Дискриминација

Tурски припадници ЕУФОР-а брутално претукли дјевојку у Бањалуци


Двојица припадника ЕУФОР -а из ЛОТ–тима стационираног у Тузли, јутрос су физички напали дјевојку и младића у центру Бањалуке. Повријеђена Ана Ђурић примљена у КЦ Бањалука. Они су, након краћег задржавања у полицији, пуштени на слободу.

 

 

Лица, која је бањалучка полиција јутрос привела због физичког напада на двоје грађана Бањалуке у Улици цара Душана, припадници су ЛОТ тима Еуфора стационираног у бази у Тузли, потврдио је командир Полицијске станице Бањалука, Жељко Стојнић.

Стојнић је рекао да није утврђено држављанство припадника Еуфора, те да су се они након привођења позвали на имунитет. Он је додао да је о овом догађају обавијештена Еуфорова база у Тузли.

„Од припадника Еуфора су узете изјаве на околности напада, а приликом привођења није било отпора“, рекао је Стојнић, додајући да су наведена лица одавали утисак алкохолисаности.

Портпарол Универзитетског клиничког центра Бањалука, Тамара Радловић рекла је да је Ана Ћурић, која је рано јутрос примљена у пријемну хируршку амбуланту, детаљно прегледана и да је установљена контузија лијевог кука, те да је након што су јој дати аналгетици послата на кућно лијечење.

Портпарол Еуфора Дејвид Колинс рекао је да се у Еуфору проводи истрага о инциденту у Бањалуци у којем су учествовала двојица аустријских припадника ових међународних снага. Колинс није могао рећи више детаља о инциденту, док истрага не буде завршена.

 

————————————————————————————

http://www.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=74032

1 reply »