у главу. После њихових ликвидација, остали потенцијални сведоци су одустали од сведочења пред Трибуналом. Погледајте узнемирујуће фотографије људи који су убијени а били су на списку сведока против Харадинаја.

***

Харадинај тражи извињење од Карле дел Понте

Танјуг

Адвокат Бен Емерсон рекао је да бивша тужитељка треба да се извини и косметском народу што је подизала оптужницу

Хаг – Адвокат Рамуша Харадинаја Бен Емерсон изјавио је данас да се Рамуш Харадинај вечерас враћа у Приштину.

“Он ће наставити да ради као лидер Косова, на функцији на којој је био пре суђења”, рекао је Емерсон. Он је такође позвао бившу главну хашку тужитељку Карлу дел Понте да се јавно извини тројици оптужених и народу на Космету што је уопште подигла оптужницу против њих.

Судско веће Хашког трибунала ослободило је данас Харадинаја и његове помоћнике, Идриза Баљаја и Лахија Брахимаја, и наложило да моментално буду пуштени на слободу.

 ***

Флоренс Артман: „Постојале су политичке препоруке да се не оптужи нико из ОВК“

 29. 11. 2012. 21:11х | Бета

Бивша портпаролка тужилаштва Хашког трибунала Флоранс Артман оценила је вечерас да је тај суд доживео пораз јер је одустао од истине и претворио се у „провинцијални суд“.

Трибунал је доживео пораз јер је одустао од истине и претворио се у „провинцијални суд“: Бивша портпаролка тужилаштва Хашког трибунала Флоранс Артман

„Трибунал је доживео пораз јер је одустао од истине а да нико за то није поднео оставку и одговарао“, казала је Артман подгоричкој телевизији Вијести поводом последњих пресуда Хашког трибунала.

Коментаришући пресуду Рамушу Харадинају, Артман је рекла је да је то „тотална пропаст система међународне правде“.

„Међународно судство је креирано да уради оно што не могу домаћи судови, да заштити сведоке (…) али хашки суд се у последњих неколико предмета понаша као провинцијални суд“, изјавила је Артман.

Она је у вези са случајем Харадинај рекла да су „постојале политичке препоруке изван трибунала да се не оптужује ниједан припадник Ослободилачке војске Косова“.

Артман је такође рекла да је предмет против Харадинаја где је било очигледних проблема са сведоцима. У том смислу је навела да је Трибунал негирао да је велики број сведока хашког тужилаштва – у овом случају више од десет – убијено, али је и додала да није утврђено да ли су то биле случајне смрти, несрећни случајеви или самоубиства.

***

Тачи: „Ова одлука је најјачи доказ да је ОВК водила правичну борбу за слободу и да није вршила злочине за које су неоправдано оптужени“, наводи се у саопштењу и додаје да је стрпљење и вера које су грађани имали у међународну правду данас награђена заслуженом и правичном одлуком Трибунала.

***

Фила: Етничко чишћење у Шевенингену 

Адвокат Тома Фила изјавио је да је етничко чишћење направљено у затвору у Шевенингену и да је чудно да бивши командант такозване ОВК Рамуш Харадинај од Хашког трибунала није добио и одмор на Хавајима.
„Ослобађајућа пресуда Харадинају је очекивана, јер када неко ослободи Готовину шта треба очекивати, чудно је да Харадинај није добио одмор на Хавајима“, рекао је Фила Срни.
Он сматра да је касно да Србија било шта уради, наглашавајући да је требало да ради још 1993. године када је тај „монструм од суда“ направљен, а не сада.
„Ако прекинемо сарадњу оставили смо 20 Срба који су једини остали у Хагу. Етничко чишћење је дефинитивно направљено у Шевенингену, у затвору“, истакао је Фила.

