Видео

ХАОС У “МОРАЧИ”: Навијачи Будућности напали Гробаре, деветоро повређених (ФОТО, ВИДЕО)


Још један догађај који није морао да се забележи, сви ће га памтити, на свој начин. Закони који су иначе добри зашто се не примењују? Спорт је изгледа у  улози таоца неких група навијача који овакве догађаје користе за ко зна шта… Данас је „Морача“ прокључала пре почетка дуела петог кола АБА лиге између Будућности и Партизана.

21.10.2012. Спортски журнал

На крају загревања, навијачи црногорске екипе, смештени иза једног од кошева, улетели су на паркет са намером да се обрачунају са присталицама црно–белих који су били смештени на супротном делу трибина.

ФОТО: http://www.vijesti.me

Полетеле су столице, бакље и шипке, чули су се топовски удари, а на срећу брзо је интервенисала полиција, потиснувши домаће навијаче чиме су спречене, можда и трагичне последице.

Ипак, слика је била језива, а занимљиво је да кошаркаши Партизана нису у том тренутку напустили паркет већ десетак минута касније када су органи реда почели да празне део трибине где су биле смештене гостујуће присталице.

Полиција се није зауставила на томе, већ је почела и Варваре да тера из хале. Они су се у стампеду ка излазу сукобили са органима реда и бацили неколико бакљи. У том тренутку су и домаћи играчи напустили паркет.

Како преносе “Вијести”, лакше повреде је задобило шест навијача и три полицајаца, којима је помоћ указана у Ургентном центру Клиничког центра Црне Горе.

Нереди су били настављени и ван „Мораче“, где су поломљена стакла на полицијском и на још неколико возила на оближњем паркингу.

Упркос хаосу који завладао, делегат је одлучио да се меч, ипак, одржи.

 

ФОТО ФБР:  Туча навијача Будућности и Партизана
Велики инциденти десили су се у дворани подгоричкој дворани „Морача“ пре почетка утакмице 5. кола регионалне Јадранске лиге између Будућности и Партизана.