ДРУШТВО

ИНА позвала Албанце на револуцију у Македонији


АПЕЛ ДА РАДЕ ПРОТИВ СЛАВОМАКЕДОНСКЕ ВЛАДЕ – ЗА ПРАВО НА ДЕКОНОЛИЗАЦИЈУ И ФОРМИРАЊЕ „ЕТНИЧКЕ АЛБАНИЈЕ“

НОВИНСКА агенција на албанском језику из Скопља ИНА (Iliria News Agency) на својој интеренет страници објавила је колумну у којој Албанце у Македонији позива на револуцију.

04.11.2012. факти.орг

 „Албански народ је у стању бескрајне беде под колонијалном окупацијом у БЈР Македонији, изневерен од политичке елите, и мора да преузме судбину у своје руке. Да не трпи више потчињеност од славомакедонске владе која је тиранска“, наводи се у колумни коју су пренели македонски медији.

У тексту је упућена и порука „свим садашњим сарадницима ове владе који немају свести да делују против насилничке власти“ да ће доћи дан када ће страдати.

       „Одбијање и отпор према овој колонијалној, терористичкој и антиалбанској држави од виталног су значаја за остваривање слободе, и сви људи морају да раде против славомакедонске владе и на крају да остваре право на самоопредељење и деконолизацију, право на референдум за формирање јединствене националне државе, етничке Албаније“, написала је аутор Валбона Вардари.

       У тексту који је ИНА објавила 31. октобра, а македонски медији данас пренели, закључује се да „албански народ под колонијалном влашћу у Републици Македонији има право на револуцију“ и упућује апел свим Албанцима: „Радите и борите се против славомакедонске колонијалне власти, за ослобађање ваше деце!“