Коштуница: Хаг је ругло

Председник Демократске странке Србије Војислав Коштуница оценио је да се Трибунал у Хагу претворио у „ругло и срамоту“. Коштуница је оценио да Србија сада мора да одлучно одбаци успостављање границе са Косовом, како би заштитила невино побијене жртве и да би заштитила своје достојанство.
„Показало се да је Трибунал голо средство за остваривање интереса западних сила и антисрпски суд. Ослобађајуће пресуде за убице Срба значе да се хашки Суд сврстао у ред непосредних извршилаца злочина над српским народом“, изјавио је Коштуница.
У његовој изјави наводи се да су „прави налогодавци хашке правде сачекали да сви оптужени Срби буду послати у хашку тамницу па да онда ослободе све злочинце који су убијали Србе“.

Ђилас: Срамота за међународну заједницу

Председник Демократске странке Драган Ђилас рекао је да ослобађање Рамуша Харадинаја представља велику срамоту за међународну заједницу. Према његовом мишљењу та одлука обесмишљава постојање тог суда и даје легитимитет елиминацији сведока.
„Ово је тежак и болан тренутак за наш народ“, рекао је он и додао да Србија мора да буде одговорна и да учини све што може да заштити националне интересе и грађане на Косову и Метохији.

Фонд за хуманитарно право: Нема правде за жртве

Ослобађајућа пресуда Рамушу Харадинају, Идризу Баљају и Љаху Брахимају темељи се на изведеним доказима, али није донела правду за жртве, оценио је Фонд за хуманитарно право (ФХП).
ФХП налази да ни првобитним, а ни делимично поновљеним суђењем у овом предмету није задовољена правда за жртве злочина који су наведени у оптужницама. Поред тога, како се наводи, овај поступак посебно карактеришу мањкавости приликом заштите сведока и непрофесионализам истражитеља приликом прикупљања доказа.

Драган Марковић Палма: Брука и срамота

Лидер Јединствене Србије Драган Марковић Палма изјавио је да је ослобађајућа предсуда за Харадинаја „велика брука и срамота“ за хашки Трибунал.
„Ово је по други пут срамна пресуда коју не може нико никада у формалном смислу да оправда јер је то велика брука и срамота за Трибунал. Потврдило се да је Хаг направљен само за Србе“, изјавио је Марковић.
„Ја сам знао да ће се то десити када је Еулекс ухапсио Фатмира Љимаја на Косову и Метохији и то је било само покриће. Међународна заједница тражи од нас добре комшијске односе за улазак у Европску унију, а сигуран сам да ће већ следеће године председник Владе Косова бити Рамуш Харадинај, да ће председник Владе Хрватске бити Анте Готовина, а кандидат за председника Босне и Херцеговине Насер Орић“, рекао је Марковић.

Министар правде Никола Селаковић: Хаг нам пљунуо у лице

Министар правде Никола Селаковић рекао је да је Хашки трибунал данашњом пресудом „пљунуо у лице српским жртвама“ и показао да нема међународне правде и права.
Према његовим речима, одлука Трибунала је срамота за међународно право и правду, и сада је пред Србијом дилема да ли и како треба наставити сарадњу с Трибуналом.

***

ВУК ЈЕРЕМИЋ: НЕ КЛОНИТЕ ДУХОМ,СПРЕМИТЕ СЕ ЗА 10. АПРИЛ

Председник Генералне скупштине Уједињених нација Вук Јеремић поручио је данас поводом ослобађајуће пресуде Рамушу Харадинају да Србија не сме да клоне духом и да треба да се спреми за дебату о Трибуналу, коју је он заказао за април.
„Ово су дани зла. Не смемо клонути духом. Спремимо за 10. април 2013, дан истине…“, навео је Јеремић на свом „Твитер“ налогу.

***

ВЛАДА СРБИЈЕ: ТЕЖАК УДАРАЦ МЕЂУНАРОДНОЈ ПРАВДИ И ПОМИРЕЊУ

Ослобађајућом пресудом Рамушу Харадинају Хашки трибунал је нанео тежак ударац међународној правди, поставио велику препреку процесу помирења у региону и амнестирао стравичне злочине и етничко чишћење Косова и Метохије, саопштила је Влада Србије.
„Ослобађање Харадинаја охрабрује екстремисте и доводи у питање основне циљеве међународних мисија на Косову и Метохији. Оваква пресуда отвара дилему да ли међународна заједница жели да се истраже злочини, казне кривци и отпочне процес помирења или жели да регион задржи у стању сталне кризе“, истакла је Влада Србије.

