ГЕОПОЛИТИКА

Борис Алексић: „Патриотска пљачка“ у режији Сорошеве мафије


У јеку притисака на Србију да се што пре и заувек одрекне Косова и Метохије, на РТВ Б92, познатом вашингтонском медијском бомбардеру, емитован је кратки серијал под називом „Патриотска пљачка“.1 Прозападна медијска артиљерија је добила задатак да утиче на српско јавно мњење, на тај начин што ће свеукупну финансијску помоћ јужној покрајини представити као криминал. „Патриотска пљачка“ је лансирана у ишчекивању преговора Београда и привремених институција на КиМ, као и извештаја Европске комисије о Србији, чији су представници отворено предочили српским властима да морају одустати од борбе за територијални интегритет земље, уколико жели у ЕУ.2 Б92 је утрошио огромна стредства у производњу и пласман своје пропагандне емисије, међутим њихова аргументација је потпуно подбацила.

06.10.2012. Фонд стратешке културе

Аутори „Патриотске пљачке“ као кључни аргуменат наводе да је због неплаћања пореза (ПДВ-а) на робу која је испоручивана на Косово и Метохију, буџет Србије оштећен за 300 милиона евра.3 Подсетимо се да је Влада Војислава Коштунице као вид помоћи преосталом српском народу још 2005. године донела уредбу којом је укинула плаћање ове врсте пореза на робу која је одлазила пут јужне српске покрајине. Влада Мирка Цветковића је пред крај мандата делимично укинула Уредбу и вратила ПДВ за већи део те робе. На тај начин ДС је покушала да изврши притисак на Србе који живе на окупираној територији у гетима окружени бодљиваком жицом, како не би пркосили фактичком признању независности КиМ и преговорима у које се упустио Тадићев режим.

Б92 без трунке срама, ослобађање од пореза робе која се шаље на Косово и Метохију назива пљачком! Све то у ситуацији у којој се Срби у јужној покрајини боре за опстанак. Та врста помоћи Београда је допринела томе да се на овој територији рађа највећи број српске деце, што представља сметњу за шиптарске сепаратисте и њихове менторе из САД и ЕУ који желе да виде КиМ без Срба. Аутори „Патриотске пљачке“ су намерно „заборавили“ да помену чињеницу по којој само 500 предузећа у Србији, највећих дужника по основу пореза и доприноса дугују милијарде евра држави и запосленима!4 При том „рупа“ у ПИО фонду је одавно пробила црту од 10 милијарди евра!

Такође, Б92 намерно губи из вида чињеницу да су највећу штету буџету Србије нанели ДОС и ДС, фанатичним наметањем модела европских интеграција. Власт ДС-а предвођена Борисом Тадићем и Мирком Цветковићем задуживала је Србију за 4,7 милиона евра дневно, да би тај износ задужења за три и по године укупно достигао невероватних 5,7 милијарди евра, што представља рекордну задуженост у историји!5 Све то на путу Србије у ЕУ.

Корупција и криминал нису страни ни медију Б92, јер је управо и преко њихових рачуна стизао новац за обарање Слободана Милошевића што је пореске обвезнике у САД за само три године коштало укупно 75 милиона америчких долара.6 Колико је тог новца завршило у приватним џеповима?

Б92 се није определио да направи ТВ серијал о трговини људским органима отетих и киднапованих Срба, транспорту наркотика из Авганистана на КиМ под контролом НАТО пакта, који угрожавају младе људе у целој Европи, или крађи српског рудног блага. Овакво понашање Б92 је логично јер тај медиј не добија новац од Сороша да би Србе представљао као људе (једнаке другима) већ напротив да би их сатанизовао у складу са размишљањима творца Фонда за отворено друштво, који је својевремено потписао петицију за бомбардовање Србије. Власничка структура РТВ Б92 је дуго била вешто скривена. Према извештају Верице Бараћ која је водила Савет за борбу против корупције, власник РТВ Б92 је било предузеће „Астонко“ регистровано у Србији, чији је власник истоимено предузеће са Кипра за које не постоје подаци о власничкој структури.7 Дакле неко се својски потрудио да власничка структура РТВ Б92 остане непозната што је довело до сумње да је прекршен члан 99. Закона о радиодифузији.8 Иначе Србија има озбиљан проблем са нејасном власничком структуром водећих и најутицајнијих медија што је Савет за борбу против корупције утврдио у свом извештају.

Међутим најутицајнији власник РТВ Б92 не представља непознаницу. Преко фирме „MDLF inc.“ Џорџ Сорош утиче на овај медиј.9 Један од оснивача „MDLF inc.“ је Фонд за отворено друштво чији је творац и председник Сорош.10

Џорџ Сорош је у својевремено био сарадник нациста, нарко-трговца Роберта Вескоа, и барона Едмонда де Ротшилда и бавио се различитим пословима, од разарања националних валута, преко пропагирања еутаназије, до финансирања међународних кампања за легализацију дроге и уништавања источноевропских и балканских држава, као и држава Трећег света.11 Сорош је позивао 1999. године на убијање грађана Србије док је преко Међународне кризне групе коју финансира водио жестоку кампању за признање независности Косова и Метохије и сатанизацију Срба. Просто је невероватно да се једном таквом злочинцу дозвољава да има удео у српским медијима.

У светлу свега наведеног потпуно је јасно због чега Б92 трује грађане антисрпском пропагандом форсирајући приче о наводним српским злочинима, „мрачним деведесетим“, промовишући Хашки трибунал, НАТО и ЕУ, а извргавајући руглу патриотизам, СПЦ и преживели народ на КиМ. Овај медиј са националном фреквенцијом је преносник порука човека који мрзи и који се посветио разбијању српске нације и свођењу Србије на предкумановске границе. Најурити Сороша и сличне из српских медија није само важан национални задатак већ и цивилизацијски стандард.

 

1 http://www.b92.net/insajder/aktuelno-vesti.php?yyyy=2012&mm=9&dd=24&nav_id=645734&start=10

2 http://www.politika.rs/rubrike/Politika/Evropska-komisija-Datum-pregovora-ostaje-vezan-za-Kosovo.sr.html

3 3http://www.b92.net/insajder/arhiva/arhiva.php?nav_category=1478&yyyy=2012&mm=09&nav_id=645825

4 http://www.novosti.rs/vesti/naslovna/aktuelno.239.html:389620-Firme-duguju-po-radniku-14000-evra

5 http://www.blic.rs/Vesti/Ekonomija/305128/Cvetkovic-zaduzio-drzavu-vise-nego-svi-premijeri-za-20-godina

6 http://emperors-clothes.com/articles/szamuely/willthe.htm

7 Види: Корупција, власт, држава, Део 3, приредила Верица Бараћ, Савет за борбу против корупције, 2011, Београд.

8 Исто.

9 http://www.b92.net/o_nama/vlasnistvo.html

10 http://www.mdlf.org/en/main/about/44/Funders-and-lenders.htm

11 О Џорџу Сорошу види студију Владимира Димитријевића: Џорџ Сорош – Велики мешетар свију хуља. (http://www.pecat.co.rs/2010/08/dzordz-soros/)

*http://srb.fondsk.ru/news/2012/10/06/patriotska-plachka-u-rezhiii-sorosheve-mafiie.html

3 replies »

  1. + Масони опет и опет масони… Пирамиде и пирамидице на њиховој „двојке“… Стара власт, нова… на жалост и поједини Црнорисци-паполози.., зарад парица, нама -шангарепица. Замајавају народ трицама и игрицама…? Свака похвала појединцима, даће БОГ да се срби : оБоже, сложе, и умноже. +

    Свиђа ми се