АУТОРИ

ОКУПИРАНО Косово и Метохија: БАРИКАДА ГЛАВУ ЧУВА…БИЋЕ ИХ ОПЕТ!


28.11.2012. ВЕСТИ СА ОКУПИРАНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

***

20:55 Глас Косова и Метохије:

***

20:40 Светосавски националисти Косова и Метохије:

Из наших поузданих извора сазнајемо, да су Срби решили да коначно стану на пут испирању њихових мозгова, извор наводи да су решили да коначно отворе очи и погледају мало даље и размисле ко то решава њихову судбину док они глуме статисте у немом филму.

***

БЕТА: КФОР ЗАБРАНИО ПРОЛАЗ КАМИОНИМА НОСИВОСТИ ВЕЋЕ ОД 3,5 ТОНЕ, ПРОЛАЗ ДОЗВОЉЕН САМО АУТОМОБИЛИМА И АУТОБУСИМА

Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић рекао је новинарима после редовног састанка челника локалне самоуправе и представника међународне заједнице, да су припадници Кфора јутрос око 10 сати затворили алтернативни пут и забранили пролазак камиона носивости веће од 3,5 тоне. Према његовим речима, промет је дозовољен само путничким аутомобилима, аутобусима и камионима носивости до 3,5 тоне.

„Тиме је отежано снабдевање Ибраског Колашина и читавог севера“, рекао је Ристић.

Ристић је рекао да није добро да Кфор „поново преузима улогу“ косовских цариника и да се враћа на период од 25. јула.

„Очигледно је да је неко из Приштине и дела међународне заједнице поново решио да дестабилизује ситуацију“, оценио је Ристић и додао да се проблем мора решити на релацији Београд-Приштина, уз учешће косовских Срба и да Кфор треба да обавља само послове из свог мандата.

Према Ристићевим речима, представницима Кфора је на састанку речено да није добро да раде као њихов претходни командант, немачки генерал Ерхард Билер и да посао те мисије није да контролише робу, већ да трага за оружјем и другим недозвољеним средствима.

Ристић је навео да није добро то што је пуковник Кфора Адолф Конрад рекао да му није познато да је пролаз затворен.

Војници Кфора јутрос су, по налогу команде Кфора, на алтернативном путу задржавали возила 40 минута, а камиони веће носивости нису могли да пролазе без обзира да ли су били пуни или празни, рекао је Ристић.

***

БЕТА:

Славиша Ристић:

Славиша Ристић, председник општине Зубин Поток

„Нећемо да живимо у великој Албанији“

Председник Општине Зубин Поток Славиша Ристић данас је, након састанка са председником и премијером Србије у Београду, рекао да Срби на северу Косова не могу да прихвате спровођење споразума о интегрисаном управљању прелазима ако он значи успостављање границе са централном Србијом.

„Добили смо уверавања од председника и премијера да ће у оквиру наставка техничког дијалога… покушати да тај споразум поправе у смислу да Срби не морају да ваде косовска документа, не мењају српске таблице и да не плаћају царине такозваном независном Косову“, рекао је Ристић новинарима након 45-минутног састанка с Томиславом Николићем и Ивицом Дачићем.

Ристић је додао да Срби са севера Косова задржавају право да организују мирне протесте уколико се не испуне њихови захтеви и да се не плаше да ће због тога изгубити подршку Београда.

Он је казао да је највећи страх Срба на северу Косова да ће „живети у великој Албанији“.

 

ВЕЧЕРЊЕ НОВОСТИ:

Састанку су присуствовали председници општина Косовска Митровица, Зубин Поток, Звечан и Лепосавић – Крстимир Пантић, Славиша Ристић, Драгиша Миловић и Драгиша Васић и шеф преговарачког тима Београда у тетхничком дијалогу с Приштином Дејан Павићевић.
Представници општина на северу Косова противе се спровођењу споразума с Приштином које је Влада Србије спремна да спроведе.

***

18:39 Српски сабор Заветници:

„ЧИТАЈ СРБИЈО!!! Ако званична власт Србије већ неће да реагује, ако прави границу са Косметом у договору са Тачијем и ЕУ, нека буде свесна да српски народ бранити устави закон!!! СРПСКИ САБОР ЗАВЕТНИЦИ СПРЕМА НИЗ АКЦИЈА У ВЕЗИ СА СВИМ ОВИМ ДЕШАВАЊИМА И БЛАГОВРЕМЕНО ЋЕМО ОБАВЕСТИТИ СВЕ РОДОЉУБЕ!!! ВРЕМЕ ЈЕ ДА СВЕ ПАТРИОТСКЕ СНАГЕ СТАНУ ПОД ЈЕДАН БАРЈАК, БАРЈАК СРБИЈЕ!!!“

***

13:30 СРБИ НА ОКУП:
Почео састанак председника Николића и премијера Дачића са представницима општина са севера Косова и Метохије.