***

ВУЧИЋ: СРБИЈА ЈЕ ШОКИРАНА

Потпредседник Владе Србије Аклександар Вучић изјавио је да је цела Србија шокирана данашњом одлуком Хашког трибунала о ослобађању од одговорности бившег команданта Ослободилачке војске Косова Рамуша Харадинаја, поводом оптужнице за ратне злочине и оценио да таква пресуда не представља допринос миру и стабилности у региону.
Оно што је урадио Хашки суд је унижавање свих српских жртава, шамар правди, покушај да се прекроји историја и каже да српски животи нису важни, рекао је Вучић.

***

ПРИШТИНА – Вест о ослобађању Рамуша Харадинаја кривице за злочине на Косову у Приштини је јутрос дочекана ватрометом.

***

Blerova žena garant za oslobađanje Haradinajanovosti.rs

Према наводима из албанских политичких кругова, очекује се да ће Харадинај, у четвртак, тачно у 23.00, слетети на приштински аеродром. Гаранција за ослобађајућу пресуду је милионска свота новца дата за његову одбрану коју је водила Канцеларија супруге Тонија Блера. Уз ослобађајућу пресуду најављују се и могућност да Харадинај добије место премијера.
 BBC News – Kosovo ex-PM Ramush Haradinaj cleared of war crimes

theglobeandmail.com:UN tribunal again acquits former Kosovo PM Haradinaj of war crimes

***

Харадинај ослобођен – власт у Србији ћути!

четвртак, 29 новембар 2012 09:17 СРБИ НА ОКУП инфо

ramus-haradinaj-hasim-taciПобеда тероризма над правдом. Победа тероризма над правом. Победа тероризма над разумом. Победа тероризма !!!Да ли су то Европске вредности којима Србија тежи?!

Уредништво „Срби на окуп“

***

Српски сабор Заветници: Заветници позивају све Србе и све праведне људе, да се вечерас у 18 часова окупимо на Тргу Републике и још једном поручимо да се никада и ни по коју цену нећемо одрећи Косова и Метохије. Јутрос је Хашки трибунал ослободио свих оптужби убицу и злочинца, Рамуша Харадинаја, који је вадио органе српкој младости. УСТАНИ, СРБИЈО, У ИМЕ ТЕ ДЕЦЕ, У ИМЕ ИСТИНЕ, У ИМЕ СВЕГА ШТО НАМ ЈЕ СВЕТО!

 

*** РЕАГОВАЊЕ НА ФБ ***

***

ФБ Станислав Бранковић:

Ако непријатељ поверује да је рат завршен његовим поразом, он не само да се више неће бранити већ ће сваки злочин почињен против њега у наставку рата прихватити као заслужену казну над „пораженим”.

Ослобађајуће пресуде монструмима Готовини и Харадинају, и симболична пресуда Насеру Орићу су инструмент рата против Срба и Србије у рату које Брисел и Вашингтон води против Срба, Хашки трибунал је оруђе којим се оправдавају сви будући злочини над Србима.Ако има моћнијег оруђа од оног којим је извршен злочин, то је оруђе којим се оправдава злочин. Поменуте пресуде имају баш ту намену, да охрабре све оне који у будућности желе да почине злочине над Србима и да обесхрабре све оне који желе да бране Србе од злочина. Димензија будућности хашких пресуда сваком мислећем Србину говори да се рат против Срба наставља и да се спремају још гнуснији злочини.
Прво што власт у Србији мора да прихвати да се Бриселско-Вашингтонски рат против Срба и даље води и идентификује непријатеље и савезнике. Без јасне идентификације непријатеља и савезника и прихватања чињенице да смо у рату остаћемо гуске у магли које саме иду на своје клање.

***

ФБ Дунавски Вук:
Харадинај ослобођен… Шта је следеће на реду? Да Срби одговарају што су поклани, паљени, мучени, тровани, масакрирани, спаљивани? Кажу, крива је траљаво направљена оптужница, па што неко не одговара за то? Кажу да то неће утицати на преговоре Београда и Приштине.Какав преговор са Приштином, шта је Приштина? Срамота. Пуштање Рамуша на слободу је злочин раван злочину терориста над цивилима.

