Биљана Диковић

Руски родољуби: Идемо на Косово!


У Москви је данас испред амбасаде Србије одржан скуп у част стогодишњице ослобођења Косова и Метохије. Представници неколико родољубих удружења истакли су транспаренте „Идемо на Косово“, „Приштина је Србија“, „Ми ћемо се вратити и поново победити“ итд.

24.11.2012. СНП НАШИ

РУСКИ РОДОЉУБИ, РУСКА БРАЋА

Окупљени су носили заставе организације „Косово фронт“,  програма „Добровољац“ који спроводи покрет Народни сабор као и заставе навијачких клубова.

Пре једног века – 1912 године, за време Балканског рата победничка Српска војска поразила је Турке и ушла на територију која је  пет векова таворила под јармом страних освајача. Данас, када је света српска покрајина поново заробљена од стране непријатеља, памтимо и славимо стогодишњицу ослобођења као гарант будуће победе за коју смо уверени да ће доћи.  Године 1912, Косово је ослобођено након пет стотина година ропства. Пет векова Срби су веровали у победу, чекали на њу и борили се за њу. Дакле, данас смо спремни да чекамо, верују и боримо се колико год буде потребно.
Руски народ честита братском српском народу на славној историји. Верујемо да ће се борба наставити, Света земља на којој се одиграла битке на Косову 1389 године и место погибије Лазара и Милоша ће остати српска – стоји између осталог у саопштењу организатора.

Косово фронт и Народни сабор су руске организације познате по честим хуманитарним активностима на Косову и Метохији. Косово фронт окупља добровољце који су се, током одбрамбених ратова деведесетих, борили у српској војсци.

Српски народни покрет Наши је захвалан братским организацијама у Русији што су обележили овај важан јубилеј.

Информативна служба СНП Наши

++++++++++++++++++++++++++

Са сајта Косово фронт

са ФБ странице Александар Кравченко:

После утакмице ЦСКА – Партизан активисти покрета Косовски фронт поделили су 400 летака посвећених стогодишњици ослобођења Косова и прикупљали су новац за помоћ Србима на барикадама на Косову.Прикупљено је 4000 рубаља са навијачке трибине Гробара. У почетку су момци сумњичаво гледали кутију са прилозима, али чим су сазнали сврху радо су давали ко је колико могао.

Посебну захвалност покрет Косовски фронт изражава свима онима који нису равнодушни према судбини српског Косова, навијачима ЦСКА и Гробари-Москва, и наравно, играчима ова оба дивна тима. Слава херојима! Хвала, браћо!

 

//

2 replies »