АУТОРИ

ПАТРИОТСКИ БЛОК: Позив на ЕКО конференцију… Говор председника Алексића… О Дверима… О песнику Симовићу…


XVI МЕЂУНАРОДНА ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈА®

VII Здравствено безбедна храна

Нови Сад, 26-29. септембар 2012.

                             ПОЗИВНИЦА

ПОКРОВИТЕЉ

ОРГАНИЗАТОРИ: Еколошки покрет Новог Сада, Војвођанска академија наука и уметности и Институт за прехрамбене технологије у Новом Саду

СУОРГАНИЗАТОРИ: Универзитет у Новом Саду, Универзитет у Београду,

Руски државни пољопривредни универзитет-МТАА,

Институт за ратарство и повртарство у Новом Саду и Legambiente-национална еколошка организација Италије

 

Почасни, Научни и Организациони одбор

XVI Међународне Еко-конференције® 2012

VII здравствено безбедне хране

ИМАЈУ ЧАСТ ДА ВАС ПОЗОВУ

 

На свечано отварање XVI Међународне Еко-конференције®

која ће бити отворена у среду, 26. септембра 2012. године у амфитеатру JП Спортског и пословног центра ,,Војводина

ул. Сутјеска бр. 2 са почетком у 10.00 часова

 

Председник Почасног одбора                   Председник Научног одбора

Академик Чедомир Попов                                

Академик Кастори Рудолф, с.р.

Председник Организационог одбора

    Никола Алексић, с.р.

 

ПРОГРАМ ОТВАРАЊА

 

10.00-12.00 СВЕЧАНО ОТВАРАЊЕ

– Пригодни културно-уметнички програм

– Поздравна реч Горана Кнежевића, министра пољопривреде, шумарства и  

  водопривреде РС и отварање Еко-конференције®

– Поздравна реч академика Кастори Рудолфа, председника Научног одбора

– Поздравна реч Николе Алексића, председника Организационог одбора

– Поздравна реч гостију

– Уводна излагања проф. др Десанке Божидаревић: ,,Са гледишта
потрошача-флаширана
(пакована) вода Србије” и проф. др Мирјане
Милошевић: ,,Органска пољопривреда и производња хране”

12.00-13.00 КОКТЕЛ ЗА ГОСТЕ И УЧЕСНИКЕ

 

————————————————————————-

Говор председника Организационог одбора и директора Еколошког покрета Новог Сада г. Николе Алексића, поводом „Међународне Еко Конференције“:

 

 

ПРЕ НЕГО ЗАПОЧНЕМО РАД ПО ЗВАНИЧНОМ ПРОТОКОЛУ, ДОЗВОЛИТЕ МИ ДА ВАС ПОДСЕТИМ ИЛИ УПОЗНАМ СА ПОЧЕТКОМ ОРГАНИЗОВАЊА И ОДРЖАВАЊА, САДА ВЕЋ ТРАДИЦИОНАЛНЕ, ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈЕ КОЈА ЈЕ ИЗДРЖАЛА ИСПИТ ВРЕМЕНА И ПОТВРДИЛА СВОЈУ СВРСИСХОДНОСТ ОПСТАНКА И ОДРЖАВАЊА.

ТИМ ПРЕ, ЈЕР ЕКОЛОШКИ ПОКРЕТ НОВОГ САДА ОВОГОДИШЊОМ ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈОМ ЗАОКРУЖУЈЕ СВОЈ СКРОМНИ ЈУБИЛЕЈ ОТВАРАЊЕМ 15 ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈЕ. 

ДОЛАСКОМ СЕКЦИЈЕ УНИВЕРЗИТЕТСКИХ НАСТАВНИКА И НАУЧНИХ РАДНИКА У ПЕНЗИЈИ 1994. ГОДИНЕ У ЕКОЛОШКИ ПОКРЕТ СТВОРИЛИ СУ СЕ УСЛОВИ ДА СЕ ЗАПОЧНЕ ОРГАНИЗАЦИЈА ЈЕДНЕ НАУЧНО-СТРУЧНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ ИЗ ПРОГРАМСКОГ ОПРЕДЕЉЕЊА ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА: ОСМИШЉЕНА ЈЕ ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈА О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ГРАДОВА И ПРИГРАДСКИХ НАСЕЉА КОЈА ЈЕ ОБУХВАТИЛА СВЕ АСПЕКТЕ ЖИВОТА У УРБАНИМ НАСЕЉИМА.