***

12:56 Глас Косова и Метохије:

Слобода за Пагија, није он терориста, он је симбол отпора!
а12

Слобода за Пагија, није он терориста, он је симбол отпора!

 ***

ПОЧИЊЕ: Мердаре и Јариње раде од 3. децембра
Намера Београда је да ова два прелаза, према споразуму о интегрисаном управљању прелазима на КиМ, отвори дан пре нове рунде разговора Дачић-Тачи
28.11.2012. телеграф.рс, (М. С. / Извор: Политика)

Примена „споразума о интегрисаном управљању прелазима на Косову и Метохији“ требало би да почне 3. децембра и то најпре на прелазима Мердаре и Јариње.
Према наводима листа “Политика”, Београд има намеру да примена споразума на тим прелазима почне 3. децембра, како би премијер Ивица Дачић 4. децембра, на следећој рунди разговора са Хашимом Тачијем у Бриселу, могао да извести о напретку у његовој примени.
Прво ће бити укључени прелази Мердаре и Јариње, барем што се тиче обезбеђивања инфраструктуре, али ће врло брзо бити додати и прелази на Брњаку и Белој земљи. Споразум о прелазима биће примењен на свих шест постојећих административних прелаза, с тим што ће у првој фази концепт заједничког управљања бити примењен на поменута четири.
Такозвани „заменик министра косовске полиције“ Саша Рашић рекао је да технички тимови Београда и Приштине одржавају радне састанке и разматрају детаље.
Рашић је појаснио да ће у свакој од шест “зграда”, односно “контејера”, како их зове српска страна, бити распоређени припадници царине, полиције и Еулекса. По три “контејнера”, како каже Рашић, “биће смештена на косовској и србијанској страни”.

Маја Коцијанчић, портпаролка високе представнице Кетрин Ештон, на питање да ли Еулекс учествује у припремама за почетак функционисања споразума, рекла је да од „фебруара ове године, односно постизања споразума о прелазима, Еулекс континуирано подржава рад техничке групе која је основана да га спроводи“.
Она је за навела да Еулекс „наставља да сарађује и са радном групом која се састала 20. и 21. новембра“. Што се тиче улоге Еулекса на тим прелазима, Коцијанчић је рекла да је „мисија ЕУ спремна да подржи све закључке који су у складу са мандатом Еулекса“.

Грађевинске машине крче и равнају терен у међузони која води од Јариња ка Рудници, где ће по свој прилици, бити стационирани „припадници МУП-а Србије и српске царине“.

Административни прелаз Јариње налази се на делу магистралног пута који води ка Рашкој, Брњак на на путу ка Новом Пазару, односно Рибарићу, Бела земља је на делу пута који повезује Србе из Косовског поморавља са Бујановцем, Мутивода на делу који води ка Медвеђи, Мучибаба ка Прешеву, а Мердаре је прелаз на коме се контролишу роба и путници који настављају даље ка Прокупљу, односно Нишу.

***

*ФБР – ОВО ЈЕ ТЕРОРИСТА – ДОЧЕК РАТНОГ ЗЛОЧИНЦА ХАРАДИНАЈА СЕ ПРИПРЕМА У ГРАДОВИМ ШИРОМ КОСМЕТА:

ФБР КОМЕНТАР: БИЛБОРД у ПРИЗРЕНУ – ПРИПРЕМА СЕ ДОЧЕК РАТНОГ ЗЛОЧИНЦА И УБИЦЕ СРБА – ХАРАДИНАЈА ИЗ ХАГА

 

Косовска Митровица, 28. новембра 2012. – Плакат на коме је Рамуш Харадинај са албанским и америчким заставама, у част стогодишњице обележавања независности Албаније, познатијег као Дан заставе.
ФОТО ТАНЈУГ/ САВА РАДОВАНОВИЋ

а12

***

12:05 Глас Косова и Метохије:
Србијански медији, плаћени од стране Еу, намерно неће јасно да кажу и објасне народу шта се то овде збива. Намерно користе стране и псеудостране речи, намерно нервирају, намерно се праве да смо ми у Палестини.

Недај се Србине.Читај вести на нету и имај храбрости да ствари назовеш правим именом.
Ако кажу прелаз – читај граница.
Ако кажу нормализација – знај да је капитулација.
Ако шаљу жандармерију није да те брани – него Кфору да да подршку.
Ако кажу „биће болно за Србију“ – читај ти ћеш патити.

