Биљана Диковић

ВЕЋ СПРЕМАЈУ ДОЧЕК: ЧЕКУ ИЗЈАВИО – Харадинај ће бити ослобођен!?


„Министар косовских безбедносних снага“ – КПС Агим Чеку сматра да ће и ратни злочинац Рамуш Харадинај бити ослобођен 29. новембра у Хашком трибуналу и најављује да ће му бити приређен дочек у Приштини. Очекивана вест после пуштања на слободу ратних злочинаца Готовине и Маркача! Случајно су сви директно учествовали и командовали зверствима против србског народа – СЛОБОДА ИЗ ХАГА ИМ ЈЕ НАГРАДА ЈЕР СУ УБИЈАЛИ СРБЕ!
Ако је и од Хага – много је!

Док Шиптари и Хрвати славе своје доказане злочинце као хероје наша полиција хапси родољубе на Косову и Метохији и затвара у србске затворе, предаје своје србске генерале у Хаг и оптужује их пре  него су и стигли у судницу… Цео дан две вести – о генералу Шљиванчанину и генералу Младићу – изговарају са хашки оптуженик испред имена, а хрватске у истој вести називају „хрватским генералима“ !? Ко вам пише вести да ми је знати има ли мозга имало!?

18.11.2012. извор вести: РТК, АЛО

Агим Чеку најавио дочек Харадинаја | Фото: reuters

Чеку је за РТК рекао да ће Харадинају у Приштини бити приређен дочек какав су у Хрватској организовали Готовини и Маркачу, које је Хашки трибунал ослободио кривице за злочине током операције „Олуја“ 1995. Хашки трибунал је најавио да ће 29. новембра бити изречена пресуда Рамушу Харадинају, Идризу Баљају и Љахију Брахимају, оптуженима за злочине над Србима и другим неалбанцима на Косову 1998. године.

Тужилаштво је тражило затворске казне за оптужене од по најмање 20 година, док је одбрана оценила да треба да буду ослобођени. Харадинај је у кућном притвору на Косову и Метохији и треба да се пре изрицања пресуде врати у притвор у Шевенингену. Он и Баљај су 3. априла 2008. године, после трогодишњег процеса, ослобођени кривице по свим тачкама оптужнице, док је Брахимај осуђен на шест година затвора.

Рамуш Харадинај | Фото: betaphoto

Хашки трибунал је, међутим, 21. јула 2010. одлучио да суђење буде делимично поновљено. То је први поновљени процес у историји тог суда. Харадинај је 2004. године био „изабран за премијера“ у Тачијевој „влади“, али је у марту наредне године поднео оставку пошто је против њега обелодањена хашка оптужница, и добровољно се предао Трибуналу.

Да ће Жалбено веће Хашког трибунала ослободити Харадинаја, сматра и потпредседник странке чији је он лидер, Алијансе за будућност Косова, Ахмет Исуфи.
– Он ће бити на Косову, слободан као и сваки други грађанин Косова који је допринео слободи земље – казао је Исуфи.

*********

// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
//