ПРВА ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈА НАВЕДЕНЕ ТЕМАТИКЕ ОДРЖАНА ЈЕ 1995. ГОДИНЕ КАО НАУЧНО СТРУЧНИ СКУП СА МЕЂУНАРОДНИМ УЧЕШЋЕМ И БИЛА ЈЕ ОДРЖАВАНА СВАКЕ ДРУГЕ, НЕПАРНЕ, ГОДИНЕ.

ЕКОЛОШКИ ПОКРЕТ ЈЕ ОРГАНИЗОВАЊЕМ ПРВЕ ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈЕ У ВРЕМЕ НАМЕТНУТИХ САНКЦИЈА МЕЂУНАРОДНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ, ДОВЕО СВЕТ У НОВИ САД У НАЈТЕЖЕМ ПЕРИОДУ НАШЕ ЗЕМЉЕ И НЕСХВАТЉИВЕ БЛОКАДЕ НАУЧНЕ МИСЛИ ПРЕМА НАШОЈ ЗЕМЉИ.

ГОДИНЕ 2000-ТЕ ЕКОЛОШКИ ПОКРЕТ СЕ ОДАЗВАО ПОЗИВУ, ТАДА НАУЧНОГ ИНСТИТУТА ЗА РАТАРСТВО И ПОВРТАРСТВО У НОВОМ САДУ, ДА ЗАЈЕДНИЧКИ ПОЧНУ СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ НОВЕ ТЕМАТИКЕ ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈЕ, О ЗДРАВСТВЕНО БЕЗБЕДНОЈ ХРАНИ.

 ОД ТАДА СЕ ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈА ОДРЖАВА СВАКЕ ГОДИНЕ, А ТЕМАТИКЕ СЕ ДВОГОДИШЊЕ ПОНАВЉАЈУ.

НЕПАРНИМ ГОДИНАМА  ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈА ЈЕ О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ГРАДОВА И ПРИГРАДСКИХ НАСЕЉА, А ПАРНИМ ГОДИНАМА ТЕМАТИКА ЈЕ О ЗДРАВСТВЕНО БЕЗБЕДНОЈ ХРАНИ.

ПОТПИСИВАЊЕМ ДУГОРОЧНОГ УГОВОРА О САРАДЊИ СА УНИВЕРЗИТЕТОМ У НОВОМ САДУ 2001. ГОДИНЕ, НОВОСАДСКИ УНИВЕРЗИТЕТ ПОСТАЈЕ ПРВИ СУОРГАНИЗАТОР ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈЕ.

ИДЕНТИЧНИМ УГОВОРОМ О ДУГОРОЧНОЈ САРАДЊИ ПОТПИСАНИМ 2003. ГОДИНЕ, СУОРГАНИЗАТОРИ ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈЕ ПОСТАЈУ И УНИВЕРЗИТЕТ У БЕОГРАДУ, МЕЂУНАРОДНИ НЕЗАВИСНИ ЕКОЛОШКО ПОЛИТИКОЛОШКИ УНИВЕРЗИТЕТ ИЗ МОСКВЕ И НАЦИОНАЛНА ЕКОЛОШКА ОРГАНИЗАЦИЈА ИТАЛИЈЕ-LEGAMBIENTE, А МАТИЦА СРПСКА ПОСТАЈЕ ПОКРОВИТЕЉ ОВЕ ЈЕДИНСТВЕНЕ НАУЧНО СТРУЧНЕ МАНИФЕСТАЦИЈЕ.

СЛЕДЕЋЕ, 2004. ГОДИНЕ, СУОРГАНИЗАТОРИМА ТРЕЋЕ ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈЕ О ЗДРАВСТВЕНО БЕЗБЕДНОЈ ХРАНИ СЕ ПРИДРУЖУЈЕ  И ПОЉОПРИВРЕДНА АКАДЕМИЈА „А. К. ТИМИРЈАЗЕВ“ У МОСКВИ,  ДАНАС РУСКИ ДРЖАВНИ ПОЉОПРИВРЕДНИ УНИВЕРЗИТЕТ У МОСКВИ, ПО ОЦЕНИ МЕРИТОРНИХ ПОЗНАВАЛАЦА, НАЈЈАЧИ ПОЉОПРИВРЕДНИ УНИВЕРЗИТЕТ НА СВЕТУ.

