ДЕШАВА СЕ...

„СРЕБРЕНИЦА – ГРОБНИЦА ИСТИНЕ“ – Трибина, одржана у Нишу, која је изазвала велико интересовање!


СРЕБРЕНИЦА – ГРОБНИЦА ИСТИНЕ 

21.09.2012
У  препуној сали Нишког Културног Центра, где више није било места ни за стајање а камоли седење, у организацији Србског покрета Слободна Србија одржана је прва трибина у Србији, од 1995. године па до  данас, на тему истине о дешавањима у Сребреничком крају од 1992. године до дана данашњег под називом СРЕБРЕНИЦА – ГРОБНИЦА ИСТИНЕ.
Велики број грађана Ниша и околине, велики број посетилаца из целе Србије и Републике Српске слио се те вечери у НКЦ који је био премали да прими све посетиоце који су дошли жељни да у Србији чују ИСТИНУ коју ће попут емисара пренети даље својим пријатељима, суграђанима и земљацима.
Велику наду за будућност Србије даје велики број младих који су дошли жељни истине и борбе да се са њиховог народа скине од србских непријатеља исконструисана лаж о наводном геноциду од стране срба над муслиманима у Босни. Скоро сви млади су након трибине приступили покрету што је очити доказ наше пароле: Србски покрет Слободна Србија – ШАНСА ГЕНЕРАЦИЈЕ која долази!
Присутни су на почетку трибине поздравили Химну Републике Србије „БОЖЕ ПРАВДЕ“ а потом се приступило првој јавној пројекцији филма „СРЕБРЕНИЦА – ИЗДАНИ ГРАД“.
„СРЕБРЕНИЦА – Издани град“, филм који је првобитно замишљен као про-муслимански, али је доласком на терен постао први филмски документ који је доказао да муслимани нису били жртве србских оружаних снага већ да су муслимани били жртва запада и свог руководства, да су били наоружавани од стране Америке и да су починили стравична зверства и покоље у србским селима око Сребренице, да су у брдима након пада Сребренице биле муслиманске војне формације а никако цивили, и на крају од „запада“ и муслиманског руководства издани … из про-муслиманског претворио се у филм који је доказима начео лаж о наводном „геноциду у Сребреници“.
Након пројекције препуној сали НКЦ су се обратили можда тренутно најеминентнији стручњаци из области истраживања ИСТИНЕ о Сребреници:

Др Зорица Митић – лекар, писац и преводилац која борави и долази из Норвешке . Сарадник и преводилац на документарном филму ,,СРЕБРЕНИЦА – Издан град“. 

 Др Зорица Митић је као лекар добровољац била на ратишту у БиХ од ’92 године и на лицу места многих тамошњих догађаја. За време свог ратног боравка је сакупила обиман документарни материјал који са војним и полицијским извештајима сеже чак и до самог врха тадашњег србског и муслиманског руководства.
Прво је написала књигу: ,,Из Крајине које више нема“ – дневник лекара добровољца од 1991 – 1995. Написала је четири књиге на нашем језику, две књиге на норвешком, једну књигу на данском и дванаест књига је превела са норвешког на србски и две са нашег на норвешки језик … Осим тога у последњих двадесет година госпођа Др Зорица Митић је у Норвешкој организовала чак 50 трибина а на семинар одржан на ВМА 2011. успела је да доведе низ норвешких колега као и норвешког амбасадора.

Љиљана Булатовић – новинар и публициста која је написала скоро двадесет књига о Сребреници, нашим генералима и целокупном вођству Републике Српске;

Добитница више награде међу којима су :
  • ,,ИМПЕРСКА КУЛТУРА“ од Савеза писаца Русије за СЛОВЕНСКО БРАТСТВО,
  • ,, ЗЛАТНИ ВИТЕЗ“ са Првог словенског форума уметности
  • ,, РЕЧ НАРОДА“  листа ,,СОВЈЕТСКАЈА РУСИЈА“
Лични биограф генерала Ратка Младића и једна од ретких интелектуалаца данас, која покреће и неустрашиво се бори за истину о догађајима у Сребреници и околини од ’92 до данас.