***

Србске границе издржљивости су ван граница разума!
Молитва за жртве и убијену правду!

Боже спаси народ свој и дај му храбрости да се супростави овом злу!
Амин
***
Русијо,чекамо те…..Србија је мртва !
Помози Русијо !
***
Александар Вељић:
Знам да заљубљеници у ЕУ мисле да мрзим Европу. У заблуди су. Ја као народни историчар само осећам како нам се понавља наше историјско искуство из претходних векова. После ослобађања ДОКАЗАНИХ злочинаца над српским народом наше историјско искуство ми казује да је ЕУ формација добила пронацистички карактер. Једног дана у ЕУ горко ће се кајати многи који сада желе да су део те мегадржаве, јер тек тада на својој кожи да осете то историјско искутво окупације које мисле да је „мртво слово на папиру“. Историја је жива материја, схватите то ви који мислите да вас се прошлост не тиче? Још како вас се тиче, она вас удара не би ли вас подсетила колико смо застранили у самоуништавању.
Не мислим да Србија може сама, али једино сама може да се изгради и уздигне у државу довољно јаку да опстане надаље (што нам је рекао и Рогозин у интервјуу за РТС). Тешко ми пада што осећам сваког дана како Отаџбина пада све дубље под неку врсту евронацистичке окупације, на радост народа у окружењу који су нас у протекла три века парчали, насилно асимиловали и истребљивали (од Ракоцијевих покоља Срба у 18. веку до „Олује“ у прошлом веку).
***
Не разумијем, откуд толико жучи, разочарења, невјерице… као да се догодило нешто неочекивано, као да је ова неправда већа, страшнија… Ја то гледам другачије. Данас се десила добра, много добра ствар за српски народ. Та стара курва је напокон показала своје лице, разобличила се до краја, насмијала нам се у брк свом својом наказношћу и поручила: Па отворите очи већ једном, наивчине… погледајте, слијепци… ево принцезе за којом тако безнадежно тумарате властитим мраком и приглупошћу… ето коме се дивите, за ким жудите, празноглавци… за најобичнијом жабом крастачом. Ако и даље будете окретали очи од сунца, од Истока, од Матушке… постаћете краставији него што сам ја… Па и најзагриженији непријатељи ваши су мање погубни по вас, но што сте ви сами… чак и мени вас је помало жао. Ако вам ни ово не отвори очи, слијепци… заслужили сте много гору казну од оне које смо вам намијенили!
***

Борис Малагурски:
Рамуш Харадинај, Анте Готовина и Насер Орић су проглашени невиним у Хагу. Има ли некога ко још верује да нам са запада желе све најбоље?

***

Српски сабор Заветници:
У Гњилану Шиптари истакли заставу тзв. државе Косово дугу 100 метара!!! Србијо, сачувај понос и достојанство. НЕМА ПРЕДАЈЕ! СВИ НА ТРГ У 18 ЧАСОВА!
***
Српски народни покрет НАШИ, у сарадњи са другим родољубивим организацијама, данас на Тргу Републике у Београду, 29. новембра у 18 часова, организује свенародни протест против монструозне одлуке фашистичког суда у Хагу да се ослободи шиптарски терориста Рамуш Харадинај.
***

***

Докле Калимеро ?!

***

ФБР Марьян Ранђеловић: Ево што је написао прозорљиви духовник о Николићу,све ће се обистинити!!!

******************

СНП НАШИ: Свенародни протест на Тргу Републике због одлуке о Харадинају

Саопштења 29. новембар 2012.

Српски народни покрет НАШИ, у сарадњи са другим родољубивим организацијама, данас на Тргу Републике у Београду, 29. новембра у 18 часова, организује свенародни протест против монструозне одлуке фашистичког суда у Хагу да се ослободи шиптарски терориста Рамуш Харадинај.

На протесту ће посебно бити послата порука властима да се аутоматски прекине сваки вид сарадње са Хашким трибуналом, као и сваки вид преговарања са шиптарским терористима, те да подхитно буде заустављено свако спровођење квази-договора о Космету са Европском Унијом.

