ГМО

У ИМЕ НАРОДА: НИКОЛА АЛЕКСИЋ И ЗВАНИЧНО ПОСТАО ПОЛИТИЧКИ ОСУЂЕНИК!


СРАМНА ПРЕСУДА РЕЖИМСКОГ СУДА НА 15 ГУСТО КУЦАНИХ СТРАНИЦА- СМРТНА ПРЕСУДА „ЖИВОТУ“ У СРБИЈИ!?

7 новембар 2012, СРБски ФБРепортер

Пише: Миодраг Новаковић

(НАПОМЕНА ЧИТАОЦИМА: ДА БИСТЕ ВИДЕЛИ ЦЕЛУ СТРАНИЦУ, САМО КЛИКНИТЕ НА ТЕКСТ)

КОМЕНТАРИ СА ФЕЈСБУКА:

4 replies »

 1. Који су вештаци утврдили да је реч о безбедним семенима и храни? За грађане није битно „чињенично стање“ у вези с тим ко је шта причао,него је битно ко је утврђивао и утврдио „чињенично стање“ у вези са здравственом безбедношћи семена и хране.

  Свиђа ми се

 2. http://www.pravda.rs/2012/11/07/skandalozno-bivsa-vlada-bila-spremna-da-prihvati-gmo-pod-pritiskom-sad-i-eu/ СКАНДАЛОЗНО: Бивша влада била спремна да прихвати ГМО под притиском САД и ЕУ!

  ИЗВОР: Правда

  БЕОГРАД-Кабинет Мирка Цветковића био је на корак пре три године од прихватања дистрибуције ГМО производа у Србији а тадашњи министар Саша Драгин је због притисака домаће јавности ипак одустао од ГМО закона.

  У документима амбасаде САД а које је пренео Викиликс, види се да је аја 2009. године Народна скупштина Републике Србије усвојила рестриктиван закон о генетски модификованим организмима (ГМО), који не подлеже Светској трговинској организацији.

  -Министар пољопривреде, Саша Драгин изјавио је да је Скупштина одбацила закон због притиска који долази из Скупштине и од домаћих узгајивача соје, али уверио нас је да ће план за промену закона бити представљен 10. јула на састанку радне групе Светске трговинске организације. Званичници у министарству пољопривреде верују да Драгин нема намеру да опозове забрану ГМО због тога што жели да заштити домаће произвођаче соје, каже се у документу амбасаде САД објављеном на Виликсу.

  Скупштина је те 2009. усвојила петнаест закона везаних за пољопривреду, укључујући и закон о ГМО којим се забрањује узгој, трговина и употреба ГМО производа у Србији. Овај закон такође забрањује пролаз ГМО производа кроз Србију и извоз у друге земље. Нове ГМО рестрикције нису у складу са прописима Светске трговинске организације, што ће, уколико се не ускладе, негативно утицати на преговоре Србије и Светске трговинске организације. Рестрикције такође подилазе садашњим прописима Европске уније. Научно незаснован закон такође забрањује увоз генетски модификованог сојиног брашна, које је једини биотехнолошки производ који је Србија увезла пре увођења забране. Србија је увозила и до 120 000 мт сојиног брашна годишње до 2006. године. Након 2006, увоз је смањен на око 50 – 70 000 мт због редуковане сточне производње и повећане домаће производње сојиног брашна. Према речима тадашњих званичника у Министарству пољопривреде и асистента министра економије, Бојана Тодоровића, нове рестрикције у ГМО закону нису биле записане у верзији закона коју је влада одобрила, већ су додате касније, у скупштинској дебати.

  Саша Драгин је тужилаштву рекао да је Скупштина одбацила закон о ГМО како због притисака унутар Скупштине тако и од стране домаћих произвођача соје.