Ако кажу „не укидамо институције“ – знај баш то ће се догодити. а1

***

10:00 Глас Косова и Метохије:
Шиптари данас славе Дан Заставе, тако да очекујемо да у њиховој, добро познатој хистерији, нападну Србе зарад славља.
Ако чујете сирене, оставите шта год да радите, па у помоћ својој браћи и сестрама.
Опрез! а1


 ***

09:00 ФБР, Танјуг: Каменована кућа Србина у Сувом Долу

Непознате особе су јуче у селу Суви До надомак Косовске Митровице каменовале кућу косовског Србина Ралета Петронијевића, али нико од укућана није повређен.
Случај је пријављен косовској полицији, али га она још није потврдила. Према сведочењу мештана, инцидент се догодио 27.11.2012.око 21 сат. На кући су, како су рекли Танјугу, полупани прозори, поломљено је неколико црепова, а укућани нису повређени. Петронијевићева кућа налази се на самом крају села, а у њој живи са супругом и троје деце и ово није први напад на његов дом.
Село Суви До налази се на три километра од Косовске Митровице, а у њему, окружени косовским Албанцима, живи око четрдесетак српских породица.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 replies »

 1. ЏАБЕ СУ ИШЛА СВА ЧЕТВОРИЦА ПРЕДСТАВНИКА КОД КОМУНИСТЕ ДАЧИЋА И ИЗДАЈНИКА НИКОЛИЋА. СВА УВЕРАВАЊА КОЈА СУ ДОБИЛИ МОГУ ОДМАХ ДА БАЦЕ У ВОДУ. ОВО ЈЕ СЛИЧНО ОНОМЕ КАДА ЈЕ МИЛАН БАБИЋ ИЗ КНИНА ИШАО КОД МИЛОШЕВИЋА ДА ИСКАМЧИ ДА БРАНИ СРБЕ ИЗ КРАЈИНЕ ОД УСТАША, А ОВАЈ ГА ЈЕ САМО ОДБИО, ЈЕР СЕ МИЛИШЕВИЋ ВЕЋ СВЕ ПРЕТХОДНО БИО ДОГОВОРИО СА ТУЂМАНОМ. ТАКО СУ СЕ И ОВА ДВОЈИЦА ВЕЋ ДОГОВОРИЛА СА ТАЧИЈЕМ И ТУ ПОВРАТКА ВИШЕ, ИЗГЛЕДА, НЕМА. ПА НЕ БИ ТАМО ЗА ЏАБЕ БИЛЕ ТОЛИКЕ ЖАНДРАСКЕ-ЉОТИЋЕВСКЕ СНАГЕ ДА ОБЕЗБЕЂУЈУ ПРИПРЕМУ ТЕРЕНА ЗА ГРАНИЧНЕ ПРЕЛАЗЕ. ПЛУС КОЛИКО СУ ПАРА ДОБИЛА ТА ДВА ИЗДАЈНИКА ДА ТО СВЕ РАДЕ, СВЕ ТО ТРЕБА ОДРАДИТИ И КА ТОМЕ СЕ И ИДЕ. ПРИТИСАК НА СРБЕ СА ОБЕ СТРАНЕ МОЖЕ САМО ДА РЕЗУЛТИРА ДЕМОНСТРАЦИЈАМА И КО ЅНА У ШТА ДАЉЕ МОЖЕ СВЕ ТО ДА СЕ ПРЕТВОРИ. НЕ МОГУ НИ ТИ СРБИ ДА ТРПЕ ТАЈ ТЕРОР У БЕСКОНАЧНОСТ, И ТОМЕ ИМА КРАЈА, САМО КАКАВ ЋЕ БИТИ ТАЈ КРАЈ ОСТАЈЕ ДА СЕ ВИДИ НА ТЕРЕНУ.

  Свиђа ми се

 2. Secam se davno je to bilo, kada su mi roditelji bili izbezumljeni od brige i bola, jer svake godine uoci 28. novembra(dana zastave siptaro-albanaca) spomenik „Boro i Ramiz“ u Urosevcu(simbol dvoice prijatelja koji su se rame uz rame borili protiv neprijatelja u WWII ratu,je osvanjavao obavijen Albanskom zastavom…
  *****
  OSTAO BEZ BORE
  Rat je, eto, gotov. I sada je na Kosovu mir. Napaceni stanovnici, koje je gazilo od Rankovica do Milosevica, sa zavezljajima se vracaju kucama. Sretni, ako na Kosovu takvih ima, naci ce citav i opljackan dom. Ostali ce od nule. Pred njima je buducnost na zemlji od cetiri elementa: mrznja, strah, smrt i osveta. Albanci, ipak, ne cekaju UNHCR i vracaju se, jer takvo kakvo vec jeste, Kosovo je njihovo. Mozda ne onoliko koliko su se nadali, ali… Reporter Dana posjetio je Urosevac, Kacanik i Pristinu i razgovarao sa Albancima, Amerikancima i preostalim Srbima

  Свиђа ми се