2007. ГОДИНЕ ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈА О ЗАШТИТИ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ ГРАДОВА И ПРИГРАДСКИХ НАСЕЉА ДОБИЈА ПОКРОВИТЕЉСТВО УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА ПРЕКО РЕСОРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЗА ОБРАЗОВАЊЕ, НАУКУ И КУЛТУРУ-UNESCO, ЗБОГ ЧЕГА СЕ ИСКЉУЧУЈУ СТРУЧНИ РАДОВИ И ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈА ПОСТАЈЕ ИСКЉУЧИВО НАУЧНА МАНИФЕСТАЦИЈА  МЕЂУНАРОДНОГ КАРАКТЕРА ЧИМЕ ЗАИСТА ПОСТАЈЕ СВЕТСКА НАУЧНА БАШТИНА.

ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈА О ЗДРАВСТВЕНО БЕЗБЕДНОЈ ХРАНИ 2008. ГОДИНЕ ДОБИЈА ДРУГО ПО РЕДУ ПОКРОВИТЕЉСТВО УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА ПРЕКО РЕСОРНЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ ЗА ХРАНУ И ПОЉОПРИВРЕДУ- UN FAO И НОВЕ СУОРГАНИЗАТОРЕ У ВИДУ ИНСТИТУТА ЗА ПРЕХРАМБЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ ИЗ НОВОГ САДА, А 2010 ГОДИНЕ И  ВОЈВОЂАНСКЕ АКАДЕМИЈЕ НАУКА И УМЕТНОСТИ.  ПОКРОВИТЕЉСТВО УЈЕДИЊЕНИХ НАЦИЈА СЕ ПРЕКО РЕСОРНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА НАИЗМЕНИЧНО ПОНАВЉА И ОВЕ ГОДИНЕ ЈЕ ДОБИЈЕНО ПО ПЕТИ ПУТ ЗАРЕДОМ. ТИМЕ ЈЕ ЕКОЛОШКИ ПОКРЕТ, ПО РЕЧИМА ДИРЕКТОРА UNESCO-А ЗА ЕВРОПУ, Г. ENGELBERTA RUOSSA КОЈИ ЈЕ ОТВОРИО ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈУ 2007, ИЗБИО НА САМ ВРХ КОРПУСА НЕВЛАДИНИХ ЕКОЛОШКИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У СВЕТУ.

ОВЕ ГОДИНЕ ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈИ ЈЕ ПРИЗНАТ СТАТУС МЕЂУНАРОДНЕ ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈЕ ПРЕД МАТИЧНИМ ОДБОРОМ МИНИСТАРСТВА НАУКЕ, УНАЗАД ОД 2008. ГОДИНЕ, А ВОЈВОЂАНСКА АКАДЕМИЈА НАУКА И УМЕТНОСТИ И ИНСТИТУТ ЗА ПРЕХРАМБЕНЕ ТЕХНОЛОГИЈЕ ПРИХВАТИЛИ СУ СТАТУС ОРГАНИЗАТОРА ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈЕ, ЧИМЕ ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈА ЈОШ ВИШЕ ДОБИЈА НА ЗНАЧАЈУ И РЕНОМЕУ.

           СВЕ ТО ЕКОЛОШКИ ПОКРЕТ НЕ БИ МОГАО БЕЗ ПУНЕ ПОДРШКЕ ПОКРОВИТЕЉА, СУОРГАНИЗАТОРА, ДОМАЋИНА ЕКО-КОНФЕРЕНЦИЈЕ, НАУЧНИХ РАДНИКА ИЗ ЗЕМЉЕ И ИНОСТРАНСТВА, ДОНАТОРА И СПОНЗОРА, КАО И ГРАЂАНА НОВОГ САДА, ЗБОГ ЧЕГА  СЕ РУКОВОДСТВО ЕКОЛОШКОГ ПОКРЕТА, У ТРЕНУТКУ ЗАОКРУЖИВАЊА ЈЕДНОГ СКРОМНОГ ЈУБИЛЕЈА,  СВИМ НАВЕДЕНИМ ИНСТИТУЦИЈАМА И ПОЈЕДИНЦИМА НАЈИСКРЕНИЈЕ ЗАХВАЉУЈЕ НА ПРУЖЕНОЈ ПОМОЋИ И УКАЗАНОЈ ПОДРШЦИ.  

