ВЕРА

Јеромонах Харалампије: Духовни геноцид над Србијом


05.10.2012. ФБР Предраг Поповић

ДУХОВНИ ГЕНОЦИД НАД СРБИЈОМ

Икона Всех святых
ПРАВОСЛАВИЕ.RU

Притиснут тугом и болом, због духовног геноцида, који из дана у дан бива све гори и трагичнији над мојим народом одлучих се да подигнем вапајући глас молбе мом србском народу.

Србине брате теби се обраћам са једним обичним једноставним питањем, где су ти очи? Зар не видиш шта ти се дешава. Није ваљда да си и физички и духовно постао слеп. Зар не видиш шта ти раде? Да ли не видиш да те и духовно и физички осиромашују, осакаћују, обогаљују, уништавају, убијају, истребљују? Једном речју своде те на ниво безсловесности и ти не само што ћутиш и ништа не предузимаш него им шта више, на овај или онај начин, свесно или не свесно и помажеш.

Србине брате, обраћам ти се са брате, јер би требало да смо браћа и у Господу Христу, што значи духовно а и по националности смо ваљда Срби.

Теби се обраћам јер сам део тебе. Све оно што притешњује тебе, притешњује и мене.

Свака твоја патња је и моја патња, сваки твој бол је и мој бол. Свака твоја рана је и моја рана, свака твоја трагедија је и моја трагедија. Можда то више ја осећам као монах православни него ти. Можда су ми чула мало истанчанија од твојих па то ме више боли, боли до неиздрживости.

 

Србине брате кажем и духовно и физички нестајеш. Убијају те истребљују те.

Духовно те обогаљују, унаказују, демонизују, кидајући вековну; или боље рећи твоју исконску везу са јединим твојим Пријатељем, кога имаш, са јединим твојим Спаситељем Свељубљеним Господом Христом. Одвајају те на тај начин што ти уништавају веру; не било коју веру већ једну једину истинску и животворну Свету православну. Уништавају ти је кроз свејерес екуменизма, одвајајући те од Господа Бога и приводећи те не Христу него антихристу коме и сами служе. Ти више немаш једну свету саборну и апостолску цркву онакву какву ти је оставио Свети Сава. Ти више ниси Христов, а ако ниси Христов онда зна се чији си. Епископи који те духовно воде уместо Божјег благослова своде на тебе свеправедни гнев Божији на тебе. По речима самог Господа Исуса Христа да ће се свака хула човеку опростити, чак и хула на Сина Човечјега осим хула на Духа Светога. А шта је свејерес екуменизма осим хула на Духа Светога. Где су изменили и само учење које је Духом Светим предато цркви на чување. Све је измењено и догматика Аве Јустина Поповића избачена из богословија. Номоканон Светог Саве забрањен, продаван је од руке до руке илегално. Каквог апсурда и какве трагедије. Србине брате твоја вера није онаква какву ти је Господ Духом Светим преко Светог Саве предао.

Каква ти је просвета. школство, па и то је веома битно. Ава Јустин каже: авај више нема ни просвете. Просвета без светости Христове у себи шта је ако не проклество.

Све што није од Бога знамо од кога је. По речима једног мога пријатеља, доктора и професора са једног од новосадских факултета, који каже да од како је прихваћена Болоњска декларација то је трагедија и од од школсрва као и од самих студената који су жртве таквог система образовања.

Но ни то није крај `ајд да видимо каква нам је свест о култури, ако уопште данас и знамо шта то беше култура. Рећи ћу само податак веома трагичан да трагичнији не може бити: филм Маје Милош,то духовно посрнуће и саме ње као режисера те трагедије као и свих који су актери те безсрамности и извитоперености као и оних који су такво нешто уопште и дозволи показати нашој омладини. А које није ништа друго до демонски отров за нашу омладину.

Нажалост наш пут у беспуће, у понор је још дубљи. Наш суноврат и пут у пакао је још дубљи и безсрамнији. Србијом завладаше духовно посрнуле особе педери и лезбејке. Сами отпавши од Христа и Његове благодати и прихвативши оно што је најгоре ту бестидност и тај срам духовне и телесне извитоперености, не само што на себе навлаче свеправедни гнев Божији и проклество него прљају и ваздух и земљу. Што морају јавно да рекалмирају и показују ту своју изопаченост а да намећу то онима нормалнима којима то смета и ми дозвољавајући им да то раде значи постајемо њихове жртве. Они се над нама иживљавају. Обесвећују наше божанске вредности, газе наше људско достојанство. А као врхунац њиховог демонског изопачења је и ова страшна изложба која се догодила у Београду. Авај шта је ово? Шта нам се ово дешава. О има ли уопште више иоле нормалнога верника православца, има ли нормалног Србина коме ово не смета. Србине, исмејавају ти оно најсветије Господа и спаситеља. Исмејавају ти Бога. Авај каквог проклетства и за тебе и за твоје потомке. Какве трагедије. Где је интелигенција, где је црква, где су епископи, где је народ, где је власт није ваљда да им тај демонизам одговара. Ах, трагедије и срамоте. Авај мени од бола, не ово не могу да поднесем. Не ово не може иоле нормалан човеков ум да поднесе. Па људи моји ово је издаја, велеиздаја, ово је капитулација пред демонски надахнутом руљом која је овим чином бацила Србију на колена, у загрљај сатани. Србине ако ти се више уопште и могу тако обратити јер више то и ниси чим си ово дозволио, зар не чујеш јецај на небу у твојој Небеској Србији. Јецај светитеља јецај анђела. Сузе светитеља сузе Пресвете Богородице. Зар не видите ране Христове које сте му ви направили. Да обраћам се свима који не спречисте да се ово догоди.

