Љиљана Јовановић

ТРОШКОВИ „ХЕМТРАЈЛС“ ПРОГРАМА СУ ОКО 5 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА ГОДИШЊЕ


Већ смо писали о ХААРП програму, о моргелонсима – неизлечивој болести која се на жалост појавила и у Србији, о биохемијском и тероризму помоћу модерних технологија које се примењују широм света ради „регулисања климатских промена“. Овај чланак је доказ да су они који су још средином 90-их година проглашени „теоретичарима завере“ јер су тврдили да се геоинжењеринг злоупотребљава на начин да се из авиона са већ познатим садржајем избацује и „хемија“ у атмосферу, били у праву.
Небо нема границе, тако ни људска глупост, али и зло које се овако ствара: према здрављу човека на планети и према природи уопште.
Питамо се да ли смо могли да избегнемо све што нам се догађа на ову тему и добијамо одговор одмах: НЕ, то ради неко коме је профит у мозгу и срцу (ако га уопште има) избрисао осећај за околину, природу и посебно за човека. Да је другачије не би се то догађало свим људима на планети, свакодневно… Али знамо шта је: ВЕОМА ОПАСАН ЕКСПЕРИМЕНТ КОЈИМ НА БАЗИ РАЗНИХ „НАУЧНИХ ПРОГРАМА“ НЕКО ВРШИ ГЕНОЦИД НАД ЧОВЕКОМ И ПРИРОДОМ, НАД ПЛАНЕТОМ ЗЕМЉОМ.
На сајту Infowars.com, у среду 5. септембра 2012. године, Паул Џозеф Вотсон (Paul Joseph Watson) објавио је нову студију којом је утврђено да специјално прилагођени авиони избацују честице у горње слојеве атмосфере. Веома је јасно и озбиљно, аргументовано питање до када ћемо, сви ми становници ове планете, трпети последице овог терористичког акта према нама и према природи? Као одговор се намеће – не зна се – вероватно до тренутка када сви оболимо од моргелонса и почнемо да се молимо Господу да нас води јер нам лека нема…

За СРБски ФБРепортер текст је превела Љиљана Јовановић и преносимо га у целости.

30.09.2012.  за ФБР приредила Биљана Диковић

Неки тврде да је програм хемијских проба,  “chemtrails” у току и да би трошкови били око 5 милијарди долара годишње. Ово је програм у  којем се у горњим слојевима атмосфере просипају честице којима се затамњује сунчева светлост у циљу заустављања глобалног загревања.

Закључак  Америчких научника  који су писали у  часопису “Environmental Research Letters” је да: авиони или ваздушни бродови  би могли да носе материје које имају затамњујући ефекат на сунчеву светлост, високо у атмосферу,  да их тамо распрскавају, у циљу смањења климатских промена, по цени која би била нижа од 5 милијарди долара годишње, а  како јавља Ројтерс (Reuters) ово је исплатив и остварљив програм.

Трошкови коришћења специјално прилагођених авиона за летење на тим висинама као и просипање сумпорних честица, процењени су на 1-2 милијаре долара годишње,  док би коришћење специјалних топова или ракета било скупље.

Сарадник Професор Џеј Апт са Карнегијевог Мелон Универзитета у Питсбургу, (Jay Apt of Carnegie Mellon University in Pittsburgh) изјавио је за Ројтерс, да би избацивање сумпора у атмосферу, довело до смањења сумпора у екосистему што би могло да доведе до даљег скока температуре па би процес морао да траје у недоглед.
Студија није успела да докаже да ли би овакав обиман геоинжењеринг пројекат био ефикасан, и какве би последице оставио на еко систем.
Најновија студија слична овој са Карнеги Института за науку, која се залаже да се горњи слојеви атмосфере прскају аерсолом, како би се “смањила за 20% количина сунчевих зрака који доспевају до земље” а што би “избледело плаветнило неба чинећи га магловито белим”, јавља Тhe New Scientist.

Знајући да наука  и технологија напредују годинама, пре него се јавност о томе обавести,  имамо разлог да верујемо да је овај програм геоинжењеринга,  заснован на распрскаванају честица у атмосферу,  већ увелико у току, пре свега као “хемијске пробе- chemtrails“ трагови,  што се виде у облику вештачких облака који сатима стоје на небу..

