АУТОРИ

ОКУПИРАНО Косово и Метохија: БЛОКАДА – ПРОТИВ „Боркових и Едитиних споразума“У ЗУБИНОМ ПОТОКУ


21.11.2012. ФБР уредник Биљана Диковић

11:00 СРБИ НА ОКУП  – НАЈНОВИЈЕ ВЕСТИ СА ОКУПИРАНОГ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ:
„НА АДМИНИСТРАТИВНОМ ПРЕЛАЗУ ЈАРИЊЕ ВРШИ СЕ ДЕТАЉНА КОНТРОЛА ВОЗИЛА И ПУТНИКА. СРБИ СЕ ЗАДРЖАВАЈУ ПРЕКО СВАКЕ МЕРЕ, А УПРАВО СМО ДОБИЛИ И ВЕСТ ДА ЈЕ ПРЕ НАЈВИШЕ ПОЛА САТА ИСПРАЖЊЕН ПОТПУНО АУТОБУС КОЈИ ЈЕ ПРЕВОЗИО СРБЕ У ПРАВЦУ КОСОВСКЕ МИТРОВИЦЕ. У АУТОБУСУ СУ ВЕЋИНОМ БИЛИ МЛАДИ ЉУДИ КОЈИ СУ КРЕНУЛИ НА ПРОТЕСТ. „ГРАНИЧНА КОНТРОЛА“ ИХ ЈЕ ИЗБАЦИЛА А АУТОБУС ЈЕ ПРОДУЖИО ДАЉЕ, ЈЕДАН БРОЈ ЉУДИ ЈЕ ОСТАО НА ЈАРИЊУ, А ЈЕДАН БРОЈ СУ УВЕЛИ У КОНТЕЈНЕРЕ КОЈИ СУ НА ПРЕЛАЗУ ПОСТАВЉЕНИ“. Вест је од нашег брата који се затекао на прелазу.

12:00 Данас, 21.11.2012. тачно у подне почела је блокада пута у Зубином Потоку којом Срби изражавају протест против примене „Боркових и Едитиних“, а сада и Дачићевих интегрисаних прелаза чија се примена планира од 10. децембра ове године.
„Срби су се окупили, али видно је било и присуство окупаторских шпијуна који су дошли у извидницу озбиљности српске блокаде (на једној слици се и виде)“, приметили су учесници протеста.

Исто тако, блокиран је пут код Лепосавића, у насељу Водица као и код Звечана у насељу Рударе. Блокаде су трајале сат времена, након чега су Срби одблокирали путеве, али симболично показали да од својих интереса неће одустати.
У исто време одржан је и протест у Косовској Митровици на тргу браће Милићи.
Протести и блокаде путева ће се наставити и даље.