Подсећамо јавност да је Харадинај злочинац који је сам у својој књизи „Прича о рату и слободи“ признао да је „убијао српске полицајце и српске цивиле“, као и да је уклањао „непослушне Албанце“, а опште је познато свима, као и одговорнима у Хашком трибуналу, да је више десетина сведока у његовом процесу једноставно убијано.

СНП НАШИ ће захтевати од српских власти да подхитно подигну тужбе против Хашког трибунала због очигледне монструоуне пристрасности и политичке инструментализованости ове криминалне и злочиначке институције.

Информативна служба СНП НАШИ

Кратка веза: http://nasisrbija.org/?p=9610

****************************************************

 

ФБ страница Meet the Serbs:

After the acquittal of Croatian generals responsible for the persecution of a quarter million Serbs, murders and ethnic cleansing, with the today’s acquittal of the leader of the Albanian terrorists in Kosovo, the tribunal in Hague definitely defined justice as a contemplative noun for one side, and as an instrument for the implementation of interests and the legalization of crime for the other side. A man who was acquitted of all charges in Hague today wrote the following in his autobiography: „We were constantly attacking Serbian forces. Everywhere. Day and night. Without hiding. Every day we killed Serbian policemen…“, and during the trial 19 of the prosecution witnesses were murdered. So, even the guilty plea and murdering witnesses are not relevant evidence to the court in Hague. This is yet another black day for the international law which is being applied selectively long ago and construed in accordance with the interests of certain powerful states. The Hague tribunal is exactly the opposite of the one we saw in Nuremberg almost 7 decades ago. Even though this page is not about politics, we can’t turn the blind eye on the injustice that’s being served by the fake court in Hague.

—————-
Након ослобађајуће пресуде хрватским генералима одговорним за прогон четврт милиона Срба, убиства и етничко чишћење, данашња ослобађајућа пресуда вођи албанских терориста са Косова у Хагу дефинитивно је правду дефинисала као мисаону именицу за једну страну, а као инструмент за спровођење интереса и легализацију злочина за другу страну. Човек који је данас ослобођен свих оптужби у Хагу је у својој аутобиографији написао: „Стално смо нападали српске снаге. На сваком месту. Дању и ноћу. Без скривања. Сваког дана смо убијали српске полицајце…“, а у току суђења је живот изгубило 19 сведока оптужбе. Дакле, чак и признање кривице и уклањање сведока за суд у Хагу нису релевантни докази. Ово је још један у низу црних дана за међународно право које се одабно селективно примењује и тумачи у складу са интересима појединих моћних држава. Иако се ова страница не бави политиком, није могуће не одреаговати на неправду коју сервира квази суд у Хагу.

 

****************************************************

АКО СУ ЗЛОЧИНЦИ НЕВИНИ КО ЈЕ ОВО УРАДИО СРБИМА?

ДАН ВЕТЕРАНА – ВИДОВДАН блог

Злочин над Србима на Космету – фотографије

ЗЛОЧИНИ ИЗ ФОТОАРХИВЕ УМНИК ПОЛИЦИЈЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ
UNMIK Database of Photographs of Crimes


Злочини албанских нациста са Косова против Срба током Другог светског рата


Силоване Српкиње од стране арнаута -1941.године


Силована српска девојчица (9 година) из Житиње код Витине на рукама оца Стојана Перића (1983. г.)

Ђорђе Мартиновић (снимак после страдања,набијања стаклене флаше у анус)“1. мај 1985.“

Одмах након доласка КФОР-а, УЧК је починила бројне злочине против српских цивила.

ПАТЊЕ КОСОВСКИХ СРБА,САХРАЊИВАЊЕ И ЗБРИЊАВАЊЕ СРБА УБИЈЕНИХ или ПРЕТУЧЕНИХ ОД СТРАНЕ УЧК.


ЗЛОЧИН ШИПТАРСКИХ ТЕРОРИСТА НАД СРПСКОМ ДЕЦОМ У СЕЛУ ГОРАЖДЕВАЦ КОД ПЕЋИ КОЈИ СЕ ДОГОДИО У 13 ЧАСОВА И 20 МИНУТА 13.08.2003.