Научници сада признају да трагови иза авиона учествују у стварању “вештачких облака” којима се блокира Сунце. О овоме више нема говора.
Показало се да “теоретичари завере” које су исмевали због њихових тврдњи још половином 90-тих година, када су они тврдили да  “хемтраилс” у траговима  млазних авиона, који су дуго задржавају на небу формирајући вештачке облаке, садрже хемијска једињења, били у праву.

Кејт Шајн (Keith Shine, Reading University’s Professor) изјавила је за “Дејли мејл” (Тhe Daily Mail) да “облаци формирани од авионских гасова могу да се вуку сатима по небу, лишавајући области над којима је велики авионски саобраћј, као што је Лондон или околина, сатима без сунчевог светла”.

Кликом на следећи текст отворићете видео снимак који је „гугл бановао“:  4 Dangers Destroying Men © Copyright 2012 LivingResearchInstitute.com and niwali.com / Special for Infowars.com

Овај извештај се односи и на реферат “Канцеларије за климу” (Met Office извештај из 2009. године), који су утврдили да снажни ветрови нису растеривали хемијске трагове авиона који су се формирали у облаке, и који су покривали невероватне површине од 20.000 миља.
Као што смо нагласили програм геоинжењеринга, заснован на премиси о вештачким аеросолима, већ је био у употреби годинама, укључујући и Америчко  министартство за енергију (DOE)” U.S. Department of Energy’s (DOE) Savannah River National Laboratory u Aiken, S.C” које је још 2009. године започело са  споровођењем програма, који се састоји у пуцању великих количина одређених материја, као што су “стаклене микрокуглице са порозним зидом” у стратосферу.

Још један програм који спроводи  Министарство за енергију, Научни програм за атмосферу, (Department of Energy’s Atmospheric Science Program), усмерен ка “развијању свеобухватног разумевања атмосферских процеса, где спада транспорт, трансформације и судбина енергетских трагова хемикалија и честица одређених материја”.

На Интернет сајту DOE, наводи се да је “истраживање усредсређено на утицај аеросола на климу: формирање аеросола, еволуција аеросола, карактеристике аеросола које директно или индиректно утичу на климу и климатске промене”.
Ови програми већ имају последице на сунчеву светлост. Од када су почели програми и пробе са хемијским траговима, (chemtrails), количина сунчевог светла која достиже до земље, се смањила за 22%.

2008. KSLA News Investigation je утврдио да честице chemtrails-a, које су  пале на земљу, садрже високу концентрацију Баријума (6.8 ppm), Олова (8.2 ppm), али и трагове других елемената као што су  Арсен, Хром, Кадмијум, Селен, Сребро.  Од свих ових осим једног су метали,  отровни и ретко или никако се не налазе у природи у чистом виду.
Извештај је фокусиран на Баријум, који представља „жиг хемтрајалса“, јер је нађен  према KSLA у количини од 6,8 ппм, што је 6 пута већа концентација од границе отровности, према EPA стандардима.

Одељење за заштиту животне средине у Луизијани, (The Louisiana Department of Environmental Quality) потврдило је да су нивои Баријума веома високи, што је веома необично, али је доказивање одакле потиче веома тешко, прокоментарисано је у  разговору KSLA.

KSLA је  питао Марка Рајана, Директора Центра за контролу отрова, о отровном ефекту Баријума на људско тело.  Рајан је прокоментарисао да “краткорочно излагање Баријуму може да доведе до болова у  стомаку и болова  у грудима, а дугорочно излагање изазива проблеме са високим  крвним притиском”. Центар за контролу тровања, известио је да дуготрајно излагање Баријуму или било којој штетној материји изазвало би слабљења имуног система.
Просипање сумпора у атратосферу изазива не само проблеме у еколошком систему већ и катастрофалне здравствене проблеме.

Следећи  здравствени проблеми везани за излагање Сумпору:

–    Неуролошки проблеми и промене у понашању
–    Поремећај циркулације крви
–    Угрожавање срца
–    Утицај на вид, и способност вида
–    Подбачај у репродукцији
–    Оштећење имуно система
–    Поремећаји стмака и гастроинтестиналног такта
–    Оштећење бубрега и функције јетре
–    Проблеми са слухом
–    Поремећај хормоналне равнотеже
–    Дерматолошки ефекти
–    Гушење и емболија плућа

Чак и научник Марк Вотсон, (Mark Watson), који је иначе присталица – геоинжињеринга признаје да убацивање Сумпора у стратосферу, може да доведе до “падања киселих киша, оштећења озонског омотача и поремећаја  временских прилика“.

