ДРУШТВО

Босанци показали голе задњице српској химни?!


На јучерашњој рукометној утакмици БиХ – Србија, босански навијачи из револта према нашој химни, у сарајевској Скендерији звиждали, скидали панталоне, показивали голе задњице и средњи прст .

05. 11. 2012. Вестионлине, Пресс| фото: индех.хр

„Фанатикоси гологузани“

Примитивизам, шовинизам, позив на линч су постали стереотипи навијачког понашања који влада у региону на спортским мечевима на којима наступа српски национални тим у било ком спорту.

Последњи испад догодио се у недељу у сарајевској „Скендерији“ који су приредили босански навијачи на рукометној утакмици националних тимова Босне и Херцеговине и Србије.

Навијачи репрезентације БиХ, такозвани „БХ фанатикоси“ су крајње примитивним понашањем пропратили интонирање химне Србије „Боже правде“.

На фотографијама се види група навијача, која најпре звижди на интонирање химне, а потом их је неколицина од њих скинула панталоне и показала голе задњице и средњи прст.

Рукометаши Србије, срећом, нису реаговали на овакве провокације са трибина, већ су сјајном игром, посебно у другом делу меча надиграли домаћине. Коначним резултатом 24:21 „орлови“ су стигли до друге вредне победе у квалификацијама за Европско првенство које се игра у Данској 2014. године.

1 reply »