ВЕРА

Двери најављују кривичну пријаву против организатора геј-параде


ПОКРЕТ СЕ ОТВОРЕНИМ ПИСМОМ ОБРАТИО СВИМ ВЕРНИЦИМА СРБИЈЕ

01.10.2012. факти.орг

 • Тоталитарна идеологија хомосексуализма напада све неистомишљенике, а највећа сметња су им управо верници који јасно познају разлику између добра и зла, између доброг и лошег, између морала и неморала
 • „Ако пустиш муву да ти стане на браду, она ће пробати да ти улети и у уста.“ Овако је један муслимански верник сликовито објаснио богоборне планове ЛГБТ-активиста који у Београду одржавају тзв. „Недељу поноса“, 7-дневну промоцију хомосексуализма која се завршава геј-парадом
 • Уколико данас сви ми који себе сматрамо верницима не устанемо против ове срамне изложбе фотографија и геј-параде, следеће године ће мува тоталитарне богоборне идеологије хомосексуализма пробати да нам улети и у уста и у душу свих нас, било да смо јудаисти, муслимани или хришћани

ПОКРЕТ Двери најављује подношење кривичне пријаве против организатора геј параде.

Аргументе ће, како је најављено, изложити 2. октобра. На конференцији за медије под називом: Ко и зашто провоцира вернике у Србији?

Претходно је покрет упутио:

ПИСМО СВИМ ВЕРНИЦИМА СРБИЈЕ – АТАК НА ВЕРСКА ОСЕЋАЊА,

А НЕ УМЕТНИЧКО ИЗРАЖАВАЊЕ!

Обраћамо се вама, свим верницима традиционалних верских заједница поводом скандалозне изложбе фотографија коју пропагатори идеологије хомосексуализма и организатори геј-параде желе да спроведу 3.октобра у Београду.

У оквиру тзв. „Недеље поноса“, 3. октобра одржава се богохулна изложба фотографија шведске уметнице Елизабете Олсон Валин под називом „Ecce Homo“. У питању је 12 фотографија, цитирамо саме организаторе „које показују Исуса са транссексуалцима, ХИВ позитивним особама и геј мушкарцима… На 12 фотографија уметница преиспитује однос хришћанства према хомосексуалности кроз централни лик – Исуса.“

Међутим, када се изложба погледа, открије се да је Господ Исус Христос представљен као хомосексуалац или трансвестит у женским ципелама, а Богородица као лезбејка (линк ка сликама изложбе).

Сматрамо да ЛГБТ-активисти овим, последњим у низу агресивних и дрских гестова, вређају најдубља религиозна осећања грађана наше државе. Видевши ове фотографије, јасно се може видети анти-верски дух ових лажних поборника за људска права.

Под видом слободе уметничког изражавања они спроводе безочно вређање верских осећања, не само православних хришћана као доминантне верске популације у Србији, него и свих традиционалних религија и верских заједница.

Људско лицемерје које бије битку против Бога не бира средства. То средство се данас зове „борба за људска права“ и „право на уметничко изражавање“. Став Двери је да „уметничка слобода“ престаје када се вређају национална, религиозна и верска осећања других људи. Одлучно се залажемо против сваког насиља на верској и националној основи. Сматрамо да је Србија држава у којој сви заслужују да достојанствено и слободно живе без обзира на верску и националну припадност.

Сматрамо да се ова изложба, која суштински представља насртај на религиозна учења, традиционалне вредности и свесно изазива дестабилизацију Србије, мора забранити.

Када је недавно у Америци снимљен антиисламски филм „Невиност муслимана“, читав муслимански свет ван Америке се подигао да одбрани своја верска осећања. Председник САД Барак Обама и државни секретар Хилари Клинтон упрли су се из петних жила да осуде тај филм и да се од њега ограде, а истовремено наставили да подржавају богоборне, скаредне и богохулне геј-параде широм света на којима се, попут ове у Београду 3. октобра, дрско вређају верска осећања и изругује верницима.

Молимо вас, вернике свих традиционалних религија и верских заједница, да на све законом дозвољене начине помогнете да се о овом скандалозном чину чује у широј јавности, као и да заједничким снагама утичемо на државне органе да престане изругивање верским осећањима грађана. Позивамо вас да подигнете свој глас и искажете свој протест против овог анти-верског дела.

Свако има слободу да верује или не верује у Бога, али нема права да се изругује верским осећањима оних од којих се разликује у својим ставовима и уверењима.

Тако кажу, не само Двери, него и Кривични законик Србије, земље у којој организатори ове богохулне изложбе живе и чији су грађани.

Тоталитарна идеологија хомосексуализма напада све неистомишљенике, а највећа сметња су им управо верници који јасно познају разлику између добра и зла, између доброг и лошег, између морала и неморала.

„Ако пустиш муву да ти стане на браду, она ће пробати да ти улети и у уста.“ Овако је један муслимански верник сликовито објаснио богоборне планове ЛГБТ-активиста који у Београду одржавају тзв. „Недељу поноса“, 7-дневну промоцију хомосексуализма која се завршава геј-парадом.

Уколико данас сви ми који себе сматрамо верницима не устанемо против ове срамне изложбе фотографија и геј-параде, следеће године ће мува тоталитарне богоборне идеологије хомосексуализма пробати да нам улети и у уста и у душу свих нас, било да смо јудаисти, муслимани или хришћани.