Метереолог Alan Robock, са Rutgers Универзитета, (Rutgers University meteorologist Alan Robock), направио је „компјутерску симулацију која показује да би облаци сулфата изазвали потенцијално слабљење летњих Азијских и Афричких монсуна, што би довело до смањења количине кише а тиме и до смањења наводњавања пољопривредних површина под усевима, којима се храни милијарда људи“.

„Замислите да изазовемо сушу и глад док покушавамо да охладимо планету“ – рекао је Robock на Конференцији за геоинжењеринг 2010.

Акциона група за ерозију, технологију и  концентрацију, (ETC), лоцирана у Канади, (Action Group on Erosion, Technology and Concentration (ETC) захтева да се ти експерименти зауставе.
„Овај експеримент је само прва фаза много већег пројекта који може да има разорне последице које би се огледале у промени у  временским обрасцима, као што су смртоносне суше“ наводи група у писаној изјави.

Фред Сингер, Председник Пројекта за заштиту околине,  (Science Environmental Policy Project), је скептичан када је у питању теорија глобалног загревања  и петљања човека у то, упозорава да би интервенције у осетљиви екосистем Земље могао да има далекосежне последице.
“Ако то урадите на континуираној основи, можете да изазовете тањење озонског слоја, доводећи до свих других проблема које би људи морали да избегну” – рекао је Сингер.
Чак и Doug Parr главни научник “Green peace”-а за Велику Британију, је нагласио да је пројекат геоинжињеринга планете као “необичан” и “опасан”.

*********************
Паул Џозеф Вотсон (Paul Joseph Watson), је уредник и писац у Prison Planet.com. Он је аутор “Ред из хаоса”. Он је такође И редован домаћин у The Alex Jones Show and Infowars Nightly News.

Тагс: окружење, еугеника, здравље, наука

извор: http://www.infowars.com/cost-of-chemtrail-program-put-at-5-billion-a-year/

—————————-

КОМЕНТАР СА ФБ ГРУПЕ STOP Chemtrails Balkan:

Dvoglavi Orao: Колико су ти људи ЗЛИ, али они су право зло, сотона у правом облику. Сви глобалисти, тзв „Елита“, која управља светом. Колико само, пре свега ПАМЕТИ и труда улажу, а онда и новца, више и не мислим да они то раде из себичности да би имали пуно богаства. Они то раде из неких виших злотворских циљева. Они желе да сатру све добро, човечанство, природу овај свет.
И не, није да не знају шта раде. Знају они добро. Они су ЗЛО!Само размислите да је сав тај труд, памет, енергија, ти научници, све те паре, употребљене у побољшање света. Колико не би постојало проблема, а ОПЕТ били би богати и поред тога и вољени и славни.
Зато понављам, они знају све шта раде. Они нас трују храном, небом, водом, они нас стављају у ланце чим се родимо, ОНИ СУ ЗЛО !

—————————-

1 reply »

  1. ….Овај чланак је доказ да су они који су још средином 90-их година проглашени “теоретичарима завере” јер су тврдили да се геоинжењеринг злоупотребљава на начин да се из авиона са већ познатим садржајем избацује и “хемија” у атмосферу, били у праву……

    ЦЕЛА ПРИЧА О ВИШКУ САПИЈЕНСА ЈЕ УВЕРТИРА ЗА „НОВИ РОБОВЛАСНИЧКИ ПОРЕДАК “ МАЛЕ ГРУПЕ УМОБОЛНИХ ЕНТИТЕТА, КОЈИ СЕБЕ СМАТРАЈУ ПРОСВЕТЉЕНОМ ИНТЕЛИГЕНЦИЈОМ ПЛАНЕТЕ, КОЈА БРИНЕ О БУДУЋНОСТИ РАСЕ….

    ПРАВА ИСТИНА ЈЕ МРЖЊА И СЕБИЧЊАШТВО ГОМИЛЕ СТАРАЦА, КОЈИ СУ ОПСЕДНУТИ ДЕМОНИМА …… УНИШТАВАЊЕ САПИЈЕНСА НА ПЛАНЕТИ ЈЕ У ТОКУ,,,,ПОГЛЕДАЈТЕ ЛИНК…..

    http://skrivenosaznanje.blogspot.com/2012/07/blog-post_29.html

    Свиђа ми се