Анализа

НЕ ТРЕБАЈУ ЊИМА МАЈИЦЕ, ЊИМА ЈЕ СРБИЈА У СРЦУ!


Око 200 деце са КиМ посетило Скупштину Србије

Око 200 дечака и девојчица са Косова и Метохије обишло је Скупштину Србије у Београду у оквиру манифестација „Дечија недеља“ и „Радост Европе“.

06. 10. 2012. ФБР, Бета, фото: Бета

Децу су у парламенту дочекали председник Скупштине Србије Небојша Стефановић и шеф Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Александар Вулин.

Напомена: Коментари СРБског ФБРепортера на текст написани су светло плавом бојом

Стефановић је рекао да данашњи долазак деце с Косова представља прилику да се парламент представи као институција која жели да покаже да ће једнако водити рачуна о сваком свом грађанину на територији Србије.
(Долазак деце са Косова и Метохије, која не знају шта је то слобода, је, дакле за Стефановића одличан повод да се скупштина за јавност (лажно) „представи“ како брине за њих – иако то уистину не чини! Јер да чини, Боркови назови споразуми би из момента били одбачени као противуставни а сваки даљи преговор са шиптарским сепаратистима би био замрзнут.)

„Драго ми је да су они наши гости и да су могли да чују од нас да се дивимо њима и њиховим родитељима који су данас чувари традиције Србије“, рекао је Стефановић и најавио да ће се одржати још манифестација у оквиру „Дечје недеље“ и истакао да је неопходна брига о сваком детету.
(И нека дечица са Косова И МЕТОХИЈЕ (да ли је председник Скупштине заборавио пун назив јужне србске покрајине?) добро запамте то што  су чула… јер  ништа више од празних речи од њега неће добити… )

Како је навео, сваком детету мора да се омогући право на сигурну будућност, квалитетно школовање и здравствену заштиту.
(Лепо… А то се вероватно постиже имплементацијом „постигнутих споразума“ и гашењем србских институција? Или се то постиже претварањем административних прелаза у царинске прелазе између Србије и Косова репубљик? Или је председник Скупштине можда мислио на „сигурну будућност“, школовање и здравствену заштиту у оквиру шиптарске квазидржаве???)

Деца су добила поклоне и мајице на којима пише „Моја Србија“. Вулин је поручио деци да поносно носе мајице када стигну на Косово и Метохију, и додао да су оне израз захвалности према њима и њиховим родитељима.
(Вулин би требало да зна да осим на северу Косова и Метохије, та деца нигде не смеју да проговоре србски, а камоли да носе мајице које их аутоматски претварају у мету за одстрел! А напали би их исти они са којима Вулин&company желе да седну за преговарачки сто! Немој да мислиш Вулине да овој деци требају мајице да би знала која је њихова држава! То што пише на мајици, ова деца носе записано у срцу!  И то је „натпис“ који не бледи! Ваљда је зато ТО србско срце толико на цени…)

„Воли вас Србија и мисли на вас, а то знају и ваши родитељи“, рекао је Вулин деци и поручио да их Србија неће изневерити.
(… ЗНАЈУ РОДИТЕЉИ НА БАРИКАДАМА КОЛИКО СУ МНОГИ ПРЕ И ОНИ ДАНАС МИСЛИЛИ О ЊИМА, И ОНИ ПРЕКО ИБРА, И ОНИ КОЈИ СУ ИЗГУБИЛИ СВОЈЕ НАЈМИЛИЈЕ, И ОНИ КОЈИ НЕ МОГУ ДА СЕ ВРАТЕ СВОЈИМ КУЋАМА… СВИ ОНИ ЗНАЈУ КОЛИКО ИХ СРБИЈА ВОЛИ И МИСЛИ НА ЊИХ…
ех, испричао деци и из истих стопа отишао на састанак радне групе за примену техничког протокола о интегрисаној контроли административне линије… Само још деца могу да поверују у овакве приче… остали не!)

1 reply »