Биљана Диковић

Сабор „Косово и Метохија у Србији“, субота 17.11.2012. у 11:55, Дом Синдиката у Београду


На основу ставова Покрета за Косово и Метохију у Србији, бројних невладиних организација и угледних појединаца, указала се потреба за одржавањем једног значајнијег скупа, који би представљао сабор свих завичајних клубова, удружења, покрета, невладиних организација и појединаца.
За ЦИЉ ОРГАНИЗАЦИЈЕ скупа, организатори наводе давање подршке Влади Републике Србије и ТЕМА МАНИФЕСТАЦИЈЕ је Космет у Србији, следствено Уставу. ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА је пет минута до подне, симболично 11:55, у суботу 17.11.2012., а МЕСТО: Дом синдиката Београд.

06.11.2012. ФБР уредник Биљана Диковић

Организатори Сабора „Косово и Метохија у Србији“ су:
Покрет за Косово и Метохију у Србији
Удружење жена са Косова и Метохије
Удружење киднапованих, протераних и несталих
Удружење грађана Косовска Митровица
Удружење грађана општине Обилић
Удружење грађана Урошевачког региона
Удружење „Гораждевац“ Београд (УГБ)
Завичајно удружење „Средачка Жупа“
Удружење грађана Стари Трг
Удружење грађана општине Исток
Београдски форум за свет равноправних
Завичајни клуб Пећанаца у Београду
Коло српских сестара Призрен
Коло српских сестара Приштина
Коло српских сестара Пећ
Књижевно друштво „Поета“
Покрет „Српска народна одбрана“ (СНО) у Отаџбини
Светска српска заједница Слободна Србија
Удружење Српских домаћина
Друштво Српско-Руског пријатељства
Центар за заштиту породица жртава рата на КиМ

 

ПРОГЛАС

 

Оцењујући да изражени притисци Брисела и Вашингтона, да се Србија одрекне свог Косова и Метохије, прелази границу издржљивости, која неосновано, неправедно, сурово и супротно међународном праву, крши права Србије, принуђени смо да и на овај начин подигнемо глас и упозоримо на последице.

Србија, више не прихвата политику притисака, уцена, кажњавања и спречавања да живи свој живот у својим границама, са својим народима.

Привржени идеалу слободе, надахнути косовским заветом, водећи рачуна о будућности потомства, али не заборављајући обавезу поштовања воље свих њених грађана, али и свих жртава тероризма и агресије, који су, жртвујући се, нама оставили аманет да чувамо Србију, а Косово и Метохију пре свега, као извориште и исходиште Српске свести, културе, постојања и вере.

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР САБОРА, у сагласности са свим патриотским снагама, удружењима грађана, политичким странкама, завичајним клубовима и родољубима

С А З И В А    С А Б О Р

„КОСОВО И МЕТОХИЈА У СРБИЈИ“

 

17.11.2012.  11,55 Дом синдиката Београд

ДОЂИТЕ ДА БУДЕМО ЈЕДНО СРЦЕ, ЈЕДНА ДУША, СА ЈЕДИНСТВЕНИМ ЖЕЉАМА И ПОРУКАМА ВЛАДИ РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ ДА НЕ ДОЗВОЛИ ОДВАЈАЊЕ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ ВАН УСТАВНИХ ОКВИРА РЕПУБЛИКЕ СРБИЈЕ, АЛИ И ВАН ВЕЋ УТВРЂЕНИХ ОКВИРА НАЈВИШЕ МЕЂУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ, КОЈА ЈЕ ПОТВРДИЛА ГРАНИЦЕ РЕЗОЛУЦИЈОМ 1244УН.

ДОЂИТЕ ДА СВОЈИМ ГЛАСОМ И СВОЈОМ ДЕКЛАРАЦИЈОМ ПОШАЉЕМО ПОРУКУ ДА СЕ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ НЕ МОЖЕ НИШТА ПРОМЕНИТИ БЕЗ САГЛАСНОСТИ НАРОДА СРБИЈЕ.

ОРГАНИЗАЦИОНИ ОДБОР  С А Б О Р А  2012

 

 

// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
//

2 replies »

  1. Увек сам се питала, зашто они који пишу, да ли неке Позиве, Прогласе или како год да се то зове, углавном они који позивају да се дође у то и то време, направе грешку, попут ове сада. Ако погледамо са леве стране овог прогласа пише ВРЕМЕ ОДРЖАВАЊА: 11 и 55, симболично пет минута пре подне,..а онда са десне стране у самом ПРОГЛАСУ пише овако: 17.11.2012, у 11 и 45.час. Дом Синдиката у Београду.
    Сва срећа, није велико одступање, око 10 минута, али имала са прилику да видим да организатори у Позиву на два места напишу чак и датуме различите. Можда би ово требало на време са Плаката исправити.
    ПОЗДРАВЉАМ овај Сабор и учинићу све да позовем што више наше браће и сестара из свих крајева Србије.

    Свиђа ми се