Горан Петронијевић – врхунски адвокат и шеф одбране председника Републике Српске Радована Караџића у Хагу, експерт за дешавања у Сребреници и све последице које нам као држави доноси усвојена резолуција и све што се чини (или не чини) у погледу те исконструисане међународне теме којом запад хоће данас да угрози на милионе наших људи.

Зоран Јовановић – ратни репортер из Власенице, новинар и коаутор са господином Александром Дорином из Швајцарске, на по Србију и истину капиталном књижевном делу: „СРЕБРЕНИЦА – Књига која је зауставила лаж„.

Говорнике је представио и присутне је у име Србског покрета Слободна Србија поздравио мг Срђан Михајловић, вд Председника САБОРА, и најавио да је Трибина СРЕБРЕНИЦА – ГРОБНИЦА ИСТИНЕ само једна од првих ТРИБИНА ИСТИНЕ које ће Србски покрет Слободна Србија организовати у борби за истину и раскринкавање свих лажи наметнутих србском народу а које ће обухватити све теме од Сребренице до Косова и Метохије, Рашке, Војводине … 
 
Након Трибине сви присутни су били свесни једне мисли, да само и да једино правом истином можемо доћи до помирења и до бољих односа народа на Балкану а једино развојем националне свести до спаса за Србију и Србски народ у целини. 
 +++
 
ВИДЕО ПРИКАЗ ТРИБИНЕ „СРЕБРЕНИЦА-ГРОБНИЦА ИСТИНЕ“: 
 
У наставку можете погледати комплетан ВИДЕО трибине путем „YouTube“ канала Србског покрета Слободна Србија:
ИНФО служба Сабор-а
Србског покрета Слободна Србија 
 

1 reply »

  1. ХВАЛА БОГУ ДА СЕ НЕКО СЈЕТИО ДА ОВАКО УРАДИ У ОКУПИРАНОЈ СРБИЈИ.БИЈАХ ДОБРОВОЉАЦ ПО СВИМ РАТИШТИМА,УВИЈЕК САМ БИО У ЈЕДИНИЦАМА КОЈЕ СУ УДАРНЕ БИЛЕ,БОГ МИ ЈЕ СВЈЕДОК ДА НИКАДА НИЈЕСАМ ВИДИО ДА ЈЕ СРБСКА ВОЈСКА РАДИЛА КАО ОНИ НАМА.БРАНИЛИ СМО СВОЈ НАРОД ОД СВИХ И ЈОШ ПЛАЋЕНИКА МЕЂУ КОЈИМА ЈЕ БИЛО МНОГО ЦРНАЦА.ШТО СВЕ ГОВОРИ.ПОСЛИЈЕ РАТА,ХАГ,ЗА СРБЕ.ЗАШТО?ПА МИ СМО СЕ БРАНИЛИ!!!!!!Е ШТО НИЈЕСУ УСПЈЕЛИ ДА ПОБИЈУ ПО БЛАГОСЛОВУ ВАТИКАНА,МОРА ДА СКЛОНЕ ИЗ СРБИЈЕ А У СРБИЈИ ПОСТАВИЛИ НА ВЛАСТ КАКО ДУХОВНУ ТАКО И СВЕТОВНУ ИЗРОДЕ,ИЗДАЈНИКЕ,ШТО СЕ ВИДИ ПО ДЈЕЛИМА ЊИХОВИЈЕМ.ТАКО КАДА САМ ВИДИО ОВО,ПРВО ПОМИСЛИХ,ДА ИМА НАДЕ,,,,,,,,,,,,,,АЛИ ОВО ЈЕ УСПАВАНА И РАЗЈЕДИЊЕНА СРБИЈА.САМО НАС БОГ МОЖЕ СПАСИТИ АКО СЕ БОГУ ОКРЕНЕМО А НЕ ВАТИКАНУ И Е.У.НЕКА ВАС ГОСПОД НАГРАДИ.

    Свиђа ми се