ДЕШАВА СЕ...

Драгомир Билић: НИКАД НИЈЕ КАСНО


Драгомир Билић: НИКАД НИЈЕ КАСНО

24.11. 2012 Српски културни клуб

jasenovac

У једном од својих текстова поставио сам питање да ли је на овим просторима могуће успоставити трајан мир без учешћа свих ветерана и позвао их на сусрет и дијалог. И данас мислим да је то могуће, па овим текстом желим да и политичарима из бивших република кажем коју реч.

Ми Срби „ доказани“ медијски кривци са ових простора, ратни губитници, геноцидни дегенерици, силеџије, пљачкаши, олош, и могао бих да вас цитирам до сутра, препоручујемо вам ово и помажемо да неке ствари схватите и превазиђете у вашем настојању да што пре будете део Европске заједнице.

Погледајте прво своју ближу историју. Седамдесет година и још има живих који то памте. Тада сте хтели и делимично успели да створите независну државу (успут на чистом вашем се каже неовисну, и ту смо вас зезнули) на лешевима невиних Српских жртава из јама, вртача којима сте их пунили, на крилима крвавих Јасеновачких џелата, уз помоћ тадашње најјаче силе, и ништа, шипак.

Морали сте опет са нама Србима. И било вам је лепо. Пребрисали смо вам сво историjско варварство, а ви хоћете опет. Како вам није јасно да смо ми Срби неуништиви? А неуништиви смо зато јер смо људи, јер знамо да тражимо опроштај и да опростимо, да волимо, да патимо, да се боримо, да прихватимо друге, да пре осудимо себе, да тражимо разлоге зашто је то тако и да живимо са тим. Ми смо народ који има најмање мржње, а највише нам ту мржњу приписују и приписујете. Али нека, туђих пројекција се тешко ослободити.

Ви се слободно проjектујте, ако вам је тако лакше, издржаћемо ми то. Издржали смо и петсто година под Турцима, па нападе Аустроугарске, Балканске ратове, Солунски фронт, осам офанзива, а издржаћемо и вас мале. Ми кад смо ратовали, ми смо увек ратовали, против јачих од себе. А ви мислите да сте ви нас сами победили. Јесте али уз малу помоћ Европске Уније, САД, Африке, Азије и кога све не, који су вам отворено помагали.

Ваша „Олуја“ је летњи пљусак за оно за шта смо ми спремни, а ви се још хвалите и величате злочинце. Ај да разумем неуки народ, а да то ради политички врх „суверене ваше“ па то је само Хитлeр радио.

И како се та прича завршила?

Увидела је то госпођа Меркел и ево вам одмах пацке, неће ни ваши традиционални пријатељи да их вучете у блато кад су дочекали историјску прилику и да место у том блату препусте нама Србима.

Данке Дојчланд! Aко кад будемо излазили из тог блата, будемо упола као ви тако економски јаки, фил данк.

А ви бивша браћо, избаците то блато из ваших душа и покушајте да будете срећни и играте на неке наше лепе песме, као што то ми радимо јер је само игра одраз истинске среће, а ми играмо и на наше и на ваше песме.

Превазиђите тај комплекс малог народа, ако хоћете да будете у друштву великих народа, јер ће вас појести и од „ваше неовисне“ направити једну велику каку. Штета би било да тако једну лепу земљу усеру неки разуздани Немци и пијани Енглези. Научите да трпите, као што смо ми трпели Турке, Угаре и вас и опет смо остали Срби.

И немој да чујем опет како сте нас ви победили јер вас саме може и једанаест играча Партизана да победи у било ком рату, можемо и Војводину форе да вам дамо, а кад нас стварно нанервирате, ето нас опет купујемо фармерке у Трсту.

Сада нас нервирају ови наши политичари, па се зато оволико мало бавим вама браћо бивша, али мислите о овоме што вам рекох. Гробови наших дедова су у „вашој неовисној“ земљи, а где су Српски гробови, ту су и Српске земље.

Бу браћо бивша!

http://www.srpskikulturniklub.com/nikad-kasno

Д. С.

//