АУТОРИ

УСКС: СРБском ФБРепортеру и члановима редакције додељена вредна признања на „разбијању медијског мрака“…


Za Baner

***

САВЕЗ СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ СЛОВЕНИЈЕ ДОДЕЛИО


ПОВЕЉУ ПОЧАСНОГ ЧЛАНА СРБСКОМ ФБРЕПОРТЕРУ


ЗА ДУГОГОДИШЊУ ПОЖРТВОВАНОСТ, НЕСЕБИЧНО ПРУЖАЊЕ ПОМОЋИ У ОЧУВАЊУ СРПСКОГ НАЦИОНАЛНОГ ДОСТОЈАНСТВА, ПОНОСА, ПОШТЕЊА, ТРАДИЦИЈЕ, КУЛТУРЕ И ЈЕЗИКА

У Љубљани 30.08 – 01.09. 2013.

1424423_10202305194461660_1568917517_n

***

САВЕЗ СРПСКЕ ДИЈАСПОРЕ И УДРУЖЕЊЕ СРПСКИХ КЊИЖЕВНИКА ИЗ СЛОВЕНИЈЕ ДОДЕЛИЛИ ВРЕДНА ПРИЗНАЊА ЗА „АЛТЕРНАТИВНИ МЕДИЈСКИ РАД“ ФБР РЕДАКЦИЈИ-  НАШИМ ЗАСЛУЖНИМ УРЕДНИЦИМА, АУТОРИМА И ПРЕВОДИОЦИМА…

12 септембар 2012, СРБски ФБРепортер

РЕДАКЦИЈА

На слици: Главне уреднице ФБР блога Мира Радосављевић и Биљана Диковић (с лева на десно) са признањима Златно перо и редакцијском Златном плакетом…

УВОДНА РЕЧ ОСНИВАЧА БЛОГА И ФБР ГРУПЕ…

Као оснивачу, власнику и једном од уредника СРБског ФБРрепортера, независног алтернативног медијског гласила Слободне Србије, припала ми је изузетна част да обавестим све наше читаоце, сараднике и пријатеље, да су ових дана приспела (на више локација  наше „виртуелне редакције“) вредна признања у виду „златних плакета“ и признања „златно перо“ од стране наших пријатеља из ССДС и УСКС- а пре свега посредношћу и љубазношћу председника Савеза српске дијаспоре у Љубљани, уваженог књижевника, господина Саше Гајића

Пре десетак дана, 31 августа 2012, у великој дворани Друштвеног центра Љубљана- „Бежиград“ одржано је књижевно вече у склопу традиционалне годишње презентације ССДС под називом „Весели дани Српске дијаспоре Словеније“, и том приликом су додељене („уживо“) награде и признања за међународни песнички конкурс „Златно перо“. У оквиру те иницијативе нашој ФБР редакцији су (нешто раније) додељене: Две „Златне плакете“, и Једанаест књижевних награда „Златно перо“– за наш „алтернативни медијски рад“…

 Користим ову прилику да се захвалим свим члановима ССДС и УСКС, а нарочито председнику Савеза српске дијаспоре Словеније господину Саши Гајићу на тим вредним (и морам да признам првим званичним признањима) које је наш скромни алтернативни медиј добио овом приликом. Али пре свега желим да захвалим у име целе редакције свим члановима наше ФБ групе „Разбијмо режимски медијски мрак- будимо сви ФБ репортери“ (чији је члан и ССДС од њеног оснивања), члановима наше редакције,  и нарочито нашим верним читаоцима који су допринели да се „наша реч“ шири, не само широм Србије, већ и широм целе Српске дијаспоре…

Мојим редакцијским колегиницима и колегама честитам из срца на овим признањима,  за која верујем да ће сада свима нама послужити као још већа мотивација да истрајемо у овом нашем родољубивом и волонтерском пројекту – бар све док не дође до истинског ослобађања свих режимских и прорежимских медија, који нажалост још увек више облаче, него што ведре овом намученом и „проданом“ земљом Србијом…

Миодраг Новаковић

Власник и оснивач СРБског ФБРепортера, Миодраг Новаковић

—————————————————————————————————-

ДОБИТНИЦИ ПРИЗНАЊА:

Златне плакете Савеза Српске Дијаспоре Словеније:

* Златна плакета Редакцији СРБског ФБРепортера (ФБ групи „Разбијмо режимски медијски мрак- будимо сви ФБ репортери“)

* Златна плакета власнику и оснивачу СРБског ФБРепортера Миодрагу Новаковићу, и

Златна пера од Удружења српских књижевника Словеније:

Миодраг Новаковић – власник и оснивач СРБског ФБРепортера,
Биљана Диковић – главни и одговорни уредник СРБског ФБРепортера,
Мира Радосављевић – главни уредник (ФБР на страним језицима),
Невена Ђукановић – један од оснивача блога на страним језицима,
Ања Филимонова – аутор (угледни публициста и члан Руске Академије Наука),
Драган Симовић – аутор,
Рајица Марковић – аутор,
Весна Веизовић – аутор,
Бранко Станић – аутор,
Маја Тешић – преводилац и
Љиљана Јовановић – преводилац

Овај приказ слајдова захтева јаваскрипт.

Ове вредне награде су пропраћене и писмом господина Гајића,  испред ССДС и УСКС…

Част ми је да Вам представим наш Савез српске дијаспоре Словеније…

Дакле, чињенично, једину чисту кровну организацију Срба из Словеније, која није везана за било коју секту, нити је удружена у било који други национални културни и верски савез Словеније. Са радом смо почели године 2007, а наша поједина друштва славиће ускоро и двадесети свој рођендан. Савез између осталих сачињавају стручњаци и научњаци из различних области: просвете, права, књижевности, медицине, машинства и културе. Наравно, поједина друштва удружују нашу децу и омладину, ђаке и студенте. 