МЕСТО ЗЛОЧИНА КАДА СУ ШИПТАРСКИ ТЕРОРИСТИ ПУЦАЛИ НА ДЕЦУ ИЗ ГОРАЖДЕВЦА КОЈА СУ СЕ КУПАЛА У РЕЦИ БИСТРИЦИ

ИВАН ЈОВОВИЋ Од оца Милоша и мајке Спасеније, рођен 10.03.1984. год. у Гораждевцу. Од задобијених повреда преминуо је на лицу места

ПАНТО ДАКИЋ Од оца Милисава и мајке Гордане, рођен 09.10.1990. год. у Пећи. Од задобијених повреда преминуо је на лицу места

БОГДАН БУКУМИРИЋ – НАЛАЗИ СЕ НА ИНТЕЗИВНОЈ НЕЗИ НА ВОЈНО-МЕДИЦИНСКОЈ АКАДЕМИЈИ У БЕОГРАДУ

МАРКО БОГИЋЕВИЋ, Од оца Драгана и мајке Љубинке, рођен 12.06.1991. год. у Пећи. Марко се налази на лечењу у Призренској болници

ДРАГАНА СРБЉАК, Од оца Рајка и мајке Мирјане, рођена 19.06.1989. год. у Пећи. Драгана је пребачена на лечење у Косовско Митровачку болницу

БОГДАН БУКУМИРИЋ, Од оца Милана и мајке Лоле, рођен 22.03.1988. год. у Пећи. Богдан је пребачен на Војно Медицинску Академију у Београду

ЂОРЂЕ УГРИНОВИЋ, Од оца Димитрија, рођен 01.01.1983. год. у Пећи. Ђорђе се налази на лечењу у Косовско Митровачкој болници

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ :

Пресуда Харадинају 29.новембра: Последња изјава хашког суда од 04.09.2012. – Рамуш Харадинај, Идриз Баљај и Лахи Брахимај су одговорни за убиства, окрутно понашање и мучење током сукоба на Косову 1998. године

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 replies »

 1. Србски Јунаци, припадници Војске и Полиције, који су 1998. и 1999. годину провели у реону Карауле Кошаре, дуж Србско-албанске границе, Косова и Метохије и имали среће да се врате живи, знају како изгледа ПАКАО. Многи од њих и данас „живе пакао“.

  Они Србски јунаци, које је Господ Бог изабрао да својом крвљу залију Свету Косметску земљу, преко ратног пакла су стигли у Божији рај. Они су бранили Србију својим телима и молитвама пред Господом.

  Молимо Господа да „оне“ који покушавају да још једном убију Србске јунаке, а са њима и Косово и Метохију, ОПОМЕНЕ, приведе на Свој суд, и „све“ који данас игноришу њихову борбу и жртву за Србију. ОПОМЕНИ Господе „оне“ који верују да за „њих“ на земљи нема одговорности.

  На срећу Србије и наших Јуначких синова, постоји још један суд. Суд у коме нема „заштићених сведока“. Суд Господа Бога у чијој су пороти Пећка Патријаршија, Грачаница, Високи Дечани, Свети Архангели, Богородица Љевишка и све Србске Светиње, које су пуне душа оних који поклонише своја срца Светом Србском Срцу, КОСОВУ.
  У Име Оца и Сина и Светога Духа Амин.

  Свиђа ми се

 2. Е ПА, СРБИ МОЈИ, ЈЕБЕМ ВАС У ГЛАВУ! ИМА ЛИ ЈОШ КО ДА ЈЕ СВЕСТАН ДА СМО УПРАВО ДОБИЛИ СТАТУС БУБА ШВАБА? ЈОШ ЈЕДИНО ЊИХ И НАС СЕ МОЖЕ УБИЈАТИ НЕКАЖЊЕНО, УЗ ОДОБРАВАЊЕ И ТАПШАЊЕ ПО РАМЕНУ! ДОКЛЕ БРЕ СРБИ МОЈИ? ДОКЛЕ?

  Свиђа ми се