БАРИКАДЕ

СРНА: „Косовска полиција – легло криминала“!


„Косовска полицијска служба (КПС) није способна да одговори задацима у области успостављања владавине права и јавног реда и мира, признају у Министарству унуштрашњих послова самопроглашеног Косова и у самом руководству КПС-а“, објавила је СРНА.

26. 10. 2012. Срна

КПС неспособан да се бори против криминала, јер се одвија и у његовим редовима

Полицијски инспекторат унутрашње контроле у току ове године спровео је истрагу у случају 226 припадника КПС-а у вези са учешћем у криминалним активностима, почевши од злоупотребе дужности, примање мита, откривања службене тајне до фалсификовања документације, кријумчарења робе и бављења проституцијом.

„Од 226 осумњичених 80 ће се наћи на суду, јер су против њих покренуте кривичне пријаве“, наводи у саопштењу Јетулах Алију, главни инспектор КПС-а.

У истом периоду ухапшено је 15 припадника КПС-а, а 43 полицајца су суспендована. Ухапшени и суспендовани полицајци обављали су послове у различитим одељењима КПС-а, што потврђује сумње да је у КПС на сваком кораку присутан криминал и да је ова служба, коју чине углавном припадници расформиране терористичке ОВК, неспособна да прузме одговорност за сузбијање криминала, корупције и трговине људима.

Нешто раније, такође у полицијском извештају, наведено је да је највећи проценат корупције и криминала присутан код „граничне полиције“. Подложност миту и корупцији припадника овог оделења довела је до тога да се мимо контроле увози украдена роба, пребацује бело робље, оружје, муниција и дрога.

Званичници ЕУ и водећих европских земаља због тога траже да „Косово“ утврди приоритете, међу којима је обрачун с корупцијом и организованим криминалом на првом месту.

На Косову и Метохији се свакодневно „разбије“ бар по један клан организоване мафије, а кланове албанске мафије откривају у Француској и Немачкој. Обавештајне службе су албанску мафију са Космета и из Албаније ставиле на девето место по утицају у свету.

Страх од неспособности и криминализације Косовске полицијске службе присутан је код свих Срба, као и код великог броја Албанаца. И једни и други су сагласни да са постојећим кадровима, ма колико се они обучавали под надзором америчких и британских безбедњака и стручњака, Космет не може достићи тражене стандарде у области безбедности, посебно не у областима сузбијања организованог криминала, трговине белим робљем, оружјем и муницијом.

Албанска мафија је прва у свету на листи оних које се баве илегалном трговином оружјем и миницијом, а на Косову и Метохији је, према званичним информацијама, само у поседу становника више од 500.000 дугих цеви?!

Пред толиком аресеналом оружја очи је први затворио бивши командант Кфора Мајкл Џексон, који је још 2001. године саопштио да је Косово демилитаризовано и разоружано?!

Постоје сумње да се у Урошевцу, Ђаковици и јужној Косовској Митровици налазе депоније и магацини, одакле се широм Европе и Блиског истока отпрема наоружање и муниција. Уз албанску мафију водећи шверцери су исламски фундаменталисти, који све више пристижу на Космет и прете дестабилизацији региона.

1 reply »

  1. За НАТО и запад ове криминалне радње се оквалификују као кооперативне у спровођењу зацртаног циља, сламање Србије и Русије. То што албанци на Косову трпе тешке социјалне посљедице није у надлежности запада ради рјешавања тог проблема.

    Свиђа ми се