МОНИТОР

Рајица Марковић: ПАД


23.11.2012. ФБР аутор Рајица Марковић

ПАД

Рајица Марковић

Многи се данас крију иза људских закона правдајући своје нечасне поступке, у спровођењу закона којима служе, нужним радом за плату.
Ови заборављају да је плата за грех смрт и то пред Божијим Судом. Милост слави победу над судом, ономе ко није милост указивао милост неће бити указана.

Ма колико је узалудно понављати Христове речи онима који одбацише здраву науку Јеванђеља и понуђено Христово спасење, ипак их треба неуморно понављати, јер док се год Христове речи чују у свету одлагаће се Страшни Суд.

Прогон људи који се труде да живе праведно у Христу Исусу по заповестима Јеванђеља спроводи се у форми необјављеног економског рата. Пад и поклоњење пред неким и нечем што није Бог императивни је захтев времена кроз које пролазимо. Пад пред овим отпадником од Бога повлачи и лично отпадништво од Бога и Сина Божијег Исуса Христа.

Човек без Христа подсећа на празну пећину у коју се усељавају дивље звери. Кад дивље звери загосподаре људском пећином очајни бес постаје основно емоционално стање озвереног човека. Умножавањем ових човеколиких пећина настаје царство звери.

Цртеж: Саша Марковић

//

//