АУТОРИ

СНП НАШИ упутили допис Његовој Светости Патријарху Српском


СНП НАШИ упутили допис Његовој Светости Патријарху Српском

САОПШТЕЊА

l14. септембар 2012. СНП Наши

Српски народни покрет НАШИ су упутили допис Његовој Светости Патријарху Српском Г. Иринеју поводом организовања протеста „СТО ГОДИНА ЗАБРАНЕ ГЕЈ ПРАЈД ПРОПАГАНДЕ“ у којем су му указали на политичко насиље које спроводе тзв. ЛГБТ организације и на неопходност доношења закона о забрани геј прајд пропаганде. Преносимо допис у целини:

Његовој Светости Патријарху Српском Г. Иринеју

Београд, 14. септембар 2012. године

 

 

Ваша Светости,

 

 

обраћам Вам се испред Српског народног покрета НАШИ са циљем да Вас обавестим да ће СНП НАШИ у сарадњи са низом других организација 06. октобра 2012. године на великом протесту „СТО ГОДИНА ЗАБРАНЕ ГЕЈ ПРАЈД ПРОПАГАНДЕ“ захтевати апсолутну забрану „геј прајд“ пропаганде на територији Републике Србије укључујући забрану јавног истицања застава дугиних боја, других геј прајд симбола и јавног коришћења страног израза „геј“, а захтевамо да овим законом јасно буде изражена воља српског народа и огромне већине грађана Србије кроз забрану у наредних сто година, како би се у потпуности стало у крај сваком виду ширења „геј прајд“ идеологије у нашем друштву.

Циљ нашег дописа и обраћања Вама, Ваша Светости, јесте наша молба и позив да изразите подршку борби против овога зла, те да искористите свој утицај у циљу подизања свести о овом насиљу, у циљу заштите српског народа и омогућивања примене највиших стандарда у одбрани од „геј прајд“ пропаганде, тако што ћете указати политичком врху на неопходност забране ове пропаганде зла и подржати иницијативу да се као и у Руској Федерацији примени Устав и закон у потпуности, те донесе законска одредба о апсолутној забрани „геј прајд“ пропаганде у наредних сто година.

Сматрамо да је крајњи и алармантан тренутак да Српска православна Црква као бастион српског народног бића и српске вере, а по узору на братску Руску православну Цркву и имајући у виду поруку Његове Светости Патријарха Руског Г. Кирила да је покренут свеопшти рат против Православља, реагује најдиректније и саопшти српским властима и међународним експонентима да воља српског народа у његовој држави матици – Србији – мора бити поштована.

Српски народ је јасно показао низ година уназад да не жели на својим тв екранима и улицама „заставе дугиних боја“, да не жели промотивне анкете и предавања о „геј прајд“ идеологији као позитивној вредности у средњим и основним школама, да не жели сваке године понављање крвавог пира на улицама Београда због хира појединих властодржаца који ЕУ и своје политичке интересе стављају изнад светости живота и српског народа.

Уколико не дође до примене највиших стандарда у борби и одбрани од тзв. „геј прајд“ идеологије и насиља као што је то урађено у Руској Федерацији и другим цивилизацијски и духовно напредним земљама, даљи наставак толерисања „геј прајд“ пропаганде у нашем друштву ће довести до коначног урушавања већ пољуљаног моралног темеља на којем стоји српски народ, српска породица и друштво у целини, а у својој суштини ће такав пад представљати духовни помор и смрт.

Превара којом се проглашава „парада зла“ уставном обавезом државе Србије се састоји у томе што је под притиском ЕУ лобија право на јавно окупљање изокренуто у право на прављење јавних скупова промоције неморала, а право појединца на изражавање свог сексуалног опредељења је изокренуто у право на масовно јавно изражавање сексуалног опредељења.

„Геј прајд“ идеологија је у грубом сукобу са Уставом Србије, верским правима, породичним правима и правима детета, као и моралом као заштићеном уставном категоријом, те сваки вид промоције ове идеологије мора бити забрањен.

Ми се залажемо да права оних који се исповедају као „сексуално специфични“ буду решавана у оквиру надлежних институција и добрим законима, а не кроз дивљаштво, кршење Устава и на штету других права зајамчених Уставом и не на штету права других.

Истина је да „геј прајд“ не представља уставну обавезу државе Србије како је то промовисао под притиском ЕУ лобија режим Бориса Тадића, јер је морал уставом заштићена категорија, а поред тога Устав прописује да ниједно право не може бити спровођено на штету других Уставом зајамчених права, што важи и за одредбе међународних закона и декларација, а посебно за права српског народа у његовој држави матици – Србији.

Овај закон о стогодишњој забрани и овакав потез су неопходни ради заштите српског друштва, српске породице и права детета и уверени смо да ћете препознати значај овакве свенародне акције.

У нади да ће Бог благословити нашу заједничку борбу и победу и у име Српског народног покрета НАШИ,

Иван Ивановић

председник СНП НАШИ

Кратка веза: http://nasisrbija.org/?p=9024

2 replies »

  1. evo sta kazu na vikiliksu o patrijahu

    Патријарх Иринеј се отворено изјаснио за евроатлантске интеграције, и истакао је како је личног мишљења да америчке „слободе и демократија“ треба да постану узор и за Србију (вероватно је под тим мислио и на промоције хомосексуализма и осталих западних декаденција). У једном моменту се чак „разнежио“ и нагласио како жали за старом Југославијом, рекавши како је она била много добро решење за све (осим за Србе?)…

    ————-
    i sad treba od patrijaha ocekivati da podrzi zakon……..besmislica

    Свиђа ми се