ГМО

Никола Алексић: Отворено писмо народним посланицима – Спречите легализацију ГМО!


НАРОДНА СКУПШТИНА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ

ОТВОРЕНО ПИСМО НАРОДНИМ ПОСЛАНИЦИМА

Даме и господо народни посланици,

На Србију се врши велики притисак да легализује генетички модификоване организме (ГМО), да отвори своје границе за увоз, узгој и комерцијални промет производа од ГМО. Већ сада се преко наше границе годинама увози месо које се не проверава да ли су животиње храњене храном од ГМО, нити се проверава да ли месо садржи вештачки рекомбиновани говеђи хормон раста од којег деца улазе у пубертет пре пете године живота, а у осамнаестој добијају рак дојке или рак простате. Не проверава се да ли садржи остатке антибиотика који изазивају различите алергијске реакције, неке и са смртним исходом. На штетне адитиве који изазивају малигна обољења храна се никад није проверавала, а налазе се чак и у свакој жвакаћој гуми.

Група од 828 (осамсто двадесет и осам) светских стручњака из различитих специјалности из 84 (осамдесет и четири) државе света, потписали су отворено писмо влади сваке државе на свету, па и нашој Влади, у коме упозоравају на геноцидне последице употребе ГМО у исхрани, јер код човека изазивају чак 65 различитих болести укључујући и малигне болести са смртним исходом. Али најстрашнија последица је стерилитет који је доказан на лабораторијским пацовима, од прве до треће генерације, храњених храном од ГМО.

То исто очекује и људе. Нико неће моћи бити изузет, јер се паралелно на Србију врши и притисак да се производи од ГМО не обележавају да су од њих направљени. То се свуда у свету назива геноцидом.
Србија већ сада има више од 350.000 (тристопедест хиљада) брачних парова који имају проблема са зачећем. Годишњи прираштај становништва Србије је за 40.000 (четрдесет хиљада) мањи од смртности, то је већ сада цена коју плаћамо због незаконитог увоза ГМ семена и производа од ГМО.

То је схватила Швајцарска која је прво дозволила, па увела потпуну забрану, Мађарска је својим Уставом од 1. јануара 2012. године забранила ГМО на својој територији, Пољска је законом навела које сорте кукуруза су забрањене на њеној територији, бугарски народ је протестима на улици поништио дозволу узгоја ГМО у Бугарској. Амерички амбасадор у Паризу депешом тражи од своје Владе да се Француска казни за пример, јер одбија да изврши геноцид над сопственим народом.

Само режим у Србији издаје животни интерес свога народа и врши ужурбане припреме промене важећег закона и легализације ГМО.

Уколико се наведени закон о легализацији ГМО, под било којим и каквим изговором нађе на дневном реду Народне скупштине, стећи ће се основани разлози да народ Србије изађе на улицу и преузме сопствену судбину у своје руке; да одбрани Устав, да одбрани своје природно право на живот и опстанак.

Ви, народни посланици, сте власници својих мандата. Ниједан партијски лидер вам не може наредити да гласате за геноцид над сопственим народом, нити вас због одбијања наредбе казнити, још мање вас искључити из Народне скупштине. Надокнада коју добијате као народни посланици је сувише мала да би зажмурили на геноцид, губитак здравља и живота сопствене и наше деце. То право нико у Србији нема.

Европска унија је показала своје право лице ослобађањем злочинаца над српским народом. Свако даље инсистирање на европским интеграцијама би било лишено здравог разума. Зато се намеће насушна потреба да се штета изазвана сулудим настојањима усаглашавања са европским законодавством и стандардима поправи, пониште норме које су донете на штету Србије и јавно одустане од ЕУ и Светске трговинске организације (СТО), где би били робље и надничари на сопственој земљи, јер се народ о томе није изјаснио, нити прихватио. Посебно се захтева поништавање закона који од 1. јануара 2014. године дозвољава странцима да могу куповати нашу земљу, иако нисмо примљени, нити ћемо икад бити примљени у ЕУ. Србија није на распродаји и зато, ако режим то уз вашу помоћ дозволи, народ неће. Србија није ничија прћија нити дедовина да би је могли износити на лицитацију белосветским тајкунима.

Окретањем Србије ка пољопривреди, органским производима и прерађивачким капацитетима, са огромним руским тржиштем које нам је отворено, не постоји грађанин Србије који не би осетио благодети на личном стандарду од наведене оријентације.

Са дужним поштовањем осећамо се обавезним да вас упозоримо, да ћемо у случају одбијања овог апела и гласања за геноцидни закон о ГМО и о приступању ЕУ и СТО, бити дужни да народу Србије јавно предочимо име и презиме сваког народног посланика, његово пребивалиште и адресу обнародовано на свакој огласној табли и бандери у месту живљења, да би их грађани могли приупитати за разлоге продаје Србије или тужити због смрти или разбољевања своје деце, као искључиве кривце.
С поштовањем,

Председавајући
Еколошког трибунала
Никола Алексић, с.р.

1 reply »