ДЕШАВА СЕ...

Љубо Божовић на челу Српске листе у Котору


Љубо Божовић, независни одборник у Скупштини општине Котор

Увјерен да ће предстојећи државни и локални избори потврдити виталност српске идеје, донио сам одлуку да приступим Српској листи и помогнем њеним активностима које имају за циљ формирање блока српских националних странака. Већ неко вријеме, незадовољан поступцима лидера Нове српске демократије, прије свега гашењем Српске народне странке и сарадњом са црногорским националним партијама, дјеловао сам као независни одборник у которском парламенту. Током читавог тог периода поштовао сам чињеницу да је српски народ изнад своје политичке елите, да је убједљиво бољи од ње, и да су обични људи, поштени Срби, сачували вјеру у политичке идеале српског интегрализма и слоге. Котор није мимо других средина у којима Срби живе и желе бити равноправни са осталим грађанима Црне Горе.

Одлука да приступим Српској листи проистекла је из разлога што је та политичка снага коначно обновљена и што је своје капацитете уложила у стварање српског блока који је најоптималнији начин за отпор режиму и дијелу опозиције који вара српски народ. 2008. године био сам носилац заједничке листе Српске народне странке, Демократске српске странке, Странке српских радикала, Народне социјалистичке странке, Демократске странке јединства и Демократског центра Боке. Одборник сам у два мандата Скупштине општине Котор и потпуно разумијем да је град у коме живим, колико и цијела Црна Гора, ускраћен за опозицију која би дјеловала на искрен начин и у интересу народа.

Увјерен сам да ћу личним ангажманом допринијети да се српске странке у Котору окупе под националним барјаком на локалним изборима и да ће процентуално учешће српских одборника бити равно пописним подацима о броју Срба у Котору. Позивам присталице бивше Српске народне странке у Котору да нам се придруже у процесу јачања Српске листе и добром резултату Српске слоге.

Котор, 18. август 2012.