ИЗДВАЈАМО

Синдикат српске полиције: Држава да уклони споменике терористима!


Чланови Синдиката српске полиције најоштрије осуђује постављање спомен обележја припадницима терористичке ОВПБМ у центру Прешева и захтева од премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачића, као и од Владе Србије да учине све да се тај и слични споменици што хитније уклоне.

23.11.2012. ssp.org.rs/arhive/2746 – САОПШТЕЊЕ

„Недопустиво је да се погинулим терористима који су пуцали и убијали грађане и полицајце, покушали да насилно сруше Уставни поредак Србије и отцепе део Србије дижу споменици и величају њихова дела, која су за осуду а не за величање и стварање култа мученика хероја.

Независно од нације, порекла или убеђења свако ко пуца на грађане или представнике власти, државних органа или  полицију је непријатељ државе Србије и она не сме да толерише величање таквих људи.

Од представника власти премијера и министра унутрашњих послова Ивице Дачића, као и од Владе Србије очекујемо да што хитније реагују како би се тај и други слични споменици што хитније уклонили.

Прекрајање историје не смемо дозволити,  то од нас очекују жртве које су невине страдале за државу Србију, као и сви повређени и рањени полицајци који и данас чувају мир на Југу Србије.“ – истиче Глишо Видовић председник Синдиката српске полиције.

Портпарол
Синдиката српске полиције
Драган  Жебељан

//

//

2 replies »

  1. Да није жалосно било би смешно али Ђинђић је боље бранио своју земљу, он је доле ангажовао полицију онако како је требало. Сада се Албанци смеју Дачићу. Ово је понижење за Србију и српску полицију. У нормалној држави до новина не би стигло а већ би склонили ову спрдњу. Дачић нека склони споменик и казни оне који су га поставили или нека поднесе оставку…… Значи и да се склони и да се казне и да се извини полицајцима, што одмах није склоњен овај симбол ниподаштавања Србије.

    Свиђа ми се