ИСТОРИЈА

Бивши мајор ЈНА, некадашњи ловац на четнике тврди – Ознин Калабић је фалсификат!


Ознин Калабић је фалсификат

07.10.2012 – 18:59:46
Покрет српских четника Равне Горе

Лажни Калабић

Бивши мајор ЈНА и припадник КНОЈ, И. Б. потврђује теорију историчара Милослава Самарџића да је Ознин Никола Калабић фалсификат. Калабић није преживео Дражино хапшење!

БРАДАТИ Никола Калабић који на чувеној фотографији из 1946. позира са припадницима Озне који су ухапсили Дражу Михаиловића није прави командант Горске гарде, већ његов двојник кога је креирала Титова тајна служба. Ово тврди пензионисани мајор И. Б. (85), некадашњи припадник јединица КНОЈ (Корпус народне одбране Југославије), партизанских специјалаца чији је задатак био лов на четнике, усташе, балисте и шпијуне.

Мајор И. Б. се „Новостима“ јавио после текста у коме историчар Равногорског покрета Милослав Самарџић доказује да је Озна 1946. смислила обману с лажним Калабићем на фотографијама, које су постале крунски доказ да је командант Горске гарде издао генерала Михаиловића.

– Брадоња на фотографијама Озне није Калабић, он је био кршан за разлику од четника на фотографији Озне – каже стари ловац на четнике И. Б., који не жели да му буде објављено пуно име због могућих непријатности.

– За Калабића се последњи пут чуло око светог Јована, у јануару 1946. кад је убио председника Народног фронта у једном селу близу Равне горе. Од тада га више нисмо тражили, нити га је ико помињао. Ако је Калабић одвео Озну до Драже, он је одмах био ликвидиран да не би побегао.

Наш саговорник наглашава да мотив његове исповести „Новостима“ није рехабилитација четника који су 1941. његовог оца, партизана, предали у руке Немцима а ови га после стрељали.

– Јавио сам се да потврдим успех Ознине обмане – каже И. Б. – То су били опасни људи. Они су били организатори свих акција лова на четнике које је изводио КНОЈ. Знали су и пре 1946. где је Дража, али нису хтели да га убију, желели су га живог.

ГОРКИ ПОДСМЕХ

СТАРИ кнојевац каже да преживљава понижења каква је и сам приређивао ратницима из Првог светског рата.

– Ми, балавци с оружјем, подсмевали смо се Солунцима да су бежали из Србије, а да је ми ослобађамо. Осећали смо се моћно, мислили смо да нас се плаше. Сад схватам како су нас сажаљиво гледали. Под старе дане доживео сам исте подсмехе.

Стари кнојевац каже да је у марту 1946. био на положају у реону Вишеграда, који је био опасан вишеструким обручем јединица КНОЈ.

– Шушкало се да је лоциран Дража, а једне ноћи смо чули кратко пушкарање – каже И. Б. – Ујутро су нам официри рекли да је Дража поново побегао, а ми смо се љутили и чудили како му је то успело крај две дивизије војске.

Међутим, кад се његова јединица спустила у Ужице прочуло се да је Михаиловић ипак ухваћен током ноћи и тајно одведен у Београд.

– Американци су после писали да је Озна преварили Дражу тако што су се њени људи прерушили у Енглезе и одвели га у авион – каже И. Б. – Може бити, Озна је имала и енглеске униформе.

Наш саговорник каже да је причу о ликвидацији Михаиловића чуо од његовог егзекутора у пролеће 1947. године, на курсу за 200 најперспективнијих подофицира КНОЈ у Београду.

– Био је то кршан човек, с неким нагласком преко Дрине – каже И. Б. – Прислушкивао сам његов разговор са старим борцима којим је описивао како га је с још једним другом убио одмах испред окружног затвора. Затим је Крцун довео групу заробљеника који су тело умотали у ћебе и убацили леш у возило, које је он лично одвезао.

Међу кнојевцима су кружиле разне приче о томе где је Крцун однео Михаиловићев леш.

