ДРУШТВО

СНП НАШИ: Куда иде србска омладина!?


Спомен костурницу из Првог светског рата у Аранђеловцу, која се налази на путу 1300 каплара, непозната лица, по свој прилици малолетна, ижврљала су ауто лаком, гробове око спомен костурнице засули су ђубретом, а као што се може приметити поразбијане су и светиљке које су обасјавале сам комплекс.

04.11.2012. ФБР Иван Ивановић

У времену моралног, културног и духовног слома у којем живимо, када се многи боре за личну егзистенцију, многе овај вандализам  неће потрести,  али овај чин има много већу тежину него што нам се чини у први мах, када размишљамо да је то само дело разуларених пубертетлија.

Право питање које требамо да поставимо је одакле толико непознавање историје сопственог народа, и неразвијен осећај родољубља и патриотизма код младих људи. Друштвени систем који српску омладину учи лажним вредностима и уздиже различите облике девијантног понашања је заправо главни кривац што је исписана спомен костурница, а гробови српских јунака затрпани ђубретом.

Српски народ се већ деценијама налази у позицији да је помињање и уздизање српске културе, историје, ратника, владара, шајкаче, опанка, па и спортских клубова… велика срамота, и плодови таквог учења свакодневно нам се указују. Питање које свако од нас треба да постави самом себи је „коме ћемо оставити Србију„, а када схвати какав мора бити нараштај који ће наследити Милоша Обилића, Вожда Карађорђа, Степу Степановића, Николу Теслу… нека добро промисли да ли је могуће у садашњем друштвеном систему такво патриотско васпитање српске деце, и одгајање достојних наследника.

СНП НАШИ кроз своје деловање често је говорио о сличним темама, и указивао на девијантне друштвене појаве које за циљ имају уништење српске омладине, и оно што можемо сматрати великим успехом то је што наш покрет окупља на стотине младих људи са израженим патриотизмом, због чега смо често били на мети прозападних политичких странака и медија.

Овакви догађаји као што је уништавање српских светиња, само нас чине утврђенијима у нашој идеји да су праве промене у Србији једино могуће кроз духовни и културни препород српског народа, односно омладине која ће бити носилац тих промена.Да би до тога дошло, неопходне су крупне промене  у просветном систему и културној политици, што је и циљ политичког деловања СНП НАШИ.

Такође, током следеће седмице активисти СНП НАШИ из Аранђеловца,  санираће штету која је нанета на спомен костурници и читав комплекс очистити од ђубрета.

Информативна служба
СНП НАШИ

Кратка веза: http://nasisrbija.org/?p=9363