АУТОРИ

СНП НАШИ и Српски Сабор Заветници: Hillary go home! – Трг Републике


Вечерас, у 18 часова на Тргу Републике у Београду СНП НАШИ и Српски Сабор Заветници организовали су протест против најављеног доласка америчке државне секретарке Хилари Клинтон у Србију.

29.10.2012.

У организацији СНП НАШИ и Српског сабора Заветници, пред више стотина грађана одржан је протестни скуп против доласка америчке државне секретарке Хилари Клинтон. Говорници међу којима је била и Мила Алечковић, Џон Боснић, Рајко Ђурђевић и представник СНП НАШИ Игор Маринковић и Заветника Дамњан Кнежевић, једногласно су поручили да протагонисти независности Косова и Метохије нису добродошли у Србију.

На протесту је раширен и транспарент на којем је писало „Даље канџе од Косова – то је света земља Србинова„ уз карикатуру Хилари Клинтон као вампира. Окупљени грађани су уз звиждуке пропратили и свако помињање имена Хилари Клинтон и изразили јасан став на покушаје америчке администрације да српском народу наметне независност Косова и Метохије.

Информативна служба СНП НАШИ

**************

zavetnici.rs

Неколико стотина грађана окупило се 29.октобра 2012.године на Тргу Републике у Београду, у организацији Српског сабора Заветници и СНП Наши, да изрази своје негодовање најављеном посетом америчке државне секретарке Хилари Клинтон Србији.

Окупљени су носили два транспарента са јасним порукама: „Даље канџе од Косова, то је света земља Србинова“, упућен Хилари Клинтон и „Света земљо, мили роде, са вама смо до слободе“.

Окупљенима су се обратили др Мила Алечковић, новинар Џон Боснић, новинар Рајко Ђурђевић, представници Српског сабора Заветници Дамњан Кнежевић и Ана Марковић, као и представник СНП „Наши“ Игор Маринковић. Скуп је отворила Милица Ђурђевић, која је подсетила на жртве Нато бомбардовња и прочитала писмо упућено владајућем режиму у којем се захтева отказивање гостопримства Хилари Клинтон.

Говорници су листом ову посету оценили као нову уцену Србији да се одрекне дела своје територије, док се од нове власти очекује да америчку државну секретарку прими како би је упознала са чињеницом да су грађани Србије бивши издајнички режим казнили и од актуелног очекују да се према Хилари Клинтон односи као према ратном злочинцу, коме је место у Хагу.

Окупљени су скандирали „Косово је срце Србије“, „Не дамо Косово!“ у савезу Србије и Русије.

Скуп је протекао без иједног инцидента, иако су га обезбеђивале јаке полицијске снаге.

Са скупа је упућена јасна порука српског народа државног руководству Србије:

 

Председнику Републике Србије,

Председнику Владе Републике Србије,

Председнику Народне скупштине Републике Србије

Уважена господо,

Ваша овлашћења од народа и у име народа пропорционална су Вашим дужностима за судбину државе.

Наш опстанак је поново доведен у питање. Народ је гладан и изморен, држава опљачкана, а лешинари кроје нове шавове растрзања и комадања српске државе.

Сваком човеку је јасно да Србија и Срби као народ не могу опстати ни пола века без своје светиње Косова и Метохије, духовне узданице и мере опстанка народа. То знају и наши непријатељи и зато претурају олтар Србије. Ми у име наше будућности, заветовани светињама, одговорни према опстанку захтевамо:

Да се моментално питање Косова и Метохије врати у окриље Уједињених Нација! У Уједињеним Нацијама, Србија има историјски углед, државотворна права и моћне пријатеље, за разлику од Европске уније где главну реч о Србији воде владе непријатељских земаља које су нас бомбародовале и које очигледно настоје да нас избришу са мапе света!
Моментално да се потпише уговор о војној и привредној сарадњи са Руском Федерацијом! Ко сме данас заборавити да нам је јуче Русија јавно саопштила: „Ми следимо и подржавамо политику Србије према Косову и Метохији!“ Косово може, дакле бити изгубљено само издајом.
У дипломатији извршити потпуну ревизију кадрова који су одобравали насртаје непријатељских сила према српској држави и народу. Развити дипломатску активност у два смера: Једну према државама које су признале независност шиптарске државе и другу према онима које то нису учиниле. Посебно развити блиске дипломатске односе са државама којима већ прети сецесија.
Јавно пред народом оказати сваки чин досадашње издаје, тачније велеиздаје државе и народa. Моментално процесуирати случајеве оних појединаца који су јавно учествовали у проглашењу сецесије тзв. државе Косово.
Захтевамо да гласно говорите без престанака о даљем процесуирању злочина вађења органа отетим Србима, злочину незапамћеном у политичкој историји.
У духу ваше политике од пре 10 година покренути судске спорове за злочине и разарања НАТО бомбардовања, обустављене супротно Уставу.
Вратити све делегације које седе у Бриселу богато плаћене парама овог народа под изговором да прате процес придруживања Србије Европској унији.
Поводом тренутно актуелног захтева односа према америчкој државној секретарки, Хилари Клинтон, ми предлажемо неколико могућности:    

– Упутити је да за Албанију лети другим правцем!

– Дозволити нам да је ми сачекамо као наша браћа Чеси што су дочекали Медлин Олбрајт.

– Или је примите у згради Генералштаба, коју је бомбама разорио њен муж Бил.

Уколико се државни органи не огласе и не изјасне о овим захтевима иза којих стоји највећи део грађана Србије сматраћемо, да и ова Влада и Председништво настављају континуитет вазалне и марионетске политике бившег режима!

Београд, октобар 2012.

Српски сабор Заветници

Српски народни покрет ,,НАШИ”

******************************

17:58 Српски сабор Заветници:

Без обзира на лоше време прави родољуби су већ почели да се окупљају на Тргу Републике у Београду!!!! СЛОГА БИЋЕ ПОРАЗ ВРАГУ!!!

НаТргу из минута у минут све више Србадије! 

17:00 Српски сабор Заветници: Коме смета киша да дође на данашњи протест нек се сети Срба који су прелазили гладни и боси Албанију, спавали по рововима, у снегу, а опет непоколебљиво бранили Отачаство!!! Нема предаје! Ако је Бог са нама ко је против нас?! Трг Републике у 18 часова!

foto stranice FB dogadjaja

*повезани текстови:

СНП НАШИ и Српски Сабор Заветници: Hillary go home! – Трг Републике, понедељак 29.октобар у 18 часова
Хилари није добродошла!

Клинтонова, овде ниси добродошла!!! Српски Сабор Заветници: ПОЗИВ НА ПРОТЕСТ
ФБ ДОГАЂАЈ: Клинтонова, овде ниси добродошла!!!

Мила Алечковић и Џон Боснић против доласка Хилари Клинтон