Биљана Диковић

СНП Наши објавио „црни“ списак невладиних организација


СНП Наши објавио је списак невладиних организација које годинама, како кажу, отворено крше Устав Србије, као и кривичне законе Србије. Они наводе да се те организације финансирају из страних фондова и амбасада и да спадају у организације које треба, у складу са Уставом и низом закона Републике Србије, у најхитнијем року забранити.

11.11.2012. ФБ група СНП НАШИ, ФБР Иван Ивановић

СНП НАШИ објављује списак невладиних организација које годинама отворено крше Устав РС и кривичне законе РС и које се финансирају из страних фондова и амбасада, а које спадају у организације које треба, у складу са Уставом и низом закона Републике Србије, у најхитнијем року забранити.

Деловање поменутих организација је у најгрубљем сукобу са интересима грађана Србије и Републике Србије и њеним законима, а као свој основни циљ оне имају урушавање државног поретка једне суверене земље, укључујући и политичке пропагандне кампање за територијално распарчавање РС, попут захтева да Србија призна независност лажне државе „Косово“, те најотворенији говор мржње и дискриминацију према Србима у њиховој матици држави Србији на најразличитије начине.

Власти у Србији већ низ година са једне стране говоре о правној држави и успостављању реда, док цео спектар невладиних организација на најгрубље начине отворено крше Устав и законе вршећи тешка кривична дела против уставног поретка државе Србије, а у најчешћим случајевима ове организације и њихове вође раде по принципу чисте „личне материјалне добити“.

СНП НАШИ тражи моменталну забрану деловања антисрпских невладиних организација на територији Републике Србије, као и успостављање законских решења за забрану финансирања невладиних организација из страних фондова и амбасада.

Фонд за хуманитарно право, Жене у црном, Центар за културну деконтаминацију, ЈУКОМ, Хелсиншки одбор за људска права, Пешчаник, Фондација Егзит, Иницијатива младих за људска права, Санџачки одбор за заштиту људских права, Аутономни женски центар, Реконструкција женски фонд, Београдски центар за људска права, Иницијатива младих за људска права, Амнести интернашнал, Грађанске иницијативе, Квирија Центар, Геј-Стрејт Алијанса, Докукино.

ИНФОРМАТИВНА СЛУЖБА СНП НАШИ

Кратка веза: http://nasisrbija.org/?p=9416

2 replies »

  1. Nasuprot navedenim NVO hraniteljske organizacije se još uvek ne priznaju kao OCD koje nastoje da skrenu pažnju javnosti na sve češće kršenje dečjih prava naročito kada su u pitanju deca bez roditeljskog staranja a koja se prećutno smatraju kolateralnom štetom socijalne tranzicije.

    Свиђа ми се

  2. Добро је што је списак објављен и свакако не треба стати на томе. Ако важе електронске петиције, треба отворити место где би грађани дали свој глас за укидање страног финансирања поменутих организација и њихово проглашење за стране агентуре, као у Русији. Тешко да ће наши подрепачи то усвојити али им треба макар досађивати с тим и гурати им на нос. Ова тема заслужује да буде стално присутна у јавности на сваки могући начин. Од свег новца који грађани потроше у Србији,20% је из поменутих извора. То показује да се ради о озбиљном и великом плану уништења Србије.Када се то повеже са фирмама за „обезбеђење“ чије седиште је у иностранству, добија се комплетнија слика.

    Свиђа ми се