3 replies »

 1. ANTIHRIST JE UŠAO U CRKVU
  Niko , ko iole poznaje od kakvog i čijeg je materijala napravljena aktuelna Vlada Srbije i kakav je etički kodeks predsednika Srbije, ne može biti iznenađen njihovim ćutanjem povodom „prajda“. Predsednik i Vlada imaju jasan i nedvosmislen domaći zadatak zadat u Briselu pa bi sutra prećutali, ili bi se pravili neobavešteni ako homoseksualci ostvare svoje obećanje i poruše neki pravoslavni verski objekat. Aktuelna vlast u Srbiji nije ni nova , ni bolja od prethodne. Ispunjavanjem ultimativnih zahteva Brisela i Vašingtona vladajuća garnitura treba da dovrši rastakanje spskog nacionalnog bića. Od latentnog priznavanja lažne mafijaško-terorističke države „Kosova“, do uništenja istorijskog pamćenja, kulture, vere,jezika i pisma srpskog naroda. Nikoga ne iznenađuju različiti aršini Evrope i Amerike kad su u pitanju ljudska prava muslimanske konfesije i pravoslavne vere i različitog odnosa prema vernicima jedne i druge crkve. Za neobaveštene je iznenađenje ponašanje Sinoda Srpske Pravoslavne crkve, NJegove Svetosti patrijarga Irineja i svih episkopa da ne govorimo da su morali povodom „parade ponosa“ reagovati svi sveštenici, protojereji i arhijerejski namesnici: Niko, od crkvenih velikodostojnika se nije oglasio povodom sramne blasfemične, uvredljive, skaredne izložbe koju organizuje satana sa svojim vernim slugama homoseksualcima, lezbejkama i transvestitima. Izložba koja direktno vređa verska osećana svih hrišćana izlažući poruzi Gospoda Isusa Hrista. Zna se šta nije umetnost a ni performans, to što čini
  „prajd“ je izazov, provokacija, već viđenog totalitarnog ateistiko-komunističkog režima. Hrišćanska crkva je tada bila progonjena, ponižavana i opljačkana. Današnja Srpska Pravoslavna crkva se priključila evrofanaticima, pobornicima novog svetskog poretka koji javno nastupa pod firmom „ČETVRTI EVROATLANSKI FAŠISTIČKI RAJ(h). Dok razularena, bogohulna bezlična masa nastranih „prajdovaca“ pljuje po Časnom krstu ,Svetoj Bogomateri prečistoj Devi Mariji i Ocu i Sinu i Svetom Duhu. popovi goje svoj loj, ekmumeniske Vladike satanizuju Avu Artemija, slikaju se pored portreta ratnog ustaškog zločinca Alojzija Stepinca, sastaju se, rukuju, ručaju i smeju sa DŽozefom Bajdenom srpskim neprijateljem broj jedan a da ironija bude veća čine to u manastiru Visoki Dečani pored moštiju Svetog kralja Stefana Dečanskog. Sa pedofilom Van Dalenom se grle ministri , lideri izdajničkih stranaka ;nažalost i poneke vladike poput Teodosija i velečasnoga Save Janjića. Umesto Propovedi posle svake Svete Liturgije u kojoj će se govoriti vernicima o pošasti koja dolazi sa Zapada u vidu „Parade ponosa“ (srama) Crkva i Država ni korak ne svrću sa svog izdajničkog, antisrpskog, antinarodnog, antipravoslavnog puta, zarad bednih mrva sa Briselskog astala koji se ljulja i uskoro će se srušiti i olupati o glave našim državnim i crkvenim maroinetama.

  Свиђа ми се

 2. Nadam se da Predsednik Nikolic i premijer Dacic prate ove dogadjaje ali mo nije jasno zasto cute, ne cuju se njihova reagovanja. STA TO MOZE DA ZNACI???
  Ovim putem im se obrcam da zabrane ovo izigravanje vernika i nacionalnu bruku kao ulaznicu za EU. Sta ste se uhvatili za EU koja propada NATO je unakazio samo je ispunio svoj plan. NE RAZUMEM? Evropa je civilno tehnicka laboratorija sveta i skolstva kako se sve ovo dogadja? Na vrhu stoje izdajice koje vesto, polako ali sigurno rade brisuci se jedni drugima dok je narod slep i glup.
  NATO je sve politicare kupio za pare jer su 90% medju njima kriminalci koji bez poteskoca obavljaju najvece zlocine svojih nacija a narod mora da radi po njihovom uputstvu. Nadam se da ce nasa vlada ipak da se odazove normalnim ljudima.

  Podunavac

  Свиђа ми се

 3. Ја сам вјерник и знам опасности које доноси геј покрет. Овдје је битна добро пробирљива формулација на правној основи када је у питању оптужница. Правне манипулације у судским процесима су од темељног значаја па бих савјетовао покрет ДВЕРИ да консултују најпознатије стручњаке из области права. Овдје јесте у питању геј терор над народом, над популацијом, терор над здрављем, над моралом, терор од стране геј покрета који се у много тачака да сагледати. Терор на Устав Србије је темељни доказ. Пошто је хомосексуализам по дефиницији здравствених институција облик менталног поремећаја држава је дужна да такве појаве изолује а не да афирмише. Треба узети за оптужницу и чињеницу да је један од лидера тог наказног покрета преко фејсбука позвао своје истомишљенике на рушење вјерских објеката. Очигледно да се овдје ради о гејфашизму.

  Свиђа ми се