Биљана Диковић

Јавни позив: Придружите нам се у шетњи сећања на жртве „Олује“ – злочина који траје!!!


У среду, 21.11.2012, на Аранђеловдан, ујединиће се студенти Факултета Политичких Наука и студенти Правног Факултета, Београдског Универзитета, како би исказали своје незадовољство поводом срамног изрицања ослобађајуће пресуде хрватским генералима, Готовини и Маркачу, од стране међународног суда (не)правде у Хагу.

19.11.2012. ФБ видовдан српски, ФБР уредник Биљана Диковић

Пре шетње групе која креће са Правног, на Правном факултету у амфитеатру 5 са почетком у 12 часова одржаће се трибина под називом „Хашка Олуја“. Гости трибине ће бити:

проф. др Бранко Ракић
Саво Штрбац- председник “Веритаса”
Горан Петронијевић- адвокат

Шетња подршке и сећања на све жртве ‘Олује’, почеће у 13:30 часова када ће се група студената са Факултета Политичких Наука упутити ка Врачару, док ће студенти Правног Факултета, ка Храму Светог Саве кренути у 14 часова.

Овај миран, достојанствен и цивилизован протест под заједничком паролом „Шетња сећања на жртве „Олује“ – злочина који траје“ биће завршен молебаном и паљењем свећа испред Храма Светог Саве на Врачару, у 14:30 часова, пише у јавном позиву студената.

Студенти позивају све грађане, без обзира на политичко и верско опредељење као и све колеге са Београдског Универзитета, да им се придруже и подрже овај протест.

„Дођите да заједно пошаљемо поруку мира и жеље да правда буде једнака за све! Дођите да покажемо да нисмо заборавили жртве које је хрватска „Олуја“ однела.

Дођите да пружимо подршку свим оним жртвама које и данас, готово двадесет година након рата, доживљавају да њихове ране, сузе и бол бивају обезвређивани.

Покажимо јединство и солидарност мимо свих силних страначких подела које нас годинама уназад раздвајају и отуђују.

Докажимо свету, мирно, цивилизовано и достојанствено, да смо јачи и сложнији онда када се сви труде да нас згазе и понизе!!!“

Шетња ће бити увод у велики студентски протест који ће се организовати у наредних 15 дана.

Очекујемо вас у великом броју, покажимо слогу у овом веома важном тренутку за наш народ и државу, покажимо слогу због убијених и прогнаних, покажимо да и студенти желе да се чују!
МОЛИМО ВАС ДА НЕ НОСИТЕ ОБЕЛЕЖЈА БИЛО КОЈИХ ПОЛИТИЧКИХ И ДРУГИХ ОРГАНИЗАЦИЈА, КАО НИ ТРАНСПАРЕНТЕ КОЈИ МОГУ ШИРИТИ НАЦИОНАЛНУ И ВЕРСКУ МРЖЊУ!

 

// <![CDATA[
// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
//

2 replies »