—————————————————————————————————–

 

 

ОБРАЋАЊЕ ЈАВНОСТИ ПОВОДоМ (НЕ)АКТИВНОСТИ ОРГАНИЗАЦЈЕ „ДВЕРИ“- НИКОЛА АЛЕКСИЋ

 

Објављено 2012/09/24 у 21:21

Поштоване патриоте и пријатељи,
Ја сам 2011. године предлагао Дверима да се ујединимо око листе Еколошки покрет Србије-Никола Алексић, али под условом да се општи интереси ставе испред групних и личних. Био сам глат одбијен. После избора пријавим полицији јавни протест због крађе избора, они мене одбију, а дозволе Дверима. Поново покушам да пријавим полицијиу јавни протест 17. маја, мене одбију, а њима дозволе.
Одем код Двери и разговарам са једним од челника Двери и питам их да ли ће сада организовати свакодневне протесте због незапамћене доказане крађе и фаллсификовања избора, а они ми кажу не, они ће сада анализирати изборне резултате, па… не сећам се више изговора. У српском народу постоји изрека, само се будала спотиче два пута о исти камен. Мени више нико на овом свету не може да прича о Дверима, знам ко су, ко стоји иза њих, то су и доказали чим су распустили Градски одбор Новог Сада и искључили људе који су увели Двери у локални парламент, када су се окренули против ДС на власти. Ко хоће да их Двери вуку за нос, слободно нека их следе и гласају и на следећим изборима. Ја им се више нећу обраћати.
После тога смо основали Патриотски блок, мрежну организацију око које ћемо покушати окупити све патриотске организације и појединце који опште интересе стављају испред групних и личних, задржавајући правни и програмски субјективитет, али наступајући заједно на изборима и у свим акцијама. Само заједно нешто можемо урадити. Али отворено кажем, Дверима ту никада неће бити места. За гаранцију програмског опредељења и правоверност стојим ја, Никола Алексић, моја дела и резултати стоје свима на располагању да се увере шта сам до сада урадио, остварио, да се увере да држим реч и да ме ниједна странка, интересна група или организовани криминал не држи за врат.

Ко хоће са Патриотским блоком, биће му част, а не обавеза, то му ја, Никола Алексић гарантујем. Ко не буде с нама, знаћемо за кога ради, за себе или режим. Доста је било обмана и лажи. Молим све патриотски настројене појединце и групе да нас више не зову на окупљање и сл. позиве. Издајници и патриоте никад нису, нити ће моћи бити заједно. Укажите нама или издајницима поверење, али и сносите одговорност за сопствени избор.

После тога ме немојте више позивати да се ујединим са таквима. Чини ми се да бих се одрекао сопственог живота када би ме неко, не знам на који начин, присилио да се ујединим са људима који служе режиму лажно се представљајући за патриоте, пре бих се убио него се са њима удружио.

 

 ——————————————————————–

 

ЗАШТО ЦЕНИМО И ПОДРЖАВАМО СРПСКОГ ПОЕТУ ДРАГАНА СИМОВИЋА (Патриотски Блок)

 

Свака реч коју изговори и напише српски поета Драган Симовић, нама се приказује као позната реч или упутство по коме ваља живети, јер уистину, по тим речима живимо и радимо.

Високо сагласје у размишљању са српским поетом Драганом Симовићем речито показује да смо задојени патриотизмом из истог извора, да смо од истог учитеља учили шта је то родољубље, исти нас људи учили каква је разлика између чојства и јунаштва, на истим примерима учили чији интерес је пречи, лични или општи.

Злобници би рекли да је то сагласје једне генерације, а ми одговарамо питањем, зашто се онда наше мишљење толико разликује од мишљења садашњих генерација око израза и осећања која нису променила своја значења од како свет постоји?

Зато је сȃмо постојање таквих људи као што је српски поета Драган Симовић вредније по садашња и будућа покољења. За садашња покољења вредно је ради осветљавања путева оним часним појединцима и  уливања  сазнања да су на правом путу, чак и онда када сви остали иду супротним правцем, а за будућа покољења да сазнају да се у овим тешким и судбоносним временима по будућност Србије имало рашта живети и часно борити.