  -Драгин је изјавио да се плашио да ће изгубити посао и изазвати „вику у Скупштини“ ако удовољи мултиетничким корпорацијама и прихвати ГМО. Због великог притиска од стране САД-а, ЕУ и других чланова Светске трговинске организације, рекао је да ће план о измени закона бити изнет на састанку радне групе Светске трговинске организације 10. јула. Извори унутар Министарства пољопривреде обавестили су нас 29. јуна да Драгин не планира да мења закон у скорој будућности и да ће покушати да остави закон такав какав је што је дуже могуће како би помогао српским компанијама у рестрикцијама увоза ГМО производа, каже се у документу објављеном на Викиликсу.

  Свиђа ми се

 3. GMO je jopet na tapetu jer će se za koji dan u Skupstini Srbije voditi debata o Genetski modifikovanoji hrani.Sagovornici će biti Kostic i Matijevic.Ovo je veoma važno jer smo mi jopet na repu savremene tehnologije i jedna od tri zemalja koje zakonski zabranjuju uvoz i proizvodnju GMO … Prvo izvestaj — kao predhodni dogovor Zutih http://zelenenovine.wordpress.com/feljton/vikiliks-srbija-depesa-o-gmo-u-srbiji/ a onda pod 2.sadasnji sled naslednice Zutih Nova stara stranka pod nazivom Stiropor Napredna Stranka:…2}Тринаестог новембра ове године у Скупштини ће се одржати политикантска фарса под звучним именом „јавно слушање о ГМО”, на којој неће учествовати ни представници САНУ, ни српског лекарског друштва, ни председавајући Екотрибунала и доказани екопатриота Никола Алексић, али ће зато ту бити Миодраг Костић, који, скупа са другим несавесним „бизнисменима” већ увелико крши још (једва) постојећи закон о забрани увоза и производње генетски модификоване (ГМО) хране. А биће и представници Српске железнице (?!), и још сијасет (не)компетентних личности и организација.

  У суштини, та фарса је само увод у предстојеће излажење у сусрет „категоричном тражењу” Монсантоленда (бивше Америке) да Београд увози мутиране (ГМО) производе.

  И скорашња посета државне секретарке (само које државе?) Хилари Клинтон је у свом незваничном делу представљала још један притисак да и Србија, једна од само три земље у свету које законом забрањују ГМО, постане Монсантов полигон и сметилиште. Све у свему, неумитно се ближимо часу када ће се, незванично већ постојећи увоз и производња ГМО производа, а онда и фундаментални геноцид, који иде уз то, и озаконити.
  nastavak na v.a.s.e.lj.e.n.s.ka

  Свиђа ми се

 4. SRAMNO I CISTA IZDAJA, STA DRUGO MOZE DA BUDE.ISKORUMPIRANI SUDIJA OD STRANE MK GRUPE.NIGDE SE U OPTUZNICI NE SPOMINJU DOKAZI PROTIV MONSANTA ZA GMO HRANU, A STO JE NIKOLA STALNO SVIMA POKAZIVAO I DAVAO DOKAZE.TO JE SAMO DOKAZ DA SUDIJA RADI PTOTIV SVOG NARODA I DRZAVE, ZA NEPRIJATELJE SRPSTVA.ALI, KAD-TAD CE DOCI MACA NA VRATANCA I PAP BORIVOJU DA I NJEMU NEKO PROCITA OPTUZNICU ZA SVE OVO, IMA DANA ZA MEGDANA STO BI REKAO NAS NAROD, SAMO POLAKO I STRPLJIVO-STRPLJEN SPASEN.A LICNO VERUJEM DA CE NIKOLA I DALJE DA NASTAVI SVOJU BORBU KAO I DOSADA, KADA SE ZAVRSE TA TRI MESECA ZATVARANJA.NIJE SE PREDAO NI POSLE 5 POKUSAJA UBISTVA NA NJEGA, PA SIGURNO NECE I ZA TRI MESECA ZATVORA.NE DAJ SE NIKOLA MAJSTORE NAD MAJSTORIMA.

  Свиђа ми се