Главни циљ нашега деловања своди се ка очувању националног идентитета, језика, културе и вере, где нам доста помажу и наши свештеници. Стручни сектори из Савеза нуде безплатну помоћ нашим популацијама, који су помоћи потребни. Доследно се боримо против различитих врста дискриминације, било то локалним или државним институцијама. Права, која већ уживају други желимо имати и ми, а уз Божију помоћ устрајаћемо. Своје младе популације учимо тако, да своје воле, а друге да разумеју, а уз то да стасају у достојне и поштене људе те поносне вернике.

Наш Савез српске дијаспоре тренутно броји 12 српских друштава и више од 6.500 придружених чланова те преко 1000.000 озбиљних симпатизера. Друштва у нашем саставу направила су заиста пуно; годишње културно-уметничке презентације у Српској »Петровдански сабор«, а у Словенији »Весели дани српске дијаспоре Словеније«, тих дана гостимо наше Србе, кроз које се види успешно повезивање младих из обе матице Српском и Србијом, као и другим републикама, где живе наши Срби.Те богате презентације српске културе уз договор и разумевање љубљанских свештеника један дан изводимо у порти храма Светог Ћирила и Методија у Љубљани, где нас пропрати велики број одушевљених верника. Беома добро сарађујемо са нашим црквеним општинама у Словенији.

Драги наши пријатељи, велика ми је част, да испред Савеза СДС честитам добитрницима и уручим ове заслужне плакете и признања.

Преносећи Вам срдачне поздраве водства Савеза са председником Сашом Гајићем, који је овога пута оправдано задржан…

———————————-

…и непосредно пред „штампање“ овог прилога, стигла нам је и додатна честитка господина Саше Гајића из Удружења српских књижевника Словеније:

Драги наши пријатељи, Ваша цењена редакција уз Ваш несебични рад заслужила је много више.

Ми се искрено надамо, да ће бар преостала наша дијаспора у другим земљама видети Ваше заједничке заслуге које сте у веома сложеном времену обављали, и у добробит Срба Косова и целокупне наше српске нације.

Дакле, правовремена истина и правда бар су медијски били обухваћени, управо тада када је и вођство државе деловало непријатељски. 

Уз срдачне поздраве – УСКС

——————————————————-

Повезани чланак (30 јун 2012): ФБР- ОВАКО СМО ПОЧЕЛИ: НА ДАНАШЊИ ДАН ПРЕ ТАЧНО ГОДИНУ ДАНА ЈЕ ОБЈАВЉЕН НАШ ПРВИ ЧЛАНАК…

ФБР- ВОРДПРЕСОВ БЛОГ ГОДИНЕ! 

13 replies »

  1. Честитке у име Удружења „Ћирилица“ и од мене за успехе у брзини и умешности да предочите праве информације, истине и да бринете за професионалну дужност, објективност и национално здравље у области обавештавања.
    Драгољуб Збиљић

    Свиђа ми се

  2. + За сваку похвалу, наставите. Говорити истину је исповедање Бога и зато да вам помогне да истрајете у отрежњивању Срба. И сами знате да како ТО иде ! Родољубив и БОГОугодан подао сте започели. Свако добро желим вам. +

    Свиђа ми се

  3. Од срца вам честитам и желим пуно среће и здравља у даљњем раду и животу. Хвала Богу што постојите!

    Свиђа ми се

  4. Ваш рад на Истини има моторну снагу и зато сте успјели. Признање вам даје нови елан са увјерењем да ћете остварити коначне циљеве: РАЗБИТИ МЕДИЈСКИ МРАК.
    Моје честитке.

    Свиђа ми се

  5. ČESTITKE REDAKCIJI SA UREDNIKOM NA ČELU!
    ČAST JE BITI DEO OVAKVOG TIMA,
    NIJE GOTOVO, NIJE SLOBODAN KOSMET, NIJE SLOBODNA SRBIJA,
    KOLIKO SE MOŽE, SVAKO OD NAS TREBA DA BUDE NA POSLU SRBSKOG
    FBR REPORTERA..
    DOGODINE U PRIŠTINI U PEĆI U PRIZRENU..

    Свиђа ми се

  6. Честитам вам на заслуженој награди. Нека вам Господ да снаге и мудрости да и даље ширите ИСТИНУ, као што сте и досад успешно чинили.

    Свиђа ми се

  7. Као прво, ЧЕСТИТАМ!!!!!!!!!!!!!!!
    Мора човек имати много и знанја и сазнанја да би покренуо овако нешто значајно за све Србе света. При том треба бити храбар и увек говорити ИСТИНУ и само ИСТИНУ. У томе је сва суштина проблема у коме смо се нашли и налазимо се већ неких 70 година!
    Ви сте ПРВИ и ПРави медиј који је тако поступио и зато још једном ЧЕСТИТАМ!!!!!!
    Наставите тако !!!!!!!! Желим Вам све најболје!!!

    Свиђа ми се

  8. У име Еколошког покрета, Патриотског блока и у своје лично име најискреније честитам г. Миодрагу Новаковићу, оснивачу, власнику и једном од уредника СРБског ФБРепортера, најслободнијег медијског гласила слободне Србије на изузетном и заслуженом признању, као и свим награђеним члановима редакције. Били сте светло у мраку, останите и даље пример како се пером бори за слободу народа и државе. Живели, драги моји пријатељи!

    Свиђа ми се