Крв Христова данас се проли по земљи Србији. Свуда црвенило од крви. Срби пристали сте да постенете саучесници хуле на Христа и на Духа Светога. Постали сте убице Христове. Некада света земља Србија, Србија Светог Саве постаде данас земља проклетства…

Да ли не видиш шта ти све раде? Како те посрамљују, као што напред покушах да ти укажем. Тако ти и бришу свест и ко си и шта си. Ти си био, док си био уз Христа, Христов, Божији. А сада дал` не видиш твој пад је раван паду сатанином….

Јеромонах Харалампије

5 replies »

 1. Уместо Богочовека, створили сте човекобога. Роботизовану јединку, прост број у пребројаној маси. Поданика безбожничке масе , лишеног осећања, одметнутог од части и корена, одрођеног и од рођене деце. Држећи се зубима за вадух, они су излуђени, дрогирани, изопачени и у продужетку врсте. Венчавате међу собом по два мушкарца и по две жене и то је света тајна брака ваше секте.
  Два основна процеса обележавају данас вашу суштину Европе: одричете се основа византијске културе и одричете се хришћанства. Ви сте и Богу пљунули у лице! Зато данас разапињете Србију као Христа. По свом обрасцу намећете свој лик другима, вршећи преврате у политици, економији, друштву и уметности. Свако одбијање „тих добрих услуга“ кажњавате брутално: „Ето, зар жртва није бесмислена?!“

  Свиђа ми се

 2. И да знају сви обични Срби по овој поруци јеромонаховој заиста прави свој положај, немоћни су поред власти који су дозволили легализацију наказних покрета. Ову поруку треба да прочитају властодршци, ако имају имало поштеног у себи да се постиде.

  Свиђа ми се

 3. ZNACI: podelili i UZELI PARE!? ЛГБТ-активисти зарадили преко 100.000 евра на забрањеној паради !
  Отказивање геј-параде отворило је питање шта ће бити са новцем који су организатори добили на име њеног одржавања.

  Док из „Београд Прајда 2012.“ тврде да су од норвешке, немачке и холандске амбасаде добили укупно 39.000 евра за свих седам дана манифестације, извори „Ало!“ тврде да сума која им је донирана премашује 100.000 евра!

  Један познати геј-активиста, који је инсистирао на анонимности, тврди да су организатори геј-параде само од немачке амбасаде добили 40.000 евра, док су Американци, тврди, на конто „Прајда“ уплатили чак 80.000 долара.

  – Поуздано знам да су им Немци дали 40.000 евра, од америчке амбасаде и агенције за међународни развој УСАИД добили су 30.000 долара. Амерички Институт за одрживе заједнице им је још летос донирао 50.000 долара, а знам и да је било финансијске подршке и од Холандије, Норвешке и Шведске – тврди саговорник листа „Ало!“.

  ( Србел.нет, Ало )
  http://srbin.info/2012/10/%D0%BB%D0%B3%D0%B1%D1%82-%D0%B0%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B7%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BA%D0%BE-100-000-%D0%B5%D0%B2%D1%80%D0%B0-%D0%BD/

  Свиђа ми се

 4. Браћо, требало би да сте просвећени, а то значи да сте до сада сазнали да Космос функционише на андрогинској глупости. То је Исус Христ покушавао да нам каже али знате шта су му урадили. Разапели су га да би му нанели бол. Колико су били глупи његови мучитељи довољно говори то да бол не постоји. У овој години просветљења све ће доћи на своје. Не плашите се. Ако грешим нека ми Бог орпрости.

  Свиђа ми се

 5. Пред Србијом стоје само две опције.
  Опција нестанка и опција опстанка.
  Прва је извеснија и вероватнија.
  Припрема за њу не траје само последњих 20, него последњих 100 година.

  Почела је утапањем у Краљевину Југославију.
  И наставила се до данас.

  Власт настала после последњих избора није дисконтинуитет, него континуитет такве, по опстанак Србије, рђаве политике.
  Њена „патриотска“ амбалажа има улогу Тројанског коња.
  Укратко: нестанак је известан, опстанак условно могућ.

  Опстати као народ са државом, државом Србијом не морамо. Само можемо.
  И то Заокретом.

  Ако се неко пита ко може да води и изведе тај Заокрет, а себе не сматра кадрим, одговор је : то може аутор Опције опстанка, простије речено: ја.

  Ко за себе мисли да је кадар, нека каже, да се зна.

  Јер као што стоји у Јеванђељу: „Нико не пали свећу да је поклопи лонцем, него да виде светлост, који улазе“.
  http://teodor.rs/ili-zaokret-ili-nestanak/

  Свиђа ми се