Бог му дао добро здравље и дуг живот на част и ползу српског народа. Част нам је што смо делили исту искру живота и људску судбину живећи у најтежем тренутку у историји Србије делећи и борећи се за иста уверења.

Живели Драгане!

 ——————————————-

 

24 септембар 2012, СРБски ФБРепортер

За ФБР припремо Никола Алексић

 

 

 

 

6 replies »

 1. „Председник Почасног одбора Академик Чедомир Попов“
  Човек је преминуо у јуну ове године, о чему се овде ради?

  „Поздравна реч Горана Кнежевића“
  Зар то није онај који се сликао у масонским кецељама?

  „Војвођанска академија наука и уметности“
  Ово је већ вређање за сваког здравог националног Србина!
  Каква бре војвођанска академија? Ово сепаратистичку творевину треба забранити!

  Што се патриотске организације Двери тиче, потписујем све оно што је Милан овде у коментарима написао.

  Свиђа ми се

 2. Баш ми је жао што од Вас долази овако острашћен и неутемељн напад на Двери. На поједине делове текста морам да реагујем.

  „Ја сам 2011. године предлагао Дверима да се ујединимо око листе Еколошки покрет Србије-Никола Алексић, али под условом да се општи интереси ставе испред групних и личних.“

  Понудили сте им да се придруже (и самим тим нестану утопивши се у) Вашој организацији, при том сте их Вашим условом уствари оптужили да они личне и групне (своје али не и Ваше) интересе стављају испред општих. Реците ми ко Вас не би глат одбио. Замислите да Вам неко понуди да постане лидер Ваше организације под условом да од сада поставите опште интересе испред личних и групних. Увредљиво, зар не?

  „После избора пријавим полицији јавни протест због крађе избора, они мене одбију, а дозволе Дверима. Поново покушам да пријавим полицијиу јавни протест 17. маја, мене одбију, а њима дозволе.“

  Колико се сећам један протест су им одобрили, а други нису, али пошто су људи дошли ипак је одржан. Незнам шта то доказује, ваљда сматрате да се протести одобравају само онима који су у некој спрези са властима.

  „Одем код Двери и разговарам са једним од челника Двери и питам их да ли ће сада организовати свакодневне протесте због незапамћене доказане крађе и фаллсификовања избора, а они ми кажу не, они ће сада анализирати изборне резултате, па… не сећам се више изговора.“

  Или се не сећате објашњења. Какав је доказ нешто чега се не сећате?

  „Мени више нико на овом свету не може да прича о Дверима, знам ко су, ко стоји иза њих, то су и доказали чим су распустили Градски одбор Новог Сада и искључили људе који су увели Двери у локални парламент, када су се окренули против ДС на власти.“

  А што Вам није пало на памет да је можда Градски одбор Новог Сада искључен због уцењивања и обмане старешинства покрета?
  Значи Ви на основу тога што су одбили да се утопе у Вашој организацији, то што им је дозвољен један протест више, онда нешто чега се не сећате и неке прича од људи избачених из покрета закључујете ко стоји из њих, тј да су издајници.
  Надам се да се Ваш истраживачки рад не базира на оваквим доказима.

  Свиђа ми се

 3. Ух, добро је што су вас из Двери одбили. Могли су да прихвате као сарадњу, па да вас вуку за нос, и да изгубите драгоцено време. Сада је ваљда јасно да су они само Ђиласове марионете.

  Свиђа ми се

 4. Традиционални покровитељ Међународне Еко-конференције о заштити животне средине градова и приградских насеља (непарним годинама од 1995) и о здравствено безбедној храни (парним годинама од 2000-те) је Матица српска, којој су се од 2007 године пет пута заредом придружиле у нефинансијском покровитељством Уједињене нације преко ресорних организација. Прво добијање покровитељства УН обележио је долазак директора УНЕСКО-а за Европу, који је 2007. године отворио 12 Еко-конференцију. Прво развијање заставе УН по писаном одобрењу и упутству о начину коришћења заставе УН у Србији је било 2007 године за време отварања 12 Међународне Еко-конференције. Иза до сада 15 одржаних Еко-конференција и са овогодишњим научним радовима, остало је око 1800 (хиљаду и осамсто) научних радова објављених у целовитом облику.

  Свиђа ми се

  • Господине Алексићу, да ли ће конференција бити снимана и да ли ће се моћи погледати на Јутубу?

   Свиђа ми се