Драган Атанацковић- Теодор

ПРИМЕР КАКО СЕ МОЖЕ ЗАЈЕДНО- ФОРМИРАНА ПАТРИОТСКА КОАЛИЦИЈА!!!


Екопатриотски договор

15 новембар 2012, СРБски ФБРепортер

Пише: Драган Атанацковић

 

Дан после „Јавног слушања о ГМО“, на којем од стране присутних није донесен никакав јасан, а камоли користан и обавезујући закључак, а након двомесечног преговарања, 14. новембра 2012. године у Новом Саду је потписан документ , који би могао да послужи као добра платформа за предстојећу борбу за опстанак.
Ево његовог садржаја:

 

Екопатриотски договор

Данас су екологија и патриотизам две нераздвојне појаве.
Еколог без патриотске свести и патриота без еколошке свести, а пре свега без јасне свести о угрожености и биолошког опстанка народа, нису оно за шта се издају.
Екопатриоти су људи свесни угрожености свеукупног опстанка народа и борци како за заустављање те угрожености, тако и за политичке промене које ће бити у функцији свеукупног опстанка и напретка Србије и њеног народа.

Потписивање Екопатриотског договора 14. 11.2012. године у просторијама Еколошког покрета Новог Сада

Овај Екопатриотски договор између Еколошког покрета Новог Сада, Сабора Срба и пријатеља Срба и Опције опстанка је настао као последица велике и хитне потребе да се заустави угроженост свеукупног опстанка Срба и припадника других народа који живе у Србији и поштују њен територијални интегритет и Устав.
А поготово обзиром да је, захваљујући илегалном, а, како се ствари развијају, ускоро и легализованом увозу и производњи хране на бази доказано опасних генетски модификованих организама (ГМО) дефинитивно угрожен и сам биолошки опстанак народа Србије.

Други, такође изузетно важан разлог за постизање овог Екопатриотског договора је садржан у чињеници да је у Србији у претходном периоду дато низ неадекватних, па и намерно збуњујућих политичких и еколошких одговора на питања угрожености свеукупног опстанка.
Сведоци смо најперфиднијих облика спиновања (збуњивања) и лажи на тему како политичких, тако и еколошких питања, укључујући и питање које се тиче коришћења по биолошки опстанак опасних ГМО у исхрани.

Зато је једна од најважнијих функција Екопатриотског договора и свих акција које ће проистећи из њега и то да се стане у крај неадекватним и злонамерно збуњујућим одговорима и акцијама по питању угрожености свеукупног, и политичког, и државног и културолошког и биолошког опстанка народа Србије.
Ово ћемо постићи тако што ће нашој борби за опстанак народа Србије и Државе Србије и организацији унутар које ће се реализовати све потоње акције, а која се, према постигнутом договору зове Екопатриотска коалиција – Опстанак (ЕКО) моћи да приђу и у њој активно учествују само они појединци и организације које прихватају следећа два става:

1. У домену екологије и питања угрожености еколошког и биолошког опстанка меродавни су само они ставови које је досад јавно износио Никола Алексић, који је доказано бескомпромисно опредељен у односу на опасност од ГМО, јер , као што је показало и гласање у америчкој држави Калифорнији, апсолутно је неприхватљиво да се питање које се тиче и самог биолошког опстанка ставља у зависност од надгласавања, спиновања и надмудривања
2. У домену политике важи само политичка опција у функцији опстанка, чија је главна одредница да се у Србији, парламентарним или неким другим средствима, мора направити политички систем у којем ће извршна власт припадати новим, стручним, некомпромитованим и екопатриотски оријентисаним људима, а контролна власт пунолетним држављанима Србије, што значи да у том систему више ни на једној званичној политичкој функцији не могу бити они који су на тим функцијама били до настанка тог система, који је складан спој меритократије (владавине стручних, односно компетентних) и непосредне, а не партијске демократије

Сви који прихватају ове ставове моћи ће да се преко Изјаве воље укључе у предстојећу борбу за опстанак, а тиме ће постати и потписници овог Екопатриотског договора.
Према Екопатриотском договору, Председавајући Екопатриотске коалиције – Опстанак је Никола Алексић, а његов заменик Драган Атанацковић Теодор, аутор политичке Опције опстанка.

Иако смо, ми који смо постигли овај Екопатриотски договор, који сматрамо почетком преко потребне политичке и народне слоге, апсолутно отворени за све примедбе, предлоге, сугестије и иницијативе које ће долазити од стране наших актуелних и будућих сабораца у борби за опстанак, напомињемо да од ставова који су изнесени у овом Екопатриотском договору под тачкама 1. и 2. нећемо одустајати, јер без њихове примене наша активност би, као и онолике досадашње, изгубила неопходну оштрицу и смисао.

У Новом Саду, 14. новембра 2012. године

Потписници Екопатриотског договора

Еколошки покрет Новог Сада, Никола Алексић

Сабор Срба и пријатеља Срба, Светлана Петровић

Опција опстанка, Драган Атанацковић Теодор

 

 

Сродни Чланци:

  1. Сродни ЧланциОснован Еколошки Трибунал Драган Атанацковић Теодор и Никола…
  2. Сродни ЧланциОпстанак Србије на оптуженичкој клупи Данас, 15.10. 2012. године сам заједно са групом сличномишљеника…
  3. Сродни ЧланциШта радити у условима алиментарне ГМО окупације? Д.А.Теодор, аутор екопатриотске Опције опстанка