ЗЛОЧИНИ НАД СРБИМА

ЗАХТЕВ ЗА ИЗРУЧЕЊЕ ДР ЈУРИШЕВИЋА СРБИЈИ- Отворено писмо С. Видановића


Zahtev za izrucenje Dr Jurisevica Srbiji

Ambasada Australije

Vladimira Popovica 38-40

Novi Beograd

Srbija

Otvoreno pismo ambasadoru Australije u Beogradu

Gospodine ambasadore Australije, vest o isporuci vaseg drzavljanina Srbina, Kapetana Dragana Hrvatskoj optuzenog za zlocine u Hrvatskoj , motivisala me da vam se obratim i kao Srbin u ime mnogih istomisljenika, zatrazim izrucenje Srbiji vaseg drzavljanina Dr Krega Jurisevica za pocinjene zlocine nad Srbima na Kosmetu. Dr. Jurisevic, po nacionalnosti Hrvat, kao aktivni ucesnik u ratnim zbivanjima na Kosmetu, kao vojnik, i lekar,aktivni ucesnik na strani OVK protiv Srba, pocinio je velike zlocine nad Srbima. Zlocine zabranjene ZENEVSKOM KONVENCIJOM I AUSTRALISKIM ZAKONOM O EUTANAZIJI.

Zlocine nad Srbima Jurisevic je priznao u svojoj knjizi MOJE KRVAVE RUKE. Detalje o zlocinima nad Srbima, kako je srpske zarobljenike i ranjenike ubijao iz pistolja s motivacijom nekakvim humanitarnim postupkom skracivanjem muka. Time je Dr Jurisevic, osim krsenja Zenevske konvencije i vasih zakona ogresio se i o lekarskoj etici. Zbog svojih postupaka, nakon objavlivanja svoje knjige Krvave ruke,doziveo je osudu javnosti i lekara Australije. Zvanicne vlasti Australije nakon toga ,do danas nisu preduzele nikakve mere da se Jurisevic izvede pred lice pravde i zasluzeno kazni za pocinjene zlocine nad Srbima.

Ako je Srbin Kapetan Dragan drzavljanin Australije,zbog navodne zlocine u Hrvatskoj, na zahtev Hrvatske isporucen od strane vlasti Australije, zasto nebi bio isporucen Srbiji za vec priznate zlocine i svoje krvave ruke okrvavljene srpskom krvlju i Hrvat Jurisevic. Moze li jedan takav zlocinac jos uvek biti na slobodi. Zasto do sada vlasti Australije nisu preduzele odgovarajuce mere da se Dr. Jurisevic privede pravdi. Kada vec to nije uradjeno od strane vlasti Australije,mora biti isporucen Srbiji.Dupli arsini i selektivna pravda od strane vlasti Australije je nedopustiva.

Ne verujem da je demokratska Australija podlegla uticaju Vasingtona i Briselu i pridruzila se Hagu za sramnu politicku odluku o oslobadjanju odgovornosti hrvatskih generala za pocinjene zlocine u Oluji 1995, kojom prilikom je prognano 250.000 Srba iz Hrvatske. Ubijeno 2000 nevinih Srba. Zapaljeno i opljackano desetine hiljada srpskih domova. Granatirano nekoliko gradova Kninske Kraine . I posle svega toga se zlocinci oslobadjaju prvobitne odluke tribunala osudjnih na 24 i 18 godina.

S toga gospodine ambasadore ocekujem od vas da cete moj zahtev, a verujem i ostalih istomisljenika,Srba i gradjana sirom planete, proslediti vasim vlastima i upoznate ih sa mojim zahtevom i doprinete izrucenju Srbiji zlocinca Jurisevica. Apelujem na sve Srbe i slobodoljubivi svet sirom planete ,da slede moj primer i upute zahteve preko ambasade Australije u Beogradu,ili direktno vlastima Australije za izrucenje ratnog zlocinca Jurisevica Srbiji.

Taj isti Jurisevic se svojim zlocinackim poduhvatima dokazao i u agresiji NATO na Srbiju, kao glavni lokator ciljeva gadjanih iz vazduha Nato avionima. I ne samo to, vec je Jurisevic bio i u sastavu okupacionih snaga u Bosni. I tu je pokazao svoju mrznju prema Srbima, iskazanu u Krvavim rukama. Takodje apelujem na Javno tuzilastvo Srbije i gospodina Vukcevica da pokrene zvanicnu optuznicu protiv Jurisevica i zatrazi njegovo izrucenje.

S postovanjem

Sava Vidanovic

//

1 reply »

  1. Gospodine Vidanovic;
    Zelim da vas iskreno pozdravim uz zahvalnost za upuceno pismo Diplomatskom centru Australije u Beogradu,preko kojeg zahtjevate izrucenje njihovog drzavljanina Srbiji zbog zlocina koji je pocinio nad srbima.Apsolutno I bez promjene misljenja podrzavam vas zahtjev jer se radi o zlocinu koji je priznao I detaljno opisao I sam pocinioc Dr.Creg Jurisevic,drzavljanin Australije.

    Свиђа ми се