Америка

Правда – Нова сазања о антисрпској пропаганди Њујорк тајмса (ВИДЕО)


Нова сазања о медијским манипулацијама Њујорк тајмса (ВИДЕО)

ИЗВОР: ПРАВДА
4. октобар 2012, 02:41

БЕОГРАД – На Фејсбуку се појавио човек под именом Карл Хаудбург који је за врло кратко време постао звезда ове друштвене мреже. Хаудбург је изнео нове податке о манипулацији светских медија у вези са Србијом. Хаудбург је француски држављанин и живи у Београду.

Хаудбург је дошао до података о новинару „Њујорк тајмса“ Данијелу Симпсону који је у свом интервју за америчку телевизију, а који је пренла „ТВ Раша тудеј“, изнео детаље како је вршена медијска манипулација над Србијом и како је њему сугерисано „у ком светлу треба да прикаже Србе“.

Хаудбург, који је објавио ове податке, јавио се редакцији Правде и ускоро ће о томе више говорити.

Данијел Симпсон је бивши дописник Њујорк тајмса из Србије. Његов посао је био „да  испита да ли  се Срби слажу са тиме да су лоши момци” –  говори на снимку.

–  Није требало да извештавам како људи мисле, већ да објавим како су западни планери  мислили да треба – говори Данијел у свом интервју.

Преносимо снимак интервуја, преузетог са „ТВ Раша тудеј“, са Данијелом Симпсоном, где он објашњава да је „Њујорк тајмс“ због својих циљева покушао да га натера да измишља вести.

Он је потврдио да је „Њујорк тајмс“ био оруђе у рукама САД у антисрпској пропаганди.

Хаудбург, који је дошао до ових података рекао је да ће се јавити редакцији Правде и да  ће у вези са свим тим, у интервју који нам је обећао, више говорити.

Карл Хаудбург је француски држављанин и са својом породицом живи Београду, а себе претставља као „српског амбасадора за свет“. Према сопственим речима, намера му је да промени лошу слику о Србима у свету.

Редакција Правде је до Хаудбурга и ове вести дошла захваљујући колегама са портала Србски  Фејсбукрепортер.

+++

Њујорк Тајмс је алат САД за антисрпску пропаганду!

Приредила редакција СРБског ФБРепортера
03.10.2012.

Даниел Симпсон је бивши дописник Њујорк Тајмса у Србији. Његов посао је био да испита да ли су се Срби сложили да су лоши момци,  „Ја нисам требао да извештавам о томе како људи размишљају, већ да објасним како су западни планери мислили да треба да мисле“ – рекао је он у свом чланку.

Погледајте интрвју са Даниелом Симпсоном где он објашњава да је Њујорк Тајмс покушао да га натера да извести да Срби планирају да Ираку продају оружје за масовно уништавање, (WМД) (а у ствари  то су били делови за авионе).  Он је потврдио да је Њујорк Тајмс био оруђе у рукама САД у антисрпској пропаганди.

_________________
Извори:
1. РТ
2. http://www.ambassador-serbia.com/2012/10/02/new-york-times-anti-serb-propaganda/#.UGwCvq4afa8

+++

1 reply »