ДЕШАВА СЕ...

Дачић: Нема преговора док се пуца


СРНА: Нови оружани напади на Космету

Непознати починиоци отворили су у два одвојена напада ватру на полицијски пункт у селу Добросин, као и на пешачку патролу Жандармерије, на административној линији Србије са Косовом.

Непознати нападачи отворили су ватру на пешачку патролу Жандармерије, у реону Мачје стене, општина Подујево.
У нападу, који се десио у недељу 7. октобра, нема повређених, а ватра је отворена из аутоматског оружја.
Та локација је обезбеђена, обавештени су дежурни судија и тужилац и током дана би требало да изврше увиђај – јавља РТС.
Непознати нападачи отворили су ватру и на полицијски пункт у селу Добросин, у општини Бујановац, али ни у том нападу није било повређених – потврђено је у МУП-у Србије.
Полицијски пункт, смештен око 100 метара од административне линије са Косовом и Метохијом, у мају и јуну ове године био је два пута мета албанских терориста.

09.10.2012. БЕТА

Српски премијер и министар унутрашњих послова Ивица Дачић рекао је данас у Врању да не бежи од одговорности када је у питању наставак преговора са Приштином, али да је битно одредити шта је циљ тог дијалога, шта се њиме жели постићи и да ли има нових услова.

Дачић: Преузећу одговорност за преговоре са Приштином

Дачић је, коментаришући најаву председника Србије Томислава Николића да ће га предложити да буде на челу преговарачког тима са Приштином, рекао да још није дефинисана одлука о наставку дијалога нити ко ће у томе учествовати, али да је битно да се постигне сагласност шта се тим дијалогом жели постићи.

„И у предизборној кампањи сам говорио да ћу преузети одговорност, па неће ваљда у разговору са Кетрин Ештон учествовати државни службеници. Али, морамо да знамо какве разговоре водимо, са којим циљем и да ли су сви (у Влади Србије) око тога сагласни“, казао је Дачић.

Премијер је навео да је Србија опредељена за мирно решавање проблема и да су у дијалогу са Приштином од 1999. године учествовали многи политичари из Србије.

„Али, док ми говоримо о дијалогу овде се, на пункту Добросин, пуца на полицију, ти напади долазе са територије Косова и Метохије где наши истражни органи не могу да пређу, а нико никада није утврдио ко их је починио“, рекао је Дачић.

Председник владе је прецизирао да је на полицијски пункт у селу Добросин у општини Бујановац, уз административну линију са Косовом и Метохијом, рано јутрос пуцано, да у нападу није било повређених, али да су оштећена два путничка аутомобила.

Дачић је најавио да ће до краја године бити спроведен читав низ промена у полицијским управама широм Србије и да очекује да ће тада бити именован и нови начелник Полицијске управе Ниш, а да се он залаже „да ту буде доведен неко са стране“.

 

2 replies »

 1. Што ми иду на живце формулације као „административна линија Србије са Косовом“. Аутоматско признање Косова као територије изван Србије. Умјесто да каже само „административна линија покрајине Косово“. Како смо само наивни и блесави.

  Свиђа ми се

 2. Знам да ово што ћу сада да вас питам, НЕМА ВЕЗЕ СА ОВОМ ВЕШЋУ и упућено је новинарима са ФБР, шта је са господином Алексићем, правим патриотом и Србином, који изгину, да свима нама објасни шта нам раде!
  Нека му Бог подари мудрост и стрпљење да са фукарама, ако Бог да уз нашу помоћ, изађе на крај!
  Доћи ће и тај дан, ја сам сигурна!
  НЕКА НАМ ЈЕ ДРАГИ БОГ НА ПОМОЋИ!

  Свиђа ми се