Други пишу

Монструозно: Србе на Косову и Метохији су бацали у бунаре са змијама!


Милован Дрецун: „Постоји још сведока у случају трговини органима. Сведок је видео мучења Срба!“

Бруно Векарић: Немамо такву информацију.

18.10.2012. СМЕДИА

Постоји још сведока који су видели мучење Срба на Косову, сазнаје С медиа портал. Како нам је потврдио Милован Дрецун, председник скупштинског Одбора за Косово и Метохију, тај сведок је видео како су Србе бацали у бунар!

-Јединица Еулекса за ратне злочине пронашла је сведоке који имају много тога да кажу – каже Дрецун за С медиа портал.

Постоји сведок из села чије име нећу помињати, а који је говорио о такозваном ’сувом бунару’. Србима су везивали ноге и спуштали их наглавачке у тај бунар на чијем су дну биле змије, како би умрли у најтежим мукама! Србија би морала да уради нешто како би стекла поверење тих сведока.

Милован Дрецун критикује рад Тужилаштва за ратне злочине Србије и сматра се цео процес одвија споро.

-Постоје структуре изван Србије које би све да заташкају, како би Хашим Тачи био ослобођен сваке сумње. Са друге стране, сматрам да ни наше Тужилаштво није урадило довољно да би злочини над Србима и Албанцима били доказани. Нису искористили могућност да дођу до сведока, Албанаца, који су спремни да говоре о томе. Чак и кад су успели да дођу до њих, нису урадили довољно да им пруже заштиту!

 

Векарић: Не знамо за тог сведока, нека нам државни органи доставе доказе

 

Ипак, заменик тужиоца за ратне злочине Бруно Векарић каже за С медиа портал да они немају информација о сведоку о којем Дрецун прича.

-Нама то нико није презентовао. Било би добро да државни органи то нама доставе, ако тако нешто постоји. Ми не знамо за сведока којег помиње Дрецун.

Векарић за С медиа портал није могао да прецизира о чему је било речи на састанку са тужиоцем ЕУ Клинтом Вилијамсом који је боравио у Београду.

-Не могу да говорим шта се дешава у овом предмету. Могу само да кажем да је састанак био изузетно успешан и да смо се договорили о наредним корацима. Имамо нове информације и радимо у три колосека у овом предмету.

Ј.К. – Д.М.

 ***********************

ФБР ДОДАТАК: извор pogledi.rs, Википедија

Масакр у Клечки
локација Клечка, Косово и Метохија
датум јул 1998.
врста напада стрељање, кремирање
погинуло 22
починиоци ОВК

Масакр у Клечки био је масовно убиство 22 цивила српске националности у близини села Клечка, током јула 1998. које је Ослободилачка војска Косова киднаповала, ликвидирала стрељањем а касније и спалила. Ово је био један од најтежих злочина које је починила ОВК пре и током рата на Косову и Метохији.


Село Клечка , 27. август 1998.

Српска полиција открила је кремациону пећ у фабрици креча, коришђену за спаљивање убијених Срба. У Клечки се налазила и база терористичке ОВК, са центром за обуку и складиштем муниције. Заробљени ОВК терористи из Малишева, Лиан и Беким Мазреку, у изјави су навели да је у Клечки током јула 1998. заробљено, убијено и спаљено 22 српских цивила. Цивили су извођени пре стрељачки одред и убијани, а кремациона пећ је коришћена у нади да ће висока температура уништити доказе. Међутим, у пећи је остало неколико делимично спаљених тела.
У Клечки су откривена тела 22 српска цивила.

Кремациона пећ у Клечки
Cremation oven in Klecka village

Масакрирано тело пронађено у кампу ОВК у Клечки
Massacred body found in
KLA camp in Klecka

1 reply »