АУТОРИ

СКАНДАЛ! ХАШКИ ТРИБУНАЛ ОСЛОБОДИО РАТНЕ ЗЛОЧИНЦЕ ГОТОВИНУ И МАРКАЧА!


 Данас су судије у судници 1 Хашког трибунала правоснажном ослобађајућом пресудом коју су донели против ратних злочинаца хрватских генерала Анте Готовине и Младена Маркача, направили скандал  – мрак за правду у свету – и овим легално признали да су: прогони, депортације, нечовечно поступање, убиства, пљачка јавне и приватне имовине и безобзирно разарање градова и села (како пише у оптужници), етничко чишћење Срба и геноцид над Србима за време и после „Олује“  – били дозвољени и оправдани!?!
ХАШКИ СУД – СЕДИ ЈЕДАН! МОЖЕТЕ ДА БАЦИТЕ ДИПЛОМЕ ПРАВНИКА, ЗАТВОРИТЕ ВРАТА И РАСПУСТИТЕ СУДИЈЕ КОЈИ БЛАГЕ ВЕЗЕ НЕМАЈУ СА БИЛО КАКВИМ ПРАВОМ!!!

16. 11. 2012. агенције, светске и домаће, приредила ФБР уредник Биљана Диковић

 Готовина и Маркач ослобођени

Жалбено вијеће Хашког суда поништило је осуђујуће пресуде за прогон, депортовање као и злочине против човечности те изрекло ослобађајућу пресуду за генерала Анту Готовину и Младена Маркача. Судац је наредио да се генерали одмах ослободе.
Жалбено веће Хашког трибунала је, на почетку читања правоснажне пресуде Готовини и Маркачу, изнело да нема доказа да је постојао удружени злочиначки подухват с циљем уклањања српског цивилног становништва из Крајине силом или претњом силе.
Председавајући Већа судија Теодор Мерон рекао је, такође, да жалбено веце делимично прихвата жалбу Готовине и Маркача и одбацује закључак да су нападни на та четири града – Книн, Обровац, Грачац и Бенковац, били противправни.
Веће сматра и да одлазак цивила током артиљеријских напада не може да се окарактерише као депортација.

Све светске агенције су под ознаком хитно пренеле ову срамну скандалозну пресуду из Хага, а Хрвати који су се у катедралама молили целу ноћ и подржавали ослобађање својих генерала дочекали су је овацијама на тргу у Загребу.


Анте Готовина је у време „Олује“ био командант Зборног подручја Сплит, а Младен Маркач Специјалне полиције.
Суђење за „Олују“ почело је 11. марта 2008. због ратних злочина из августа 1995. године. Готовина је у првостепеном поступку пред Хашким судом 15. априла 2011. године осуђен на 24 године затвора, Маркач на 18 година, а преостали члан хрватске „тројке“, генерал Иван Чермак, ослобођен је кривице и Тужилаштво на ту одлуку није уложило жалбу.

Документационо информативни центар „Веритас“ у својој евиденцији има имена 1.960 погинулих и несталих Срба у „Олуји“, од којих 1.205 цивила – 522 жене и 12 деце. У „Олуји“ је с простора Српске Крајине протерано око 220.000 људи.

ОВА СРАМНА ПРЕСУДА ПРОТИВ ЉУДСКОГ РАЗУМА – ОСЛОБАЂАЊЕ УБИЦЕ ЗА ГЕНОЦИД И УБИСТВО СРБСКОГ НАРОДА У ХРВАТСКОЈ – ЈЕ ДОЧЕКАНА КАО ГЕНЕРАЛНО ОСЛОБОЂЕЊЕ ОД СВАКОГ ЗЛОЧИНА И ПРОГЛАШЕЊЕ НЕВИНОСТИ ЗА ПАРАВОЈСКУ ХРВАТСКЕ КОЈА ЈЕ НА ТЕРИТОРИЈИ ХРВАТСКЕ НАПРАВИЛА УЖАС, ПОКОЉ, УНИШТАВАЊЕ ИМОВИНЕ И ПРОТЕРИВАЊЕ СТОТИНЕ ХИЉАДА СРБА, ГЕНОЦИД НАД СРБСКИМ НАРОДОМ…

Јутарњи.хр јутрос

ОВО ЈЕ ПРЕСУДА ПРАВУ И ИСТИНИ У СВЕТУ – ПРАВА НЕМА – ДАНАС ЈЕ ПРОГЛАШЕНО МРТВИМ!

Двојица од петорице судија апелационог већа имала су супротно мишљење. Како је саопштено у Хашком трибуналу, Готовина и Маркач ће бити ослобођен из притвора чим то буде практично могуће. Хрватска је већ послала Владин авион по њих.

************************

Хрватски медији: Победа у последњем поглављу рата

Коментатори који су пратили догађај нису могли да скину осмех с лица док је суд образлагао одлуке, истичући да су пале тезе о злочиначком подухвату и одговорности за злочине. Медији наводе и да је „рат завршен“.
„Јутарњи лист“ је јутро у хашкој судници пратио уз наслов „Последње поглавље рата“, а затим је навео да је „Срушена цела пресуда“, као и да је „Хрватска невина“.
„Вечерњи“ наводи да је у питању „Победа истине“, док портал Индех.хр уз истицање „ерупције одушевљења широм Хрватске“ наводи да су Готовина и Маркач слободни људи.
Хрватски „Дневник“ пише да се „генерали враћају кући“ и преносе атмосферу испред Хашког трибунала уз наслов „Дечкима овде није ни било мјесто“.

****************

ПОВЕЗАНИ ТЕКСТОВИ:

РЕАГОВАЊА: У ХАГУ СИ НЕВИН ДОК СЕ НЕ УТВРДИ ДА СИ СРБИН! (видео-пресуда)

// < ![CDATA[
// < ![CDATA[
//