Биљана Диковић

СРНА: СЛАВОЉУБУ ЈОВИЋУ ОМОГУЋИТИ ОДБРАНУ СА СЛОБОДЕ


Србски народни покрет „Избор је наш“ подржава Славољуба Јовића, осумњиченог за покушај убиства војника Кфора, и придружује се многима на Косову и Метохији који траже да му буде омогућена одбрана са слободе.

БАЊАЛУКА, 27. НОВЕМБРА /СРНА/ 

„Свака држава која жели да има добру будућност мора свом снагом да заштити сваку особу од опасности, ма од кога долазила. У противном, таква држава неће имати своје припаднике који су спремни да се жртвују и у најтежим временима“, наводи се у саопштењу ове невладине организације.

Покрет је поводом хапшења Славољуба Јовића званог Паги добио од Срба са Косова и Метохије више писама и молби за подршку, у којима се од Србије тражи да покаже макар мало самопоштовања и ауторитета и да, иако ЕУ и САД од ње траже супротно, омогући Јовићу да се брани са слободе.

„Омогућавање Пагију да се брани са слободе био би први веома битан корак ка враћању поверења Срба да их држава није оставила у руке трговцима људских органа“, закључује се у једном од писама Срба са Косова и Метохије достављеном Покрету.

Славољуб Јовић – Паги ухапшен је 31. октобра. Осумњичен је за покушај убиства војника Кфора 1. јуна у селу Рударе. Виши суд у Краљеву одредио му је притвор до 30 дана.

Срби су се 1. јуна у Рудару код Звечана сукобили са војницима Кфора који су покушали да уклоне барикаду. Рањених је било на обје стране.