АУТОРИ

ВИДОВДАН: Исус међу гејевима на “Београд прајду“…


Исус међу гејевима на “Београд прајду“

28 септембар 2012 Вести

Организатори Београд прајда у оквиру своје целонедељне манифестације планирају и изложбу фотографија шведске „уметнице“ Елизабет Олсон Валин. „На њеним делима“ Исус Христ је у друштву хомосексуалца, транссексуалаца и ХИВ позитивних особа. Против ове изложбе већ се огласио покрет Наши.
СНП Наши изложбу дела Елизабет Олсон Валин називају антихришћанском и у свом саопштењу кажу да се први пут организује у некој православној земљи.

„Фотографије су урађене како би највећи хришћански празници попут крштења Господњег, Преображења, тајне вечере, били изврнути руглу, и Господ био представљен као блудник у друштву неморалних људи.

Читав пројекат геј параде и геј прајд вика осмишљен је, не да се промовишу права ЛГБТ особа, већ да се отворено искаже мржња према верницима и цркви“, наводе Наши.

С друге стране, на сајту организатора Параде поноса, пише да су фотографије модерна верзија прича из Новог завета, којим је уметница желела да подсети људе да је Исус помагао одбаченима од друштва. Објашњава се да је идеју за оваква дела добила пошто је њен пријатељ умро од Сиде, а верници констатовали да је у питању божја казна за његову хомосексуалност.

………………………………………………………………………………………………………………………..

Коментар редакције Видовдана

Ауторка фотографија очигледно намерно изврће то што је Христос боравио у друштву грешника.

Коришћењем ових фотографија зарад промоције геј параде, организатори су (нехотице) признали да су ипак грешници, међутим, оно што им никако не одговара и што не желе да признају је то да разлог Христовог боравка међ’ грешнима није био тај да их подржава у греху и самооправдању.

 

Наиме, педери очигледно неће да прихвате чињеницу да је Христос грешницима увек говорио „Иди, и не греши више“, дакле, није Он боравио с њима како би одобравао и подстицао њихов грех, већ управо супротно, да би их излечио од греха.

Занимљиво је да су педери, иако то оштро негирају, очигледно веома оптерећени религијом и својим положајем у религији, као и својим односом спрам Бога, кога, како чујемо у последње време, и МРЗЕ.

 

Поставка исте ауторке у једној јерусалимској цркви под називом “Коначно виси у цркви“.

 

Фотографију коју видимо доле, ауторка је поклонила једној цркви у Шведској, која је исту одбила да прими.

На фотографији видимо слику Раја, онако како га ауторка замишља, у коме су две Еве и два Адама, представљени као два пара хомосексуалних склоности.

 

Извор: Вести, Видовдан

http://www.vidovdan.org/index.php?option=com_content&view=article&id=35213%3A2012-09-28-12-03-29&catid=48%3Avesti&Itemid=103

3 replies »

  1. Nikolicu . Dacicu, Irineju ( tvoja svetostii ) i ostalima, gde je vas ljudski moral vidite li ovu provokajciju sto je zivotinjska nego i verska. Nikolicu i Dacicu se i ne cudim jer mislim i da neveruju u Boga ( komunisticke posledice ) ali gde je Irineju njegova svetost? Pa nije mi ni cudo sto hoce da se pridruzi Papi jer Papa ovo odobrava koji je djavolski otac a ne sveti ljudski otac. Pa zar srbi stvarno sami idu u propast NE razumem? Mozda su nas hipnotisali ili mentalno razboleli??? Neka je svim pomenutim na cast i neka izvole zajedno sa bludnima paradiraju pa da se ne ljutimo.

    Podunavac

    Свиђа ми се

  2. СЛУГЕ САТАНИНЕ.ВЈЕКОВИМА СЕ ЂАВОЉИ НАКОТ СКРИВАО ОД ЉУДИ А САДА ТРАЖИ ПОЧАСТИ.УЖАС, УЖАС,УЖАС.МОРАЛНЕ НАКАЗЕ.МОРАЛНА НЕ ДОНОШЧАД.ПОКАЈТЕ СЕ И МОЛИТЕ СЕ ГОСПОДУ ДА ВАМ ОПРОСТИ ГРЕХОВЕ.

    Свиђа ми се