– Сигуран сам да га није сахранио у Београду – сматра И. Б. – Прво се причало да је Михаиловићев леш спаљен у пећи електране у Црљенима, а касније да га је Крцун ипак сахранио негде у близини, јер га је поштовао као официра из Првог светског рата. Ова прича појавила се у време кад је Крцун погинуо на Ибарској магистрали, баш у близини Црљена.

Стари ловац на четнике на крају је из гомиле папира извадио стару црно-белу фотографију, на којој је снимљена велика група младих војника на степеницама споменика Незнаном јунаку на Авали.

– Ово смо ми кнојевци, сликали смо се 1947. после курса у Београду. На слици је и егзекутор Драже Михаиловића. Он је једини с курса изашао као официр – каже И. Б.

________________
http://www.pscrg.com/arhiva.php?id=205&eot=87108f66-2543fc6a-1becab&enc=1&aws=2e0e1c0f-0da0-bbdb-b6&sync=3d6bd-c1f&raw=253129b45a1051d028c048675c32942b

8 replies »

 1. Да није мало претеривања? Тито је био нечији „двојник“ па сада и неки други морају бити двојници. И какве везе има Бог с антифашистичком борбом. И ти четници су се борили за повратак краљевине Југославије, у којој би Хрватска опет добила бановину (тј велику Хрватску као НДХ скоро) а под краљем би се наставило (тј до 45-е већ је скоро завршено) асимилирање Срба католика у новохрвате. Сад ви можете још веровати у мит о великом српству ових или оних али то једноставно није случај. Тај мит постоји због супарништва с партизанима. А ниједан Србин који убија друге Србе не може бити добар Србин. И мислим да је тиме историјска дебата практично завршена.

  Свиђа ми се

 2. Нешто ми се чини да се круг око Дражиних посмртним остатака затвара и сужава. Имам утисак да тај податак виси у ваздуху и само га скинути и објелоданити. Ови свједоци то знају, него, обилазе око тога као мачак око врућег млијека.

  Свиђа ми се

 3. Не замајавајте више народ. Дража и Тито су били на истом задатку. Разлог зашто се не могу наћи Дражине кости је тај што је он после суђења доживео лепу старост у Москви. Како нам се лепо смеју Ционисти. Иста ствар је и са Милошевићем. Народе, престани више да тражиш и верујеш у вође. Не требају нама вође већ слога и памет. Докле год ти буду требале вође пролазићеш овако. Није то случај само код нас. Образуј се народе и мисли својом главом икажи више себи: не дозвољавам да ми медиокритети вређају интелигенцију. Ма нема ништа од нас. Све је узалуд.

  Свиђа ми се

  • Страиња, сви имамо право на своје мишљење, па тако и ви. Али молим вас, немојте нам сервирати неке ваше тезе без аргумената. Исто тако немојте поистовјећивати ђенерала Дражу и тита. Ђенерал је служио Богу и роду (доказано), овај други непомјанику (такође доказано).

   Свиђа ми се

  • Хајде Страхиња већ једанпут одведи нас до Дражиних костију па да се и то заврши. Не требају нам небулозе него аргументи. Тито и Дража. Не иду заједно бабе и жабе, како каже народна, ако су њих двојица срађивали за странце што су ратовали међусобно партизани и четници више него ли против непријатеља. Слажем се да су стране агентуре мутиле као и сада на овим просторима. Слажем се да се опаметимо. Бар када је броз у питању видим да се бистри у главама Срба истина.

   Свиђа ми се

  • + б. Никола, имаш у ФБЦрепортеру у садржају по ауторима и категоријама, јутјубу… опрости ако касним, свако добро желим. +

   Свиђа ми се

 4. + Погледајте, забрањени филм, Бадње вече 1943 г. ? Па се и сами уверите ко “ још “ влада Србијом СЛОБОДНОМ ? Један филм никад приказан Зашто и коме то смета сада ? Сви све знамо али ипак нека “ наше “ верзије…+

  Свиђа ми се