ДРУШТВО

Србске Новине: Бојкотом хрватских производа против Хрвата


„Данас после срамне одлуке Хашког трибунала о ослобађању усташких бојника поставља се питање шта и како даље у односима са Хрватима?“

16.11.2012.


„Званична државна власт осим што је изјавила забринутост нити је ишта урадили нити ће нешто урадити, ако кажу да хоће, лажу. Од странака иста политика, јер су они логично и држава, јер њом владају.

Има изузетака у неким ванпарламентарним партијама, које позивају на протесте, који ће се што је извесно и одржати у неким србским градовима, надам се у свим, али што и даље на дуге стазе неће дати трајно решење, пошто ни најмање није вјероватно да ће ти протести прерасти у устанак попут онога из 1804. године када смо показали и Богу и Србкињама,  да смо мужеви, да смо мушкарци. Данас за такав подвиг нема вере у Бога, нити има стремљења ка томе, бар не у великим размерама. Данас је битније да Србин зна играчки састав 50 фудбалских клубова, но да зна ко му је чукундеда био и како се звао.

Да би у овом моменту привели Хрвате к познању права, који нам се данас у Загребу на тргу Бана Јелачића који да се зна није био Хрват већ Буњевац, исмејавају, требало би да почнемо бојкотовати хрватске робне марке.

Бојкотом хрватских производа који се налазе на полицама продавница у Србији, Босни и Херцеговини, Црној Гори, па и у самој Републици Хрватској од тамошњих Срба чији број није занемарљив, би битно утицали на пад стандарда и индустријске производње у тој нама непријатељској држави, ако се зна да Србија мјесечно из Хрватске увезе робе у вредности од неких у просеку 25 милиона евра.

Ову борбу могу да воде сви Срби без неких великих одрицања, а надам се да ће и водити, јер то је најмање што могу да у овом тренутку ураде за србство и то на дуге стаце, а што ће ипак иако се не чини значајно, утицати на привреду Хрватске.

Бојкот треба укључити и туризам, где тзв. хрватско приморје буквално живи од србских туриста, посебно оних из Босне и Херцеговине.

Када би Срби били истрајни у овој борби, а да ће Бог снаге да тако и буде, Хрватима неће ништа бити смешно када буду остајали без посла, и са уништеном туристичком сезоном узли у дугу и хладну зиму, надам се већ 2013-ту.“

Објавио у 09.15