Биљана Диковић

ДСС: ПРОГЛАС – СРБИЈА ЈЕ УГРОЖЕНА


ДСС: ПРОГЛАС СРБИЈА ЈЕ УГРОЖЕНА

Србија је угрожена. Власти државе Србије, после једностраног проглашења независности Косова, постале су саучесници у постепеном отимању Косова и Метохије, тргујући са Европском унијом по цену националних и историјских вредности Србије. Није реч само о отимању Косова већ о општем насртају на територијални интегритет земље. Европска унија не само што понижава Србију преко Хашког трибунала већ је и безобзирно уцењује подстичући нове сепаратистичке амбиције у Војводини и Рашкој области. Угрожени су наша националана традиција, привредни развој, крхка демократија, владавина права и, не на последњем месту, сам морални интегритет и самопоштовање народа.

С пуним уверењем супротстављамо се овим погубним процесима који теку пред нашим очима и пред очима целога света. Зато се обраћамо свима којима нису замрли савест и одговорност за судбину свога народа и државе са позивом да кажемо НЕ и да се одлучно супротставимо угрожавању опстанка Србије:

– зато се одупиремо отимању Косова и спровођењу Ахтисаријевог плана;

-зато смо против  успостављања границе са Косовом и Метохијом;

-зато се противимо  насртајима на Устав Србије;

-зато смо против  чланства у Европској унији и НАТО пакту;

-зато захтевамо раскид  Споразума о стабилизацији и придруживању са Европском унијом;

– зато Хашки трибунал за нас више није легитиман суд, а сматрамо да је дужност власти да на сваки начин помогне својим држављанима у Хагу;

– зато осуђујемо  двоструке аршине према невиним жртвама рата;

Због свега тога смо одлучно за политичку неутралност Србије, што значи да Србија не треба да буде члан Европске уније.

Демократска странка Србије позивa све слободне грађане, интелектуалце и јавне личности да се придруже овом Прогласу и подигну глас у одбрану Србије, њене независности и слободе.

Београд, 19. новембар 2012., dss.rs

Видео запис можете преузети овде.

2 replies »