ЗАНИМЉИВОСТИ

БРИГА ЗА ОМЛАДИНУ: Руским тинејџерима ће бити забрањено да присуствују концертима „Лејди Гаге“? (фбр превод)


Руским тинејџерима ће бити забрањено да присуствују концертима „Лејди Гаге“!?

22.11.2012 | Source: Pravda.Ru (ФБР превод)
Russian teens to be banned from attending Lady Gaga shows. 48598.jpeg

Заменик градоначелника Петрограда, Антон Бељаков је предложио да се руским малолетницима забрани да присуствују концерту „Леди Гаге“ , који је најављен за децембар.
Бељаков је нагласио да је у ту сврху упутио захтев за забрану Државном тужиоцу и тужиоцима у Москви и Петрограду. Овај државни званичник се такође писмено обратио и градоначелнику Москве Сергеју Собјанину,  гувернеру Петрограда Георгију Полтавченку, министру културе Владимиру Мединском, и организаторима турнеје (Леди Гаге), пише престижни „Форбес“.

Заменик градоначелника Бељаков тврди да концерти ове певачице вређају религијска осећања руских грађана. Он такође тврди да концерт „Леди Гаге“ не испуњава „стандарде“ који се примењују за овакве манифестације за публику старости „од 12 година и навише“, како то тумаче организатори концерта. Бељаков је истакао да он говори у име грађана чија религијска осећања су повређена „изразитом сексуалном еманципацијом“ (подстицањем хомосексуалности) ове певачице.

С друге стране се огласио директор Института за брачну психотерапију и председник „Здравља деце“, организације коју финансира „Америчко психолошка асоцијација“, Александар В. Кузњецов- тврдећи да „градски функционери“ немају право да такве ствари забрањују деци, већ да је то право њихових родитеља.

Кузњецов каже: „Свакако да старосни лимит треба да постоји, и требало би додатно препустити родитељима да дозволе, или не дозволе, својој деци (испод тог лимита) да присуствују концерту. Ако је тамо истакнуто упозорење „за оне од 12 година и старије“, они који се са тим не слажу могу да поднесу приватну тужбу редовном суду, а не да се обраћају директно тинејџерима или захтевају законску забрану концерта, овај психолог је изјавио за Руску Правду.“

„Леди Гага“ ће одржати концерт у Петрограду, 9 децембра и 12 децембра у Москви, у оквиру своје светске турнеје „Born This Way Ball“ (Рођена као „Таква…“).

——————————————-

 

За ФБР превео Миодраг Новаковић

Извор: http://english.pravda.ru/news/society/22-11-2012/122901-lady_gaga_russia-0/

 

//

2 replies »

  1. Када прочитам овакву али и сличне вести просто ми је мило око срца ,како штите своју омладину, а ови Србски трују са свиме и свачиме а по највше педерастијом